BEAUTY

Booster vs Serum: Ποιες είναι οι διαφορές αυτών των θαυματουργών προϊόντων

Πηγή φωτογραφίας Instagram @ginemargrethe

Ο χώρος της ομορφιάς και της κοσμετολογίας καθημερινά εμπλουτίζεται με νέα προϊόντα και θεραπείες, που μεταμορφώνουν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα την επιδερμίδα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα γνωστά booster και serums, για τα οποία, γνωρίζουμε ελάχιστες λεπτομέρειες…

Τι είναι το booster;

Το booster περιέχει ενεργά συστατικά σε μεγάλη συγκέντρωση και βασικός σκοπός του είναι η ενίσχυση της λειτουργίας του επιδερμικού φραγμού, ο οποίος διαταράσσεται καθημερινά από εξωτερικούς και εσωτερικούς επιθετικούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα η ρύπανση, το άγχος, η έλλειψη ύπνου, το κάπνισμα, οι ακραίες θερμοκρασίες και η μη ισορροπημένη διατροφή. Ακόμα, μπορεί να ενισχύσει την φυσική άμυνα της επιδερμίδας απέναντι στις ελεύθερες ρίζες, τις τοξίνες και τους λοιπούς ερεθιστικούς παράγοντες. Εφαρμόζεται κατευθείαν μετά από τον βαθύ καθαρισμό, πριν από κάθε άλλο προϊόν, καθώς βοηθά στην αποτελεσματική απορρόφηση των ευεργετικών στοιχείων των επόμενων βημάτων. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως δεν μπορεί να αντικαταστήσει κάποιο άλλο βήμα ή προϊόν στη ρουτίνα περιποίησης σας. Επίσης, θα πρέπει να επιλέξετε το booster, που ανταποκρίνεται πλήρως στον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδα σας.

Και τα serums πώς λειτουργούν;

Τα serums, ή αλλιώς οι οροί έχουν κυρίως αντιγηραντική δράση και πρέπει να χρησιμοποιούνται από νεαρή ηλικία. Μπορούν πράγματι να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σας, τόσο προστατεύοντας την από τις φθορές του χρόνου όσο και από τις περιβαλλοντικές συνθήκες, τον τρόπο ζωής και τις «κακές» συνήθειες. Η αποτελεσματικότητα τους οφείλεται στην ισχυρή σύνθεση τους από υπερσυμπυκνωμένα ενεργά συστατικά με χαμηλό μοριακό βάρος, τα οποία διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, δρώντας πιο αποτελεσματικά από κάθε άλλο ενυδατικό προϊόν. Η υφή τους είναι επίσης πιο ελαφριά, γι’ αυτό και θα πρέπει να εφαρμόζεται πριν την ενυδατική κρέμα των ματιών και του προσώπου. Και στα serums θα πρέπει να επιλέγεται εκείνο που ταιριάζει περισσότερο στην επιδερμίδα σας.

Booster vs Serum

Η βασική τους διαφορά είναι στη λειτουργία τους. Το booster, όπως και το serum, έχει ενεργά συστατικά σε μεγάλη συγκέντρωση αλλά σε αντίθεση με το serum, βασικός σκοπός που επιτελούν τα boosters είναι η ενίσχυση της λειτουργίας του επιδερμικού φραγμού, ο οποίος διαταράσσεται καθημερινά από εξωτερικές επιθέσεις όπως είναι η ρύπανση και το άγχος. Το serum από την άλλη έχει πιο εξειδικευμένη δράση αντιμετωπίζοντας προβλήματα όπως η ερυθρότητα, η ακμή και τα σημάδια του χρόνου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα δραστικά συστατικά του serum είναι συμπληρωματικά με αυτά της κρέμας, δημιουργώντας μια συνέργεια που μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα του συνδυασμού τους. Αντιθέτως το booster δουλεύει ξεχωριστά, ωστόσο, προετοιμάζει την επιδερμίδα για τα υπόλοιπα προϊόντα. Λόγω της υφής και της λειτουργίας τους το booster προηγείται στην εφαρμογή από το serum.

Συμπεραίνουμε, λοιπόν, πως πρόκειται για δύο διαφορετικά προϊόντα που είναι εξίσου χρήσιμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Παρ’ όλα αυτά προτού επενδύσετε σε κάποιο, δώστε προσοχή στις ανάγκες της επιδερμίδας, ώστε να επιλέξετε πράγματι το προϊόν που θα μεταμορφώσει την όψη της επιδερμίδας σας.

 

Διαβάστε επίσης:

Cushion Foundations: Έτσι θα αποκτήσετε φυσικό και λαμπερό μακιγιάζ

Maskne: Η νέα μορφή ακμής από την προστατευτική μάσκα

Τα χτενίσματα που θα απογειώσουν την εμφάνιση και τη διάθεση σας

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση