BEAUTY

Φριζάρισμα & Λιπαρότητα: Βάλτε τέλος στις bad hair days

Πηγή φωτογραφίας Instagram @ginemargrethe

Κάθε μέρα είναι σίγουρα διαφορετική και μαζί της αλλάζουν η διάθεση και οι εμφανίσεις μας, μέρος των οποίων είναι και τα μαλλιά μας. Ειδικά τα τελευταία, υπάρχουν κάποιες μέρες που απλά δεν θέλουν να συνεργαστούν με τίποτα! Σε αυτό το beauty πρόβλημα θα λέγαμε πως παίζει σημαντικό ρόλο ο καιρός και η υγρασία. Ειδικά τις βροχερές μέρες με τις οποίες θα έρθουμε αντιμέτωπες αυτόν τον Νοέμβριο. Άλλωστε, είμαστε μία ανάσα πριν τον χειμώνα. Εάν τώρα δυσκολευόμαστε με το hairstyling, τι θα κάνουμε τότε;

Η λύση εναπόκειται σε μερικούς «μηχανισμούς αντιμετώπισης», που μπορούμε να εντάξουμε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μας. Αυτοί περιλαμβάνουν τόσο τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση και τα χτενίσματα που επιλέγουμε όσο και τα αξεσουάρ που μπορούν να μας «λύσουν» τα χέρια.

Διαβάστε παρακάτω και ανακαλύψτε πως οι bad-hair-days θα γίνουν παρελθόν!

Προϊόντα

Κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών τα μαλλιά τείνουν είτε να παράγουν περισσότερη λιπαρότητα από ό,τι συνήθως, είτε να φριζάρουν σε βαθμό που να μην αναγνωρίζουμε το είδωλο μας στον καθρέφτη. Ως από μηχανής θεός έρχονται προϊόντα, τόσο σαμπουάν όσο και ειδικά σπρέι, που καταπολεμούν την εμφάνιση αυτών των δύο συνηθισμένων προβλημάτων, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε στην αγορά. Επίσης, σημαντική θεωρείται η χρήση ενός dry shampoo, που στόχο έχει την εξαφάνιση της λιπαρότητας διατηρώντας το φορμάρισμα και την καθαριότητα των μαλλιών. Παράλληλα, προσδίδει και ένα ευχάριστο άρωμα στα μαλλιά. Μάλιστα, μέσω της χρήσης του θα αποφύγετε και τα συχνά λουσίματα, τα οποία μπορούν να εντείνουν την εμφάνιση της λιπαρότητας.

Ακόμα, σημαντικός σύμμαχος στην εξαφάνιση του φριζαρίσματος είναι η ενυδάτωση και πιο συγκεκριμένα, ένα hair oil που θα κλειδώσει την υγρασία στις άκρες των μαλλιών σας. Είναι ακόμα σημαντικό να αναφερθεί πως η υπερβολική χρήση της λακ δεν θα σας βοηθήσει στην διατήρηση του χτενίσματος σας κάτω από αυτές τις συνθήκες. Αντιθέτως θα σπάσει την τρίχα απομακρύνοντας τη φυσική υγρασία της, ενώ το προϊόν θα συσσωρευτεί στις ρίζες προκαλώντας άμεσα την εμφάνιση της λιπαρότητας.

Χτενίσματα

Όταν τα μαλλιά σας αδυνατούν να συνεργαστούν μαζί σας, τότε επιλέξτε χτενίσματα, που θα τα κρατήσουν στη θέση τους, ενώ θα δείχνουν άκρως περιποιημένα. Τέτοια είναι οι αλογοουρές και οι κότσοι σε οποιοδήποτε ύψος. Αυτά καμουφλάρουν τη λιπαρότητα των μαλλιών, ενώ παράλληλα δεν τα αφήνουν να φριζάρουν. Με αυτά τα χτενίσματα θα είστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχες, χωρίς να σας απασχολήσουν ούτε μία στιγμή τα μαλλιά σας. Παρ’ όλα αυτά δώστε προσοχή στα κοκαλάκια που θα χρησιμοποιήσετε, καθώς πολλά τείνουν να σπάνε την τρίχα.

Αξεσουάρ

Αν σας αρέσουν τα ρίσκα και οι πειραματισμοί με το style σας, τότε δοκιμάστε αξεσουάρ για να καμουφλάρετε και να τιθασέψετε τα μαλλιά σας! Ιδανικές επιλογές αποτελούν τα vintage hair clips, μία μεγάλη τάση στο χώρο του hairstyling, που μπορούν να τοποθετηθούν με αμέτρητους τρόπους έτσι ώστε να δημιουργήσετε κομψά looks. Παράλληλα, και οι πλατιές στέκες θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τα μαλλιά από το πρόσωπο σας απογειώνοντας ταυτόχρονα και την εμφάνιση σας.

 

Διαβάστε επίσης:

Hair Trend: Τα γκρίζα μαλλιά δεν έχουν ηλικία

Fall Beauty: Τα βήματα που πρέπει να αλλάξουν στην περιποίηση της επιδερμίδας σας

Ενισχύστε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας με αυτές τις βιταμίνες

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση