SUCCESS STORIES

Πώς αυτές οι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν την πανδημία υπέρ τους

πηγή: www.instagram.com/angely_rojas

«Το 2020 θα είναι η χρονιά μου», λέγαμε τον Ιανουάριο, και να που έχουνε διαψευστεί πανηγυρικά. Βρισκόμαστε σε αυτοπεριορισμό οι περισσότεροι, εργαζόμαστε από το σπίτι και αισθανόμαστε την παραγωγικότητά μας να μας εγκαταλείπει ώρα με την ώρα.

Κάποιες γυναίκες, όμως, που ανήκουν σ’ έναν καθαρά ανδροκρατούμενο χώρο, εκείνον των επιχειρήσεων, μένουν ανεπηρέαστες από την κατάσταση που βιώνουμε. Έχουν βρει δημιουργικούς τρόπους να προωθήσουν τις δουλειές τους και τελικά, θα βγουν κερδισμένες από όλο αυτό.

Angely Rojas, ιδρύτρια της AR30

Παρότι το αντικείμενό της αφορά στην online εκγύμναση μέσω μίας αθλητικής εφαρμογής, η πανδημία την επηρέασε σημαντικά. Τα γυμναστήρια έκλεισαν, πολλές γυναίκες εργάζονται είτε από το σπίτι, είτε καθόλου, ενώ τα οικονομικά τους δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Οι περισσότερες έχουν παιδιά που πια δεν πηγαίνουν στο σχολείο και σαν να μην έφτανε αυτό, βρίσκονται σε μόνιμη μάχη με το ψυγείο αφού, ας το παραδεχτούμε, είναι η αγαπημένη μας διέξοδος όταν δεν έχουμε τι να κάνουμε. Έτσι, το μόνο για το οποίο δεν έχουν όρεξη, είναι η γυμναστική ή η σωστή διατροφή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angely Rojas™ (@angely_rojas) στις

Η Angely τους έφερε το γυμναστήριο στο σπίτι, μέσω της πλατφόρμας Zoom! Από εκεί που το έκανε μόνο για τις συνδρομήτριες της AR30, τώρα το κάνει για όλες. Και μάλιστα δύο φορές την ημέρα, κάνοντας προγράμματα στις 12 το μεσημέρι και στις 8 το απόγευμα, πέντε φορές  την εβδομάδα. Επιπλέον, μέσω του Instagram και των αναρτήσεών της, υπενθυμίζει σε όλες πόσο σημαντική είναι η σωματική άσκηση για την ψυχική μας υγεία και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

«Πολλές μου  λένε πως ‘Ήταν η καλύτερη στιγμή της ημέρας’», εκμυστηρεύτηκε στο Forbes. Επίσης διοργανώνει Instagramικά Q&A για μορφώνει τους ακολούθους της για θέματα άσκησης και διατροφής.

«Στο σημερινό κόσμο, ξυπνάμε σε τόσο φόβο, θλίψη και σκοτάδι, οπότε ελπίζω να γίνω ένα φως θετικότητας, βλέποντας το οποίο θα νιώθουν (οι γυναίκες που γυμνάζει) ασφάλεια», εκμυστηρεύτηκε.

Rachel Laryea, ιδρύτρια της Kelewele

Ασχολείται με την παραγωγή παραδοσιακών και μη εδεσμάτων. Όταν έκανε την εμφάνισή του ο κορονοϊός, κατάλαβε ότι έπρεπε να αναδιοργανωθεί και να βρει τρόπους να καλύψει το κενό που θα δημιουργούταν. Μέσω τον social media έκανε τεράστια διαφήμιση στην εταιρεία της. Μιλούσε για τον πολιτισμό της, επαναλάμβανε όσα έλεγαν οι ειδικοί για τον COVID-19 και επένδυσε στο ντελίβερι. «Οι άνθρωποι ξέρουν ότι μπορούν να βασιστούν σε εμάς για το φαγητό τους αυτόν τον καιρό», είπε στο Forbes.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kelewele™️ (@kelewelenyc) στις

Τώρα που βρισκόμαστε όλοι στα σπίτια μας, μέσω ζωντανών μεταδόσεων στο Instagram και καθημερινών βίντεο, προσπαθεί να διευρύνει το κοινό της. Θέλει να μεταδίδει χαρά, να κάνει όσο γνωστότερη γίνεται την Kelewele και να διασκεδάσει μαζί με εκείνους που τη βλέπουν από μακριά. Για παράδειγμα, έκανε ένα εικοσάλεπτο live φτιάχνοντας cupcakes!

Alex Wood, δημιουργός του Creative Business School

Οι δεδομένες συνθήκες έχουν δώσει σε αυτή την επιχειρηματία το χρόνο να «χτίσει» δυνατότερες και σταθερότερες σχέσεις με το κοινό της. Πώς το καταφέρνει; Προσπαθεί να τους παρέχει έμπνευση και παράλληλα να τους διδάξει, σε αυτές τις δύσκολες μέρες.  Πλέον τα μηνύματα που στέλνει είναι γεμάτα ευαισθησία και βλέπει πως οι αναρτήσεις της που ενθαρρύνουν τον κόσμο να γίνει παραγωγικός, έχουν τεράστια απήχηση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ALEX WOLF (@alexwolf) στις

«Πιστεύω πως είναι σημαντικό να δώσουμε στους ανθρώπους το χώρο που χρειάζονται για να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει. Όλο αυτό είναι μεγαλύτερο από  έναν ιό που προκαλεί βιολογική καταστροφή. Υπάρχουν πολιτικές και οικονομικές συνέπειες, βάσει των οποίων θα πρέπει να πορευτούν και αυτό είναι δύσκολο για πολλούς», είπε στο Forbes.

Τα social media είναι αυτά που της δίνουν διέξοδο αυτή τη στιγμή.  «Μέσα σε επτά μέρες εγκλεισμού κατάφερα να διοργανώσω διαδικτυακά μία ‘εικονική περιήγηση 8 στάσεων’ με μερικούς από τους μεγαλύτερους influencers  και πολυπολιτισμικές πλατφόρμες. Είμαι σύμβουλος και ομιλήτρια, οπότε μπορώ να συνεχίσω να παρέχω τις υπηρεσίες μου, έστω και μέσα από μία οθόνη», ανέφερε.