SUCCESS STORIES

Mary Seats: Η επιχειρηματίας που ξεκίνησε με 300 δολάρια και σήμερα κερδίζει εκατομμύρια

πηγή: Instagram @mzskittlez

Η Mary Seats θα μείνει στην ιστορία ως η «Kris Jenner του marketing». Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει αυτό, ας το εξηγήσουμε λίγο σωστότερα: Εδώ και χρόνια, βοηθά εταιρείες να φτάσουν στην κορυφή. Ξεκίνησε το 2011, ξεκινώντας την επιχείρηση Cupcake Mafia στο Cleveland με 300 δολάρια στον τραπεζικό της λογαριασμό και σήμερα κερδίζει εκατομμύρια. Όμως, δεν επαναπαύεται σε αυτό. Μαθαίνει και σε άλλους πώς θα κάνουν το ίδιο.

πηγή: Instagram @mzskittlez

Ο πατέρας κι ο παππούς της ήταν εκείνοι που της πέρασαν το γονίδιο του επιχειρείν, με αποτέλεσμα να μπει από νωρίς στο χώρο. Όταν ήταν μικρή, σχεδίαζε ρούχα για κούκλες τα οποία πουλούσε στους συμμαθητές της. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο κι εργάστηκε ως βοηθός στιλίστα, αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ. Πήρε βαθιά ανάσα και αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της σειρά ενδυμάτων.

«Τα μόνα που είχα στα χέρια μου, ήταν 300 δολάρια, το όνειρο και οι διασυνδέσεις μου», δήλωσε σε συνέντευξή της στο blackenterprise.com. Προσπαθώντας να κατακτήσει τους στόχους της, είχε συναντήσει διάφορους επώνυμους που ήταν διατεθειμένοι να τη βοηθήσουν.

Κάποια μέρα, μάλιστα, η παρουσιάστρια Tiny Harris φόρεσε κάτι δικό της στην τηλεόραση. Η ιστοσελίδα της Mary σχεδόν «έπεσε», όμως η ίδια συνειδητοποίησε πως ήταν γεννημένη επιχειρηματίας.

πηγή: Instagram @mzskittlez

Ξεκίνησε να συνεργάζεται με μία επενδυτική εταιρεία, χωρίς να έχει ιδέα για το χώρο στον οποίο έμπαινε. «Απολύθηκα από τη δική μου δουλειά – κάτι που με μετέφερε από ένα ρετιρέ με θέα το Central Park, σε έναν υπνόσακο στη σοφίτα του καταστήματός μου», εκμυστηρεύτηκε. «Δεν είχα καταλάβει πως ο Θεός είχε κάτι άλλο για εμένα. Επέστρεψα, τους αντιμετώπισα και κέρδισα! Πλήρωσα 60 χιλιάδες δολάρια και τα πήρα όλα πίσω. Πήρα και τα πνευματικά μου δικαιώματα, οπότε αποφάσισα να τα δώσω όλα – ακόμη κι απ’ τον υπνόσακό μου!»

Από τη στιγμή που ξαναπάτησε γερά στα πόδια της, ίδρυσε την εταιρεία The Icing Agency, η οποία προωθεί άλλες επιχειρήσεις. Προχώρησε ανοίγοντας τρία εμπορικά καταστήματα, αγοράζοντας ένα εργοστάσιο στην Κίνα και υπογράφοντας συμφωνία με την influencer και κωμικό B. Simone. Έγραψε, επίσης, ένα βιβλίο και δημιούργησε διαδικτυακούς οδηγούς. Διοργάνωνε online σεμινάρια, με τις θέσεις τους να εξαντλούνται μέσα σε λίγες ώρες.

Πρόσφατα, μάλιστα, πούλησε εκατοντάδες εισιτήρια για ένα διαδικτυακό συνέδριο για επιχειρηματίες που αναζητούσαν τρόπους να προωθήσουν και να εξελίξουν τις δουλειές τους.

πηγή: Instagram @mzskittlez

H Mary Seats είναι εδώ για να βοηθήσει τις γυναίκες, ακριβώς όπως θα ήθελε να είχαν βοηθήσει και την ίδια στη χειρότερη περίοδο της ζωής της, εκείνη που κοιμόταν στον υπνόσακο. Έχει περίπου 150 χιλιάδες ακολούθους στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και άνθρωποι από κάθε υπόβαθρο ζητούν τις συμβουλές της. Εκείνη, τις δίνει με μεγάλη της χαρά. Άλλωστε, έχει τις απαραίτητες γνώσεις κι εμπειρία.

«Τότε, έλεγα ‘Θεέ μου, αν με σηκώσεις, δε θα ξανακοιτάξω κάτω. Θα το κάνω μόνο για να τραβήξω κάποιον προς την κορυφή μαζί μου’. Και αυτό κάνω από τότε», ανέφερε χαρακτηριστικά.