BEAUTY

Korres: Μέσα από 5 φιλμ παρουσιάζει 5 μοναδικά αρώματα

Πηγή φωτογραφίας Instagram @andonisfoniadakis

Το επιτυχημένο ελληνικό beauty brand Korres κυκλοφόρησε 5 νέα Eau De Toilette αρώματα (Apothecary Wild Rose, Cashmere Kumquat, Midnight Dahlia, Morning Mimosa και Oceanic Amber), τα οποία συνοδεύει μία άκρως δημιουργική διαφημιστική καμπάνια. Πρόκειται για 5 μικρού μήκους φιλμ (ένα για κάθε άρωμα), που εκφράζουν απόλυτα το κάθε ένα.

Χαρακτηριστικά των βίντεο αποτελούν ο αισθησιασμός, η ανέφελη διάθεση, ενώ στον πυρήνα κάθε ιστορίας βρίσκεται η έννοια της ένωσης των κορμιών, του αρώματος, της κίνησης και της εικόνας, των ανθρώπων με τη γη, τον αέρα και το νερό. Τα ταλέντα πίσω από αυτά τα ξεχωριστά βίντεο είναι δύο επιτυχημένες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού στερεώματος: Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος και ο διεθνώς καταξιωμένος και πολυβραβευμένος χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης.

Όταν οι δύο δημιουργοί πήραν στα χέρια τους τα αρώματα, εμπνεύστηκαν ο καθένας τη δική του ιστορία γι’ αυτά. Ο Βασίλης Κεκάτος  αναφέρει χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξη του πως «η οπτικοποίηση μιας μυρωδιάς είναι σαν την εξιστόρηση ενός ονείρου. Αν την προσεγγίσεις με ρεαλιστικό τρόπο, χάνεται όλη η μαγεία. Αυτό που επιχειρούμε είναι να δώσουμε την αίσθηση της όσφρησης μέσω των κινήσεων, των χρωμάτων και των ήχων. Επιθυμούμε η θέαση των πέντε φιλμ να λειτουργήσει σαν την αναβίωση μιας ανάμνησης που είχε κάποιος ή την απεικόνιση μιας σκέψης του». Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης Φωνιαδάκης υπογραμμίζει στην ίδια συνέντευξη πως «η κίνηση γενικά οπτικοποιεί τις αισθήσεις. Κάθε άρωμα έχει χαρακτηριστική μυρωδιά. Με τον Βασίλη δουλέψαμε με στόχο την κινούμενη εικόνα ως αίσθηση, έχοντας στο μυαλό το τι νιώσαμε όταν τα μυρίσαμε. Οι λέξεις-κλειδιά ήταν ερωτισμός, αισθησιασμός και παιχνίδι».

View this post on Instagram

Tο πρώτο από τα πέντε φιλμ που δημιούργησαν οι δυο αναγνωρισμένοι δημιουργοί @vasilis.kekatos @andonisfoniadakis για τη νέα αρωματική μας σειρά. _ MORNING MIMOSA: The first of the five films made by the two well known creators @vasilis.kekatos and @andonisfoniadakis for our new fragrance line. _ Written + Directed by @vasilis_kekatos Choreographed by @andonisfoniadakis Music by Kid Moxie @kid.moxie Dancers @sevastizafeira @despina.lagoudaki Produced by Eleni Kossyfidou Cinematography by @giorgos.valsamis Editing by @stamos_dimitropoulos Art Direction + Costumes by @_linapatsiou Make-up + hair by @mariannayork Assistant Director @dimitris.nakos 1st Camera Assistant @giannisrozeas 2nd Camera Assistant @peggy_zouti Color correction by @gregoryarvanitis For @korres.athens

A post shared by KORRES (@korres.athens) on

Έμπνευση και για τους δύο αποτέλεσε η νησιώτικη καταγωγή τους. Ο Αντώνης Φωνιαδάκης επισημαίνει πως «τα σποτάκια γυρίστηκαν κάτω από τον ελληνικό ουρανό. Επιχειρήσαμε να τα υπογραμμίσουμε με ευαισθησία, όχι μόνο με το location και το φως, αλλά και με ένα πάθος, έναν παλμό, ένα παιχνίδισμα – όπως αυτά που βίωσα στην εφηβεία μου ως κάτοικος νησιού». «Όντας κι εγώ νησιώτης, έχω βαθιά σχέση με τη φύση», παραδέχεται ο Βασίλης Κεκάτος. «Σπάνια μπορώ να εμπνευστώ από το αστικό τοπίο. Θεωρώ πως η φύση δίνει αυτή τη σπάνια εντύπωση του άχρονου, συνεπώς σου προσφέρει τη δυνατότητα να τοποθετήσεις εκεί οτιδήποτε θα ήθελες να αγγίξει μια ποιητική αλήθεια. Νιώθω πως στη φύση, όπως και στην πραγματική ζωή, όλα μπορούν να αναπνεύσουν καλύτερα».

Οι δύο δημιουργοί συμφώνησαν πως οι τέχνες τους έχουν κοινά με την τέχνη της αρωματοποιίας και ότι όλες μαζί συνθέτουν μια ξεχωριστή, κινούμενη εικόνα. «Υπάρχουν πολλαπλά επίπεδα σε ό,τι έχει να κάνει με την όσφρηση και γενικά με τις αισθήσεις. Το άρωμα μεταβάλλεται σε κάθε επιδερμίδα και ανάλογα με τη στιγμή η έντασή του διαφοροποιείται. Έχει διακυμάνσεις και αποχρώσεις, κάτι που είναι χαρακτηριστικό της κίνησης. Ως χορογράφος, στόχος μου είναι η συνεχής μετατόπιση της ματιάς του θεατή στη διάρκεια μιας performance και αυτό επιχειρώ και εδώ», αναφέρει ο κ. Φωνιαδάκης, ενώ ο κ. Κεκάτος υπογραμμίζει πως «ένα άρωμα μπορεί να σε διεγείρει ερωτικά, να σε μελαγχολήσει ή να σε ευφράνει. Το ίδιο μια εικόνα, μια σκηνή. Οι δύο τέχνες συναντούν η μία την άλλη σε αυτό ακριβώς: μπορούν να σε κάνουν να αισθανθείς πράγματα με τρόπο έντονο αλλά και σπάνιο».

 

Διαβάστε επίσης:

Nails: Πώς θα αποκτήσετε γερά και μακριά νύχια

Beauty Alert: Τα hair oils που θα μεταμορφώσουν τα ταλαιπωρημένα μαλλιά

Fall Perfumes: Τα σαγηνευτικά αρώματα που θα γεμίσουν τις φθινοπωρινές σας ημέρες

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση