SUCCESS STORIES

Marillyn Hewson: H «ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου»

πηγή: wikipedia.org

Αυτή τη στιγμή, είναι η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο. Τουλάχιστον, εκεί την έχει κατατάξει το περιοδικό Fortune.  Είναι η CEO της Lockheed Martin και αξίζει περίπου 95 εκατομμύρια δολάρια. Ο λόγος για τη Marillyn Hewson.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SFInternational (@sfinternazionale) στις

Γεννήθηκε στο Junction City του Kansas. Όταν ήταν μόλις 9 ετών, έχασε τον πατέρα της. Έτσι, η μητέρα της έμεινε μόνη στην ανατροφή των παιδιών. Εκείνη είναι που, με τη δύναμη ψυχής της, της έμαθε όσα έπρεπε να ξέρει για να γίνει σωστή ηγέτιδα.

Και η ίδια βοηθούσε στο νοικοκυριό, ενώ είχε αναλάβει τα τέσσερα αδέλφια της. Μάλιστα, όπως έχει αναφέρει, επειδή ήταν τόσο υπεύθυνη από μικρή ηλικία, έμαθε να είναι αυτάρκης, ενώ ωρίμασε νωρίτερα απ’ τους συνομηλίκους της.

Τελείωσε το σχολείο και σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Alabama. Συνέχισε με μεταπτυχιακό στα οικονομικά και, στα χρόνια που πέρασε ως φοιτήτρια, προετοιμάστηκε για τις προκλήσεις που θα αντιμετώπιζε αργότερα στη ζωή της – από την πρώτη της δουλειά, μέχρι το ρόλο της ως CEO.

Στο Πανεπιστήμιο γνώρισε και το σύζυγό της, James. Οι δυο τους πήραν την απόφαση να μείνει εκείνος στο σπίτι και να ασχοληθεί με την ανατροφή των δύο γιων τους, ενώ η Marillyn επικεντρώθηκε στην καριέρα της, η οποία είχε αποκλειστικά ανοδική πορεία.

Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της, ξεκίνησε να εργάζεται στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία των ΗΠΑ. Μερικά χρόνια μετά, το 1983, ξεκίνησε η σχέση της με τη Lockheed Martin.

Πέρασε από διάφορα τμήματα της εταιρείας, ανάμεσά τους εκείνο της αεροναυπηγικής και των διαστημικών συστημάτων, μέχρι που, το 2012 – σχεδόν τριάντα χρόνια από την πρώτη της μέρα – κατέκτησε τη θέση της Γενικής Διευθύντριας.

Σύμφωνα με το περιοδικό Fortune, η Hewson πίστευε πως δε θα προχωρούσε περισσότερο και θα αποσυρόταν. Ένα σκάνδαλο, όμως, άλλαξε τα πάντα.

Ο αλλοτινός CEO, Christopher Kubasik, παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε η σχέση του με κάποια υφισταμένη του. Αυτό απαγορευόταν, όπως είναι φυσικό. Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες, τον αντικατέστησε εκείνη.

Όπως αποκάλυψε στη Wall Street Journal, της «πήρε μερικά δευτερόλεπτα» για να δεχθεί την προαγωγή της, το 2013.

Σήμερα, η Lockheet Martin θεωρείται η σημαντικότερη εταιρεία που αφορά στην άμυνα, την ασφάλεια και τη δημιουργία αεροσκαφών. Είναι, μάλιστα, σύμφωνα με το Fortune, ο νούμερο ένα προμηθευτής του Πενταγώνου. Μέχρι τον Ιανουάριο, στο ανθρώπινο δυναμικό του άνηκαν 110 χιλιάδες περίπου άτομα παγκοσμίως.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ChickTech Dallas (@chicktechdal) στις

Η Marillyn Hewson είχε γράψει στο προφίλ της στο LinkedIn πως, στα τόσα χρόνια που δραστηριοποιείται στο χώρο, έμαθε πως οι ηγετικές ικανότητες είναι δυσεύρετες. «Ο πραγματικός ηγέτης, ακούει με αφοσίωση και μαθαίνει να χτίζει και να διατηρεί την αποτελεσματικότητά του και όσα μπορεί να κάνει.»