SUCCESS STORIES

Rhonda Swan: Παραιτήθηκε από μία εταιρεία-κολοσσό και γυρίζει τον κόσμο κερδίζοντας εκατομμύρια

πηγή: Instagram @rhondaswan

Το σημαντικότερο στοιχείο μίας επιχείρησης είναι το πρόσωπο που βγάζει προς τα έξω. Από αυτό εξαρτάται το κοινό που ελκύει, η σταθερότητα και η αξιοπιστία της. Σήμερα, υπάρχει τρομερός «θόρυβος» στην αγορά και ελάχιστοι είναι εκείνοι που προωθούνται σωστά.

Εδώ έρχεται η Rhonda Swan, η ιδρύτρια και CEO του Unstoppable Branding Agency, ομιλήτρια και συγγραφέας επιτυχιών, η οποία βοηθά τους πελάτες της να «χτίσουν» ένα ισχυρό όνομα, το οποίο θα πιστοποιεί πως είναι άξιοι εμπιστοσύνης, σεβασμού και δημοσίων σχέσεων.

Μέχρι στιγμής, εκείνη είναι ο λόγος που πολλές επιχειρήσεις έχουν επταψήφια κέρδη. Όσο για την ίδια; Περνάει τα τελευταία 12 χρόνια γυρίζοντας τον κόσμο με την κόρη και το σύζυγό της.

πηγή: Instagram @rhondaswan

Γεννήθηκε στο Detroit. Πέρασε δύσκολα τα παιδικά της χρόνια, με μία πολύ νεαρή μητέρα κι έναν πατέρα εθισμένο σε ναρκωτικές ουσίες. Οι περισσότερες αναμνήσεις της από εκείνη την εποχή, περιλαμβάνουν συνεχείς μετακομίσεις, αυτοκινητιστικά ατυχήματα και επισκεπτήρια σε φυλακές.

Μεγαλώνοντας, ένας φόβος ήταν που την κυρίευε: Το να ακολουθήσει τα χνάρια του μπαμπά της.

Η ανασφάλειά της αυτή, την έστρεψε προς τον αθλητισμό όπου αρίστευσε. Χάρη σε αυτόν πήρε πλήρη υποτροφία για το πανεπιστήμιο, έπαιξε στην εθνική ομάδα softball των ΗΠΑ και αγωνίστηκε ως bodybuilder. Της άρεσε που ήταν καλή, όμως η επιτυχία της έγινε εμμονή.

πηγή: Instagram @rhondaswan

Εξωτερικά, φαινόταν τέλεια και απόλυτα συγκροτημένη – τα είχε όλα, άλλωστε. Μέσα της, όμως, υπέφερε. Μία διατροφική διαταραχή τη βασάνιζε για δέκα ολόκληρα χρόνια, είχε μηδαμινή υποστήριξη από τους γονείς της και είχε κουραστεί να είναι εκείνη η «ενήλικη» της οικογένειας. Της πήρε πολύ καιρό μέχρι να συνειδητοποιήσει πως είχε τη δύναμη να ξεφύγει από εκείνο το τοξικό περιβάλλον.

Πέρασε αμέτρητα βράδια ξαπλωμένη στο κρεβάτι, κάνοντας σχέδια για το μέλλον. Φανταζόταν τον εαυτό της σαν ένα στέλεχος μίας μεγάλης επιχείρησης, να κατακτά το αμερικανικό όνειρο. Δεν το ήξερε τότε καθώς ήταν κρυμμένο βαθιά μέσα της, όμως στην πραγματικότητα, δεν ήταν αυτό που ήθελε. Ήταν απλώς κάτι που θα έκανε για να αποδείξει την αξία της.

Όταν ολοκλήρωσε το ΜΒΑ της, εργάστηκε για μία από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες του κόσμου. Θεωρούσε πως ζούσε σ’ ένα παραμύθι, μέχρι που, ξαφνικά, όλα άλλαξαν.

«Ήταν μία Δευτέρα σαν όλες τις άλλες, ώσπου ένα meeting με την προϊσταμένη μου, τη Jane, έφερε τα πάνω – κάτω στη ζωή μου. Και ήταν το πρότυπό μου. Όλοι ξέρουμε αυτό το είδος γυναίκας: με τέλεια μαλλιά και νύχια, η τσάντα της πάντα ταίριαζε απόλυτα με τα παπούτσια», ξεκίνησε να αφηγείται στο Forbes. «Δεν είχαν περάσει πάνω από δέκα λεπτά και μία συνάδελφος προσπάθησε να μπει αθόρυβα στην αίθουσα. ‘Άργησες’, της φώναξε. ‘Συγγνώμη, Jane, απλώς μόλις επέστρεψα από άδεια μητρότητας και έπρεπε να αφήσω το μωρό στον παιδικό σταθμό, δεν ξεκίνησε καλά η μέρα’, απάντησε εκείνη. ‘Αν θέλεις να παραμείνεις στη θέση σου, δε θα αργήσεις ποτέ ξανά’, ήταν η απάντηση που έλαβε.»

Και τότε, η Rhonda Swan συνειδητοποίησε πως αυτός ο κόσμος δεν της ταίριαζε. Εκείνη τη μέρα, ορκίστηκε στον εαυτό της πως θα έβρισκε άλλη πηγή εισοδήματος και δε θα άφηνε ποτέ το παιδί της στον παιδικό σταθμό.

πηγή: Instagram @rhondaswan

Τρεις μήνες αργότερα, παραιτήθηκε για να φέρει στη ζωή το δικό της όραμα. Έφτασε στο όριο κάθε πιστωτική της κάρτα και έδωσε 24.700 δολάρια σε μετρητά, κάνοντας τα πρώτα βήματα για το ξεκίνημα της επιχείρησής της.

Προσπάθησε σκληρά να δημιουργήσει μία ζωή που θα της επέτρεπε να εργάζεται από το σπίτι και να μεγαλώνει το παιδί της. Τόσο σκληρά, που ο μέντοράς της τής ζήτησε να σταματήσει να βλέπει τους πελάτες σαν πηγές εσόδων, αλλά ως ανθρώπους που χρειάζονταν τη βοήθειά της. Όμως τα κατάφερε: Μέσα στον πρώτο μήνα έβγαλε 37 χιλιάδες δολάρια, ενώ τα επόμενα τρία χρόνια ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο.

πηγή: Instagram @rhondaswan

Έχουν περάσει δώδεκα χρόνια από τη μέρα που άφησε πίσω της τη ζωή του στελέχους. Πλέον, μαζί με την οικογένειά της έχει ζήσει σε περισσότερες από πενήντα χώρες και η εταιρεία της, The Unstoppable Branding, της δίνει την ευκαιρία να φτάσει στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού της.

Αν έπρεπε να δώσε μία συμβουλή στις γυναίκες που ονειρεύονται να ξεκινήσουν τη δική τους δουλειά, αυτή θα ήταν να πιεστούν λιγότερο από εκείνη.

«Υπάρχουν ευκολότεροι τρόποι που δίνουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα», τόνισε στο Forbes. «Πρώτα, πρέπει να βρεις τι είναι αυτό που σε κρατά μακριά από την κορυφή. Κοιτάξου στον καθρέφτη και δες τι αξίζεις. Κι αν η αντανάκλασή σου δε συμφωνεί με αυτά που λες, αναρωτήσου γιατί. Η αυτοβελτίωση άλλαξε αυτό που ήμουν.»

Το δεύτερο βήμα, αφορά σε αυτά που έχουν πραγματική αξία για τον καθένα. «Βρες το ‘γιατί’ σου», σημείωσε.

πηγή: Instagram @rhondaswan

Για το τέλος, άφησε κάτι που ίσως θεωρούμε προφανές αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη επισήμανση. «Να χρησιμοποιήσεις όλες σου τις γνώσεις σ’ αυτό που θέλεις να πουλήσεις. Μέσω των social media συνδέεσαι με τόσο κόσμο και αγγίζεις τόσες ζωές με το περιεχόμενό σου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αποστολή της Rhonda Swan, είναι να δείξει στις γυναίκες πως αν έχουμε ένα όνειρο, κάποιο όραμα ή στόχο, μπορούμε να τον κάνουμε πραγματικότητα. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σχέδιο, αυτοπεποίθηση και η σιγουριά για να γίνει το πρώτο βήμα. Από εκεί και πέρα, θα είμαστε ασταμάτητες!