BEAUTY

Χρήσιμες συμβουλές για να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας

Πηγή φωτογραφίας Instagram @matildadjerf

Τον τελευταίο καιρό η τάση του 90s φορμαρίσματος με τον πλούσιο όγκο και την κίνηση στις άκρες των μαλλιών μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας. Μάλιστα, το συγκεκριμένο χτένισμα έχει κατακλύσει τον κόσμο των social media με ολοένα και περισσότερες fashionistas να αναδεικνύουν τη δική τους εκδοχή.

Παρόλα αυτά ο πλούσιος όγκος που μπορεί να χαρίσει το πιστολάκι ή η θερμαινόμενη βούρτσα μπορεί να χαθεί αρκετά γρήγορα, με αποτέλεσμα την ακριβώς επόμενη μέρα τα μαλλιά να έχουν χάσει εντελώς το look τους. Για αυτό και εμείς κάναμε μία σύντομη έρευνα και σας παρουσιάζουμε παρακάτω 5 tips, που θα σας βοηθήσουν όχι μόνο να δημιουργήσετε περισσότερο όγκο στα μαλλιά σας αλλά και να τον διατηρήσετε για μέρες!

Σωστό Σαμπουάν

Για να αποκτήσετε όγκο στα μαλλιά θα πρέπει πρώτα να επενδύσετε στα σωστά προϊόντα και πιο συγκεκριμένα στο κατάλληλο σαμπουάν και conditioner, που δεν θα βαρύνουν τα μαλλιά σας. Μείνετε μακριά από εκείνα που έχουν πλούσια ενυδατικά έλαια, καθώς εάν τα μαλλιά σας δεν τα χρειάζονται πραγματικά, θα παραχθεί περισσότερη λιπαρότητα. Αυτή, άλλωστε, έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη όγκου, αφού «βαραίνει» τα μαλλιά ήδη από τη δεύτερη μέρα.

Λουσίματα

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως για να έχετε πλούσιο όγκο στα μαλλιά σας, δεν θα πρέπει να αφήνετε μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα στα λουσίματα. Όπως προαναφέραμε η λιπαρότητα, που προκύπτει όταν τα μαλλιά σας έχουν αρκετές μέρες να λουστούν, προσδίδει βάρος. Να θυμάστε πως όσο καθαρότερα είναι τα μαλλιά σας, τόσο λιγότερο θα ζυγίζουν και τόσο πιο εύκολο θα είναι να δημιουργήσετε όγκο.

Προϊόντα Styling & Στέγνωμα

Αφού έχετε λούσει τα μαλλιά σας θα πρέπει είτε όσο είναι νωπά είτε στεγνά να προσθέσετε τα κατάλληλα προϊόντα, που θα τους δώσουν όγκο και φορμάρισμα. Αυτά μπορεί να είναι οι κλασικοί και θαυματουργοί αφροί ή κάποιο σπρέι. Ακόμα, όσον αφορά το στέγνωμα των μαλλιών σας, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη φορά τους. Τα μαλλιά τείνουν να «πέφτουν» με τρόπο που δημιουργείται ελάχιστος όγκος στις ρίζες, με αποτέλεσμα να φαίνονται αρκετά λιγότερα και πλούσια. Για αυτό είναι σημαντικό κατά το στέγνωμα σας να γυρίσετε το κεφάλι σας προς τα κάτω και να στεγνώσετε ουσιαστικά ανάποδα. Έτσι, όχι μόνο θα δημιουργήσετε όγκο αλλά θα τον διατηρήσετε και για περισσότερες μέρες. Επίσης, αφού έχετε τελειώσει και με το styling φροντίστε να ψεκάσετε με μία δυνατή λακ τα μαλλιά σας ανάποδα.

Dry Shampoo

Για τη διατήρηση του όγκου τις επόμενες ημέρες μετά το λούσιμο και το styling, θα χρειαστείτε ένα dry shampoo. Το ξηρό σαμπουάν είναι, ουσιαστικά, μια απορροφητική σκόνη που, όταν εφαρμόζεται στα μαλλιά, απορροφά την περίσσεια σμήγματος (έλαια) και τους ρύπους χωρίς να χρειάζεται να τα βρέξετε πριν ή να τα ξεβγάλετε μετά. Το πρακτικό αυτό προϊόν διατίθεται συνήθως σε δύο μορφές: Σπρέι (αερόλυμα) και σκόνη. Λίγες είναι οι διαφορές ανάμεσα στις δύο αυτές μορφές, ωστόσο, το σπρέι θεωρείται συχνά πιο βολικό, καθώς σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε την ποσότητα που χρησιμοποιείτε και κάνει την εφαρμογή εύκολη και αποτελεσματική. Μάλιστα, θα δώσει κίνηση στα μαλλιά σας διατηρώντας το σχήμα τους.

Κρεπάρισμα

Η τεχνική του κρεπαρίσματος θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη τις επόμενες ημέρες, ακριβώς όπως και το ξηρό σαμπουάν. Το σωστό κρεπάρισμα γίνεται με μια χτένα με πυκνά δοντάκια. Πιάνετε κάθε τούφα ξεχωριστά και την χτενίζετε προς τα κάτω, αφήνοντας την να τραβήξει μερικές τρίχες. Επαναλαμβάνετε με κάθε άλλη τούφα και ψεκάζετε με λακ, ενώ στο τέλος χτενίζετε απαλά για να ένα ομοιόμορφο look.

Διαβάστε επίσης:

Make up: 3 τάσεις που θα απογειώσουν το μακιγιάζ των χειλιών σας

3 τρόποι για να υιοθετήσετε την τάση του σινιόν χτενίσματος

3 συμβουλές για να μακρύνετε τις βλεφαρίδες σας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση