SUCCESS STORIES

Riana Singh: Μία επιχειρηματίας που έχει σκοπό ζωής να εμψυχώνει τις γυναίκες

πηγή: Instagram @rianasingh_

H Riana Singh είναι μία influencer. Επιπλέον, είναι CEΟ και ιδρύτρια της Boss Women Collective, μίας πλατφόρμας αφιερωμένης στο να εμψυχώνει τις γυναίκες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον επαγγελματικό χώρο. Η ίδια, μοιράζεται το δικό της ταξίδι για να ενθαρρύνει κι εμάς να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας με αυτοπεποίθηση.

πηγή: Instagram @rianasingh_

Όλα ξεκίνησαν όταν αποφοίτησε από το UCLA. Συνειδητοποίησε πως δεν ένιωθε να ανήκει κάπου, όπως όταν βρισκόταν στα πρώτα χρόνια των σπουδών της. Αναζήτησε προγράμματα για νέες κοπέλες, όμως είδε πως επικεντρώνονταν σ’ εκείνες που τα είχαν ήδη καταφέρει, παρά σε όσες τώρα έχτιζαν την καριέρα τους. «Θέλησα να δημιουργήσω ένα χώρο που να δείχνει την ομορφιά της φιλίας και της ομαδικότητας, ενώ παράλληλα σε βοηθά να βρεις τη φωνή σου στο χώρο εργασίας», αποκάλυψε στο Forbes.

Θεωρεί πως χρειάζεται να είμαστε διορατικοί, αντιμετωπίζοντας τις αλλαγές ως αναγκαίο βήμα για την επιτυχία – τόσο προσωπικά, όσο κι επαγγελματικά. «Όταν ξεκινούσα, νόμιζα πως έπρεπε να έχω σχέδιο για τα επόμενα δέκα χρόνια. Δεν άργησα να καταλάβω πως η εμμονή μου στο σχέδιο αυτό, δε με άφηνε να δω την ομορφιά που φέρνει μία ΄βουτιά’ στο άγνωστο. Όσο τρομακτικό κι αν φαίνεται, τα μεγάλα ρίσκα φέρνουν μεγάλη ανταμοιβή», είπε.

πηγή: Instagram @rianasingh_

Εκείνη, τα κατάφερε επειδή ήταν αυθεντική και δε σταμάτησε ποτέ να μαθαίνει νέα πράγματα. Μας ενθαρρύνει να μη σκεφτόμαστε τον προορισμό, αλλά το ταξίδι και το λόγο που ταξιδεύουμε. Αυτό το «γιατί» είναι που πρέπει να μας οδηγεί και χάρη σ’ εκείνο θα αρπάζουμε τις ευκαιρίες που εμφανίζονται.

Μέχρι το 2019, η Riana ήταν στέλεχος επιχείρησης. Αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να ασχοληθεί με τη δική της, τη Boss Women Collective. Το βήμα αυτό ήταν καλά μελετημένο. Μετά από πολλή σκέψη κι αφού ένιωσε σίγουρη και ασφαλής, υπέβαλλε την παραίτησή της. Χωρίς τις εμπειρίες από την προηγούμενη δουλειά της, δε θα είχε την αυτοπεποίθηση και το υπόβαθρο που χρειαζόταν για να δημιουργήσει κάτι δικό της, να ηγηθεί και να καθοδηγεί την ομάδα της.

Συγκέντρωσε τα απαραίτητα εφόδια και ακολούθησε τα όνειρά της. «Μη με παρεξηγείτε, ακόμη υπάρχουν μέρες που αμφισβητώ τον εαυτό μου και τις ικανότητές μου, αλλά δεν το βάζω κάτω, επειδή θέλω να με βλέπει ο κόσμος σαν παράδειγμα, σαν μία έμπνευση. Να δει πως αν εγώ, μία έγχρωμη, νέα γυναίκα, ρίσκαρα και άφησα το πάθος μου να με οδηγήσει, μπορεί να το κάνει κι εκείνος», ανέφερε.

πηγή: Instagram @rianasingh_

Λόγω της πανδημίας, το προφίλ της Boss Women Collective άλλαξε. Πλέον, όλα γίνονται διαδικτυακά, ενώ νωρίτερα η προσωπική επαφή ήταν αναγκαία. Η Singh δίσταζε στην αρχή, δεν ήξερε πώς θα κατάφερνε να ελιχθεί και να διατηρήσει τις πελάτισσές της. Δε γνώριζε εάν θα δέχονταν τη νέα πραγματικότητα και πώς θα λειτουργούσε, σε σχέση με όσα πρόσφερε στο παρελθόν.

Από το Μάρτιο, έχει οργανώσει τρεις λέσχες ανάγνωσης – φέρνοντας κοντά, αλλά από το χώρο τους, 230 γυναίκες- 11 online σεμινάρια με συνολικά 800 συμμετέχουσες κι ένα πάνελ με τίτλο Leaders In Talent, για το οποίο πουλήθηκαν 260 εισιτήρια. Μπορεί οι ψηφιακές εκδηλώσεις να έχουν τις δυσκολίες τους, όμως χάρη σ’ αυτές αυξήθηκαν το κοινό και τα έσοδα σε ελάχιστο χρόνο.

«Μέσα από όλο αυτό, έμαθα πόσο σημαντικό είναι να ελίσσεσαι, να νιώθεις άνετα με τις αλλαγές και να κρατάς το κοινό στον πυρήνα αυτού που κάνεις, ώστε να προσφέρεις ένα προϊόν που αξίζει», είπε η Riana Singh.