BEAUTY

Filler Fatigue: Πώς επηρεάζουν τα Fillers υαλουρονικού το πρόσωπο

Πηγή φωτογραφίας Instagram @izabelgoulart

Σε μία εποχή που οι χειρουργικές επεμβάσεις ομορφιάς δεν αποτελούν πια taboo, όλο και περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν για κάτι μικρό ή μεγάλο στους ειδικούς, για ένα touch-up αναζωογόνησης ή και αλλαγής!

Στην απελευθέρωση από το «στίγμα» βοήθησαν οι celebrities του Hollywood, της τηλεόρασης και φυσικά των social media, με τις πιο σημαντικές σε επιρροή την οικογένεια Kardashian-Jenner. Πολλές φορές οι ίδιες δεν παραδέχονται μέχρι που έχει αγγίξει το νυστέρι το πρόσωπο τους και το σώμα τους, με αποτέλεσμα το κοινό να θαυμάζει μπερδεμένο μία ομορφιά, που δεν έχει την απαραίτητη πληροφορία για να την κατατάξει ως «φυσική» ή «τεχνητή». Έτσι, η επίσκεψη σε έναν πλαστικό χειρουργό είναι κάτι εύκολο και γρήγορο. Τις περισσότερες φορές επισκέπτονται το «σπεσιαλίστα» για fillers υαλουρονικού, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για να ενισχύσουν τόσο τα χαρακτηριστικά του προσώπου όσο και να εμποδίσουν τα σημάδια του χρόνου να εμφανιστούν.

Μπορεί να είναι μία «ευχάριστη» επιλογή το filler υαλουρονικού, αλλά δυστυχώς οι πολλές ενέσεις έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες, που ίσως θα σας κάνουν να ξανασκεφτείτε πόσο θέλετε τελικά σαρκώδη χείλη ή cheekbones που «αγγίζουν» τον ουρανό. Ο λόγος για το φαινόμενο «Filler Fatigue», για το οποίο πολλοί χειρουργοί έχουν ξεκινήσει να προειδοποιούν τους πελάτες τους. Όπως εξηγούν οι ειδικοί για το συγκεκριμένο φαινόμενο: «Φανταστείτε να φουσκώνετε ένα μπαλόνι και μετά να το αφήνετε να ξεφουσκώσει. Και ύστερα να το φουσκώνετε ξανά και να το αφήνετε πάλι για αρκετές φορές. Κάποια στιγμή θα πάψει να είναι όσο ελαστικό ήταν στην αρχή».

Ειδικότερα, με την πάροδο του χρόνου, η συνεχής χρήση υαλουρονικού και άλλων fillers, τεντώνει και ξεχειλώνει το δέρμα, ενώ το βάρος των υλικών τραβάει τους ιστούς προς τα κάτω, που σημαίνει ότι χρειάζεται όλο και περισσότερο υλικό για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα, κάτι που οδηγεί σε ακόμα περισσότερο «ξεχείλωμα» και «χαλάρωση» των ιστών. Βέβαια, υπάρχουν πολλές μη επεμβατικές θεραπείες που διαλύουν το filler για να αποφευχθεί το παραπάνω φαινόμενο. Ωστόσο, οι πολλές ενέσεις πιθανόν να απαιτήσουν κάποια χειρουργική επέμβαση, όπως το «face lift», για να επιστρέψει το δέρμα στην προηγούμενη «μορφή» του.

Για να αποφύγετε, λοιπόν, το «Filler Fatigue», προσπαθήστε να ενισχύσετε τη φυσική σας ομορφιά με makeup tricks. Αν επιθυμείτε σαρκώδη χείλη, δοκιμάστε να κάνετε overline με ένα μολύβι, για το ίδιο αποτέλεσμα. Για τονισμένα ζυγωματικά, μπορείτε να ακολουθήσετε μια έντονη τεχνική contouring. Εξαιρετική λύση αποτελεί, επίσης, η ενσωμάτωση skincare gadgets στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, όπως Jade Rollers και Gua Sha, που ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος και χαρίζουν λαμπερή και νεανική επιδερμίδα, ενώ συμβάλλουν ταυτόχρονα και στο φυσικό σμίλευμα του προσώπου. Ακόμη, μπορείτε να δοκιμάσετε και Facials που θα σας δώσουν την απαραίτητη αναζωογόνηση και definition στο πρόσωπο, σχεδόν ίδιο με εκείνο του filler.

Όπως με κάθε αισθητική επέμβαση, έτσι και για τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ (fillers) θα πρέπει πρώτα να έχετε πλήρη ενημέρωση πριν προβείτε σε κάποια ενέργεια. Μην ξεχνάτε να κάνετε και τη δική σας έρευνα προτού εμπιστευτείτε ακόμα και τον γιατρό ή τον πλαστικό χειρουργό.