BEAUTY

Beauty Sleep: Η μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι ο game changer της βραδινής beauty routine

Πηγή φωτογραφίας Instagram @shadessalon32937

Το Beauty sleep, αποτελεί ένα απατηλό όνειρο, μια πολυτέλεια που δεν μπορεί να «αγορασθεί», μια δυνατότητα που η πολυάσχολη ζωή δεν επιτρέπει… και ακούγεται σαν ένας όρος από κάποιο παραμύθι σαν αυτό της «Ωραίας Κοιμωμένης».

Ο ύπνος «ομορφιάς», ωστόσο είναι απαραίτητος και όσο δύσκολος και εάν είναι στην εφαρμογή της «βραδινής ρουτίνας» σας… πρέπει να βρείτε τα «μέσα» και να τον διεκδικήσετε. Ο συγκεκριμένος, λοιπόν, ύπνος έχει διάρκεια 8 ωρών και πιο συγκεκριμένα ώρες που πιθανότατα αφιερώνετε στην τηλεόραση, τα social media, τα e-mails σας και γενικά οτιδήποτε άλλο από τον πραγματικό στόχο: Τον ύπνο.

Το beauty sleep είναι τόσο σημαντικό που ακόμα και τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείτε είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά το βράδυ κατά την «πραγματική» ξεκούραση της ψυχής και του σώματος. Βέβαια, εάν δυσκολεύεστε τόσο πολύ να αποκτήσετε τις 8 ώρες ύπνου, μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι άλλο που θα σας δώσει και αυτό κάποια από τα οφέλη του 8ωρου beauty sleep. Ο λόγος για τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες!

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες έχουν πραγματικά τραβήξει το ενδιαφέρον όλων των beauty editors ανά τον κόσμο και φυσικά μετά τη δοκιμή τους όλοι ορκίζονται πως αυτό το luxury item φέρνει την επανάσταση στον ύπνο. Χιλιάδες κριτικές, σχόλια και αναρτήσεις στο διαδίκτυο «υμνούν» τη μεταξωτή μαξιλαροθήκη, ενώ ταυτόχρονα αρκετοί αισθητικοί και δερματολόγοι την προτείνουν σε όλους τους πελάτες τους ανεξαρτήτως ηλικίας.

Θα αναρωτιέστε όμως γιατί πρέπει να την εφαρμόσετε οπωσδήποτε στη βραδινή beauty routine σας… Οι λόγοι αλλά και τα οφέλη από τη χρήση αυτής της μαξιλαροθήκης είναι 3 και αφορούν την επιδερμίδα του προσώπου, τα μαλλιά και την υγεία:

-Χρησιμοποιήστε τη μεταξωτή μαξιλαροθήκη για να κρατήσετε το πρόσωπο σας καθαρό, καθώς αποτελεί το ύφασμα με το οποίο έρχεστε περισσότερο σε επαφή. Το μεταξωτό ύφασμα βοηθάει την επιδερμίδα να κρατήσει την ενυδάτωση και τη φυσική υγρασία της, διατηρώντας τη φρεσκάδα, την υγεία και τη λάμψη της. Η ποιότητα του συμβάλει ακόμα στη μείωση και την εμφάνιση των ρυτίδων. Η μεταξωτή μαξιλαροθήκη περιέχει αμινοξέα και φυσική πρωτεΐνη, στοιχεία που βοηθούν ακόμα και στην καταπολέμηση της ακμής.

-Χρησιμοποιήστε τη μεταξωτή μαξιλαροθήκη για πιο υγιή και δυνατά μαλλιά. Το συγκεκριμένο ύφασμα βοηθάει στο φριζάρισμα, τη ψαλίδα, και του κόμπους που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επίσης συμβάλλει στη διατήρηση του χτενίσματος – blow dry που έχετε κάνει. Αρκετές beauty editors στις κριτικές τους ανέφεραν πως μετά τη συστηματική χρήση της συγκεκριμένης μαξιλαροθήκης μείωσαν τις επισκέψεις του στα κομμωτήρια, από τις δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στη μία, καθώς τα μαλλιά διατηρούσαν το φορμάρισμα και τη φρεσκάδα τους. Ανάμεσα, λοιπόν, στα σχόλια τους είχαν τονίσει πως το μετάξι βοηθάει ακόμα και στη διατήρηση των extensions!

-Περιορίστε την έκθεση σας στις επιβλαβείς χημικές ουσίες μέσω της χρήσης της μεταξωτής μαξιλαροθήκης! Η διαδικασία παραγωγής της γίνεται κάτω από ελεγχόμενο «φυσικό» τρόπο. Το μετάξι παράγεται από οικόσιτους μεταξοσκώληκες που εκτρέφονται σε «αιχμαλωσία» και δεν έρχονται σε επαφή με άλλους φυσικούς εχθρούς, χωρίς να χρειάζεται προστασία με χημικά. Αντίθετα, πολλά υφάσματα στην αγορά παράγονται από καλλιέργειες που απαιτούν φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα και άλλες χημικές επεξεργασίες προτού φτάσουν στα κλινοσκεπάσματα σας.