SUCCESS STORIES

Πώς η Lauren Hutton παραμένει supermodel εκατομμυρίων στα 76

Πώς η Lauren Hutton παραμένει supermodel εκατομμυρίων στα 76
Πώς η Lauren Hutton παραμένει supermodel εκατομμυρίων στα 76

Η Lauren Hutton είναι μία από τις γυναίκες που έχουν γράψει ιστορία στον κόσμο της μόδας. Το όνομά της, από το 1974 αποτελεί συνώνυμο της επιτυχίας καθώς εκείνη τη χρονιά κατάφερε κάτι ασύλληπτο: Έγινε το πρώτο μοντέλο που κέρδιζε ένα εκατομμύριο το χρόνο, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη Revlon. Όταν έκλεισε τα 41, η εταιρεία αυτή έπαψε να τη στηρίζει. Κάποια άλλη στη θέση της ίσως και να είχε αποσυρθεί, εκείνη, όμως, όχι. Παραμένει ενεργή μέχρι σήμερα, στα 76 της χρόνια.

Πώς ξεκίνησαν όλα;

«Τότε ήμουν το πιο γνωστό εν ενεργεία μοντέλο. Η Veruschka, η Jean Shrimpton και η Twiggy είχαν αποσυρθεί και έπρεπε να καλύψω το κενό, έκανα τα πάντα», δήλωσε στο The Cut. Είχε αρχίσει να χάνει τον ενθουσιασμό της, μέχρι που το βλέμμα της έπεσε στο πρωτοσέλιδο των New York Times. Διάβασε ότι ο διάσημος αθλητής baseball , Catfish Hunter, χρειαζόταν ένα συμβόλαιο εκατομμυρίου καθώς βρισκόταν σε ένα χώρο που «απευθυνόταν σε νέους». «’Bingo!’,σκέφτηκα, αφού είχα μόλις γίνει 31 και, για εκείνη τη γελοία εποχή, θεωρούμουν μεγάλη», είπε.

 

πηγή:www.instagram.com/shopthmbl

Δεν έχασε λεπτό και ζήτησε τη συμβουλή του τότε συντρόφου της.  «Καλλυντικά. Εκεί είναι τα λεφτά. Πες στους φωτογράφους και τον ατζέντη σου ότι δεν πρόκειται να ξαναδιαφημίσεις καλλυντικά χωρίς συμβόλαιο», της απάντησε, χωρίς να πάρει καν το βλέμμα από την εφημερίδα του. Η Lauren ανέφερε την ιδέα στο φωτογράφο Dick Aveldon, ο οποίος τη βρήκε εξαιρετική. «Θα δουλεύεις με αποκλειστικότητα», αναφώνησε. Εκείνη γέλασε, πίστευε πως κανείς δε θα πλήρωνε για κάτι τέτοιο.

Ο Avlon αμέσως τράβηξε μερικές φωτογραφίες και τις έδειξε στον Charles Revson, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Revlon, που τις λάτρεψε. Υπέγραψαν και αρχικά συμφώνησαν να μη μάθει κανείς το ποσό – το μοντέλο θεώρησε πως κάτι τέτοιο θα ήταν χυδαίο. Ο επιχειρηματίας, όμως, δεν τήρησε τη συμφωνία και διέρρευσε την πληροφορία στον Τύπο, τραβώντας επάνω τους όλη την προσοχή. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, η κρέμα προσώπου που διαφήμιζαν εξαντλήθηκε, ενώ τα οχτώ  προηγούμενα χρόνια οι πωλήσεις ήταν μηδαμινές.

 

πηγή:www.instagram.com/douglaskirkland_

Η συνεργασία της Lauren Hutton με τη Revlon διήρκησε δέκα έτη, αλλά το συγκεκριμένο συμβόλαιο τηρήθηκε τα τρία πρώτα. Στη συνέχεια το ποσό έγινε ακόμη μεγαλύτερο, καθώς τα κέρδη της εταιρείας αυξάνονταν ραγδαία. Ξαφνικά, όμως, στα 41 της την απέλυσαν. «Εκείνοι πόνεσαν περισσότερο από εμένα», δήλωσε. «Όταν με κάλεσαν για να με αποχαιρετήσουν, μου είπαν ότι είχαν κάνει έρευνα και είδαν ότι οι γυναίκες άνω των 40 δε βάφονται! Βέβαια, ήμουν και εγώ άνω των 40 και γνώριζα ότι όλες το έκαναν», συνέχισε.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι γυναίκες διεκδικούν τη λάμψη και την ομορφιά σε κάθε ηλικία. Είναι πιο δυναμικές και δε μετρούν την ωριμότητα με τα χρόνια, το πώς αισθάνονται είναι αυτό που την καθορίζει. Η Hutton, μάλιστα, ελπίζει να συνεχίσει το modeling μέχρι τα 100. «Υπάρχει ελπίδα», είπε. «Η μαμά μου μόλις έγινε 96.»

 

πηγή: instagram.com/strivectinuk

Θεωρεί προνόμιο το ότι μεγαλώνει. Αντί να πανικοβάλλεται, χαίρεται που έχει την ευκαιρία να διαβάζει νέα βιβλία, να μιλά με έξυπνους ανθρώπους και να φτάνει ένα βήμα πιο κοντά στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού της. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι δεν πέρασε και η ίδια μία κρίση ηλικίας. «Γύρω στα 42 με 43 έπαθα ένα σοκ. Πήρα και πέντε κιλά, αλλά στην τηλεόραση φαίνονται δεκαπέντε. Πέρασε καιρός, έγινα σχεδόν 50 μέχρι να ξεπεράσω τα πρότυπα ομορφιάς που μας επιβάλλει η κοινωνία», αποκάλυψε στο The Cut.

Στα 76 της, μπορεί με σιγουριά να πει πως έχει αποδεχθεί και αγαπάει τον εαυτό της. Δεν κάνει υπερβολές για να διατηρεί την περιποιημένη της εμφάνιση – απλώς χρησιμοποιεί τακτικά λάδι καρύδας και κρέμες προσώπου.

Για εκείνη, η ομορφιά δε χρειάζεται πολλά. «Να πίνετε πολύ νερό. Να κοιμάστε. Να περνάτε καλά και να αγαπάτε», είναι η συμβουλή της Lauren Hutton. Και σίγουρα θα την ακολουθήσουμε.