SUCCESS STORIES

Πώς θα αντεπεξέλθετε στη νέα πραγματικότητα: 3 επιχειρηματίες συμβουλεύουν

Αρχίζουμε σιγά-σιγά να ανεβάζουμε ρυθμούς, για να μπούμε σε μία νέα καθημερινότητα. Μία καθημερινότητα εντελώς διαφορετική από εκείνη της προ κορονοϊού εποχής, καθώς όλοι μας αντιμετωπίζουμε τεράστιες προκλήσεις. Οι καιροί είναι δύσκολοι κι αβέβαιοι, ενώ ο χώρος εργασίας αναμένεται απειλητικός και καθόλου φιλόξενος.

Πολλές είναι οι γυναίκες που προσπαθούν να βρουν τις ισορροπίες τους μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, πόσο μάλλον όταν και τα δύο βρίσκονται στον ίδιο χώρο – εφόσον η τηλεργασία συνεχίζεται δυναμικά. Ιδιαίτερα εκείνες που ασχολούνται με τις επιχειρήσεις, καλούνται να διαχειριστούν πρωτόγνωρες καταστάσεις κρίσεις.

Παρακάτω, τρεις επιχειρηματίες παρουσιάζουν τη δική τους πλευρά. Εξηγούν πώς τα καταφέρνουν και μας δίνουν κίνητρο να συνεχίσουμε.

Kylie Chapman, CEO της 7 Figure Surfer

«Το σημαντικότερο μάθημα που πήρα, στα 11 χρόνια που βρίσκομαι εδώ, είναι ότι πρώτα πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Έμαθα με το δύσκολό τρόπο – κι όχι μονάχα μία φορά – πως, κυριολεκτικά, θα πέσω κάτω εάν δε με προσέξω», είπε στο Forbes.

πηγή: Facebook

Επιπλέον, έχει διαρκώς δίπλα της το smartphone και το laptop της, ενώ εργάζεται κάπως παράλογες ώρες, ώστε να αντεπεξέλθει και στο ρόλο της ως μητέρα. Ευτυχώς, τα παιδιά της είναι στην εφηβεία και συνεννοούνται καλά, όμως εκείνη εργάζεται κυρίως τα βράδια, όταν εκείνα κοιμούνται, και τα Σαββατοκύριακα. «Είμαι εκεί όταν με χρειάζονται», είπε. «Στο κάτω – κάτω, είμαι μόνη στην ανατροφή τους, δεν έχω βοήθεια – άρα ούτε κι επιλογή. Κάνω αυτά που πρέπει για να τα καταφέρω.»

Donata Misiuta, Αντιπρόεδρος της Markus Tech Co. Inc.

«Είται εργάζεσαι, είτε όχι, να έχεις ομαδικό πνεύμα και να μην τα περνάς όλα μόνη σου. Στο σπίτι, μοιράζεσαι τα πάντα με το άλλο σου μισό, τα παιδιά σου, τους συγκατοίκους ή τα κατοικίδιά σου. Δεν είσαι μόνη. Και, στη δουλειά, είσαι με τους προϊσταμένους, τους πελάτες, τους συμβούλους σου. Και πάλι, δεν είσαι μόνη!», τόνισε.

Μιλώντας στο Forbes, ανέφερε πως, κατά την άποψή της, είναι καλύτερο να είσαι μέρος ενός συνόλου, παρά μοναχικός λύκος. Στο δρόμο προς την κορυφή, θα συναντήσουμε ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε συντομότερα – και θα τους το ανταποδώσουμε. «Πάντα εργαζόμουν με ομαδικότητα, από τα 7 μου χρόνια που δημιουργήσαμε μία λέσχη με τα παιδιά των γειτόνων. Χάρη στην ομάδα ξεπερνούμε τις δυσκολίες και φτάνουμε στη νίκη», είπε.

Η Misiuta είναι αποτελεσματική leader γιατί δε σταματά να εξελίσσεται, ενώ επενδύει στους γύρω της. Έχει συνειδητοποιήσει πως ο ρόλος της είναι να εμπνέει τους άλλους, ώστε να ακολουθήσουν το μονοπάτι που χαράσσει, κι αυτό προσπαθεί να κάνει.

Sivan Baram, CEO της Radd

Οι καιροί είναι σκληροί για όλους μας, όμως για τους νέους επιχειρηματίες, θα μπορούσαν να θεωρηθούν «μία ακόμη κρίση». Άλλωστε, εκείνοι ξέρουν καλύτερα απ’ όλους πως χρειάζεται να ελισσόμαστε, ανεξάρτητα από το μέγεθος του εμποδίου που συναντάμε στο δρόμο μας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sivan Baram (@sivanbaram) on


«Αυτή τη στιγμή, πρέπει να προχωράμε μπροστά. Αυτό, για τους CEO startup εταιρειών, αποτελεί καθημερινότητα. Απλώς προσθέτουμε και τον κορονοϊό στην εξίσωση, κάτι που μας δυσκολεύει γιατί ήταν απρόσμενο, όμως δεν μπορούμε να το βάλουμε κάτω», τόνισε.

Στα λόγια, είναι εύκολο. Η πράξη είναι που μας δυσκολεύει. Χρειάζεται να δίνουμε χώρο και χρόνο στον εαυτό μας, να μιλάμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να μη μας κρίνουμε αυστηρά. Θα το ξεπεράσουμε – κι όταν το κάνουμε, θα είμαστε δυνατότεροι από ποτέ.