STYLE

Ashlyn So: Η 12χρονη σχεδιάστρια που συμμετείχε στην Εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης

Πηγή φωτογραφίας Instagram @pin2gether

Πόσοι μπορούν να πουν με βεβαιότητα πως στην ώριμη ενήλικη ζωή τους κατάφεραν να πραγματοποιήσουν κάποια από τα πιο τρελά τους όνειρα της παιδικής τους ηλικίας; Σίγουρα όχι πολλοί…

Όμως μία 12χρονη κατάφερε να το κάνει ήδη! Ο λόγος για την Ashlyn So, η οποία πια κέρδισε τον «τίτλο» της πιο νεαρής σχεδιάστρια μόδας στην Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Φεβρουάριο. Η Ashlyn, που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το «παιδί αστέρι», παρουσίασε τη δική της συλλογή Ready-To-Wear για τη season Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020-21 στην διάρκεια του Fashion Month. Το εντυπωσιακό γεγονός είναι πως η Ασιατικής και Αμερικάνικης καταγωγής νεαρή σχεδιάστρια δεν είναι καν «πρωτάρα» στην FW της Νέας Υόρκης, καθώς  η συγκεκριμένη collection είναι η δεύτερη που παρουσιάζει εκεί. Έχει ακόμη συμμετάσχει στο Kidfash San Antonio Fashion Show, στο San Francisco Community Fashion Show και στο Sacramento Fashion Week.

Η νεαρή σταρ της μόδας έχει εκπαιδευτεί στο πλάι της φιναλίστ του ριάλιτι μόδας «Project Runway» Alexandria von Bromssen, κατά την διάρκεια της season του Sacramento Fashion Week το 2017. Η Ashlyn ανέφερε για τη δεύτερη επίδειξη της ότι «δεν ήθελα να παρουσιάσω ένα παραδοσιακό fashion show. Για να δημιουργήσω, λοιπόν, κάτι που να φέρει έκπληξη και ενθουσιασμό, πρόσθεσα κάτι στην αρχή του show. Ζητήσαμε να υπάρχει σκοτάδι στην αίθουσα που θα παρουσίαζα τη συλλογή, έτσι ώστε να βγουν 4 μοντέλα και να πετάξουν τεράστια μπαλόνια προς το κοινό, τα οποία ήταν φωτισμένα με LED φωτάκια.»

Ανάμεσα στο κοινό της επίδειξης της ήταν και ο τελευταίος νικητής του «Project Runway», Kentaro Kameyama, ο οποίος παρουσίασε τη δικιά του συλλογή την ίδια μέρα στο Art Hearts Fashion show. Η νεαρή Ashlyn ανέφερε για την παρουσία του: «Δεν μπορούσα να το πιστέψω πως πράγματι τον γνώρισα. Τα ρούχα του είναι πολύ avant garde και είναι μία πολύ καλλιτεχνική προσωπικότητα». Στη συλλογή της επικράτησαν αιθέρια σχήματα και σιλουέτες. Η Ashlyn χρησιμοποίησε ως έμπνευση στοιχεία της εξερεύνησης του διαστήματος, όπως πλανήτες και πυραύλους. «Αυτή η επίδειξη μου δίδαξε να μην αφήσω κανέναν να με σταματήσει από το να ακολουθήσω τις ιδέες μου. Η ζωή θα συνεχίζει να σε δοκιμάζει, αλλά το κλειδί είναι πάντα να κοιτάς μπροστά», τονίζει η 12χρονη σχεδιάστρια μόδας.

Πηγή φωτογραφίας Instagram @artheartsfashion

Η δημιουργικότητα είναι ένα βασικό κομμάτι για την Ashlyn, η οποία ξεκίνησε να ράβει ήδη από την ηλικία των 6. Όταν έκλεισε τα 7 η μητέρα της, η  αρχιτέκτονας Angela Wu, της έδωσε την άδεια να παρακολουθήσει ένα camp για το ράψιμο. Μαζί, μητέρα και κόρη, δημιούργησαν μία εταιρεία με το όνομα «Pin2gether» όπου η Ashlyn είναι η επικεφαλής σχεδιάστρια. Λίγο αργότερα η Ashlyn διαμόρφωσε το δικό της style και ξεκίνησε να δημιουργεί matching ready-to-wear ρούχα για μητέρες και κόρες. Παράλληλα, έφτιαχνε και custom made προπαραγγελίες, τις οποίες έραβε μόνη της. Η ακούραστη Ashlyn όμως δεν σταματάει εδώ καθώς ονειρεύεται να σπουδάσει στο Parsons School of Design στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, προς το παρόν, έχει επικεντρωθεί στο να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως για το Samaritan House στο Σαν Ματέο της Καλιφόρνιας. Πέρα από το να δωρίζει δικά της κομμάτια, η Ashlyn έχει σημαντική συμμετοχή και στους εράνους του ιδρύματος. Οι  συνεισφορές της έχουν βοηθήσει αρκετούς οργανισμούς να πολεμήσουν τη φτώχεια.