SUCCESS STORIES

Joanna Czech: Από «αισθητικός της Kim Kardashian» σε επιτυχημένη επιχειρηματία

πηγή: www.instagram.com/joannaczechofficial

Το 2017, μπήκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που έμενε με το σύζυγο και τη θετή της κόρη, στο Los Angeles. Είχε πάει στο σπίτι μίας καινούργιας πελάτισσας και είχε μόλις ολοκληρώσει το ραντεβού τους.

Η οικογένειά της την υποδέχθηκε τρελή από χαρά, όμως εκείνη δεν καταλάβαινε γιατί. Η πελάτισσα εκείνη, ήταν η Kim Kardashian και είχε ενημερώσει τους 100 εκατομμύρια followers που είχε τότε πως μία γυναίκα με το όνομα Joanna Czech της είχε μόλις κάνει μία θεραπεία προσώπου. Και τότε ήταν που, παρότι ήταν ήδη γνωστή στο χώρο της ομορφιάς, έγινε πασίγνωστη.

πηγή: www.instagram.com/joannaczechofficial

Ανά ώρα, την ακολουθούσαν εκατό νέοι άνθρωποι στο Instagram.  Τηλεοπτικοί παραγωγοί την έπαιρναν τηλέφωνο, παρακαλώντας για μία συνέντευξη. Επιπλέον, η ατζέντα της δε χωρούσε πια άλλα ραντεβού.

Πλέον, την εμπιστεύεται η ελίτ των επωνύμων.

Bella Hadid, Christy Turlington Burns, Eva Chen, Busy Philipps είναι ελάχιστα μόνο ονόματα. Εκείνη  που της προκάλεσε δέος από την πρώτη στιγμή, ήταν η γυναίκα που ηγείται του χώρου της μόδας: Η Anna Wintour.

Μία συνεδρία μαζί της κοστίζει 850 δολάρια, ενώ με τους συνεργάτες της η τιμή αγγίζει τα 550.

Από το καλοκαίρι του 2019 ακόμη, ήταν κλεισμένη για όλο το 2020. «Δίνω ό,τι έχω στη δουλειά μου», είπε σε συνέντευξή της στο Refinery29. «Προσπάθησα να μείνω έγκυος στα 30, αλλά δεν τα κατάφερα. Όμως έχω τόσα παιδιά να φροντίσω. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ακούω καθημερινά, πόσο συχνά οι πελάτες μου κι εγώ κλαίμε και γελάμε μαζί.»

Οι υπηρεσίες της δεν τελειώνουν μετά το πέρας της συνεδρίας. Είναι σε διαρκή επαφή με εκείνους που την εμπιστεύονται, θέλει να ενημερώνεται για το πώς αντέδρασε το δέρμα τους στη θεραπεία και γενικά ενδιαφέρεται για εκείνους. «Είναι η οικογένειά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν έχω άλλους φίλους.»

πηγή: www.instagram.com/joannaczechofficial

Τριάντα περίπου χρόνια πριν, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Είχε μόλις προσληφθεί σ’ ένα υπερπολυτελές σπα μέσα στο αθλητικό κέντρο της Reebok στο Upper West Side, όπου σύχναζαν μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού – και όχι μόνο – χώρου.

Εκείνη επιμελούταν τότε μόνο τα φρύδια και τα νύχια τους, κάνοντας το supermodel Trish Goff, το Sting και την Trudie Styler να τη λατρέψουν. Στόμα με στόμα, η φήμη της άρχισε να διαδίδεται. Από το πόστο της πέρασαν επίσης οι Liam Neeson, Natasha Richardson, Uma Thurman, Kate Winslet και Kyra Sedgwick.

Παραιτήθηκε το 2002 για να ανοίξει το δικό της κέντρο αισθητικής στο Manhattan και, τέσσερα χρόνια μετά, επικεντρώθηκε στους οικονομικά ισχυρούς πελάτες της. Το 2012 παντρεύτηκε και μετακόμισε στο Dallas με το σύζυγό της, Alec,ο οποίος απασχολούταν σε πετρελαιοβιομηχανίες.

Άνοιξε το πρώτο  Joanna Czech στούντιο το 2015, όμως ταξιδεύει πολύ. Μπορεί η βάση της να βρίσκεται εκεί, αλλά κάθε Απρίλιο, όσο πλησιάζει το Met Gala, βρίσκεται στο L.A. όπου νοικιάζει ένα χώρο κοντά στο Μητροπολιτικό Μουσείο για να διευκολύνει τις επώνυμες να εμφανιστούν όσο πιο «φρέσκιες» γίνεται στο κόκκινο χαλί.

Πλέον, ο Alec διευθύνει την επιχείρησή της και διαχειρίζεται το κεφάλαιο για τα προϊόντα περιποίησης που πρόκειται να κυκλοφορήσει η Czech μέσα στο 2021.

πηγή: www.instagram.com/joannaczechofficial

Από μία καλή αισθητικός – ή καλύτερα, από «αισθητικός της Kim Kardashian», όπως έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό – έχει τη δική της αλυσίδα κέντρων αισθητικής και, μαζί με το σύζυγό της, είναι πια μία επιτυχημένη επιχειρηματίας, της οποίας οι μετοχές δε σταματούν να ανεβαίνουν.