BEAUTY

Make up Tips: Τα συχνά λάθη στο μακιγιάζ που μας μεγαλώνουν

Πηγή φωτογραφίας Instagram @audreyrivet

Το μακιγιάζ βοηθάει στην τόνωση της αυτοπεποίθησης, ακόμα και τις μέρες του κατ’ οίκον περιορισμού. Είναι ένας τρόπος να νιώσουμε πως φροντίζουμε τους εαυτούς μας καθ’ όλη τη διάρκεια της τηλεργασίας. Παράλληλα, το μακιγιάζ συμβάλλει στην απόκτηση μιας ομοιόμορφης επιδερμίδας και μέσω αυτού μπορούμε να αναδείξουμε τα καλύτερα μας χαρακτηριστικά.

Βέβαια κάποιες φορές αντί να προσθέτει στην εμφάνιση μας, τείνει να αφαιρεί. Κάποιες μέρες δεν δείχνει εξίσου ομοιόμορφο, λαμπερό και κομψό, ενώ σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται πως μας «μεγαλώνει». Αυτό οφείλεται σε μερικά λάθη που γίνονται από όλες μας χωρίς να το γνωρίζουμε. Παρακάτω, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τα 4 πιο συχνά λάθη στο μακιγιάζ που μας μεγαλώνουν!

Ανακαλύψτε τα και αποφύγετε τα! 

Μην χρησιμοποιείτε μαύρο μολύβι

Το μαύρο μολύβι που ήταν εκεί τόσο στα σχολικά όσο και στα φοιτητικά σας χρόνια πρέπει να εξαφανιστεί από την ενήλικη σας ζωή! Πιο συγκεκριμένα το μαύρο μολύβι, πλέον, θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως eyeliner στο πάνω βλέφαρο και κατά μήκος των βλεφαρίδων. Αποφύγετε να το εφαρμόσετε στην κάτω γραμμή του βλεφάρου, καθώς τα μάτια δείχνουν ευθύς πιο στενά και μικρά. Για να ανοίξει τόσο το βλέμμα σας όσο και το σχήμα τους επιλέξτε ένα λευκό μολύβι για αυτή την περιοχή.

Μην το παρακάνετε με το concealer

Το concealer βοηθάει στη απόκτηση μιας ομοιόμορφης επιδερμίδας, διορθώνοντας τόσο τις δυσχρωμίες όσο και τις ατέλειες. Παρ’ όλα αυτά κάθε απόχρωση του, όπως για παράδειγμα η πράσινη, η σομόν και οι πολύ ανοιχτές μπεζ, προορίζεται για διαφορετική χρήση. Στην προσπάθεια να εξαφανίσετε κάθε ατέλεια φέρνοντας παράλληλα και λάμψη, απλώνετε μεγάλες ποσότητες. Το γεγονός αυτό αφυδατώνει την επιδερμίδα, κάνοντας εμφανή τόσο τη ξηρότητα της όσο και τα υπάρχοντα σπυράκια. Συγχρόνως, λόγω της αφυδάτωσης δημιουργούνται γραμμές έκφρασης και τονίζονται περισσότερο οι ρυτίδες. Γι’ αυτό πρέπει να μην το παρακάνετε με την εφαρμογή του concealer, ενώ μετά τη δεκαετία των 30, είναι απολύτως σημαντικό να χρησιμοποιείτε μία ενυδατική βάση – foundation.

Βρείτε τη σωστή απόχρωση κραγιόν

Το κραγιόν είναι αναπόσπαστο κομμάτι του μακιγιάζ. Χωρίς αυτό το look θα είναι πάντα ελλιπές. Ωστόσο, είναι απολύτως σημαντικό να επιλέγετε τη σωστή απόχρωση τόσο στα αγαπημένα και καθημερνά nude κραγιόν όσο και στα έντονα χρώματα. Επίσης, εάν έχετε λεπτά χείλη καλό θα ήταν να μείνετε μακριά από τις σκούρες αποχρώσεις, οι οποίες θα τα μικρύνουν ακόμα περισσότερο. Μείνετε, ακόμα, μακριά από τα mat φινιρίσματα, καθώς τείνουν να τα αφυδατώνουν και να τονίζουν τις γραμμές της επιφάνειας τους, στερώντας τους όγκο.

Με μέτρο η πούδρα

Η πούδρα, όπως και το concealer, συμβάλλει στην ομοιόμορφη επιδερμίδα. Βέβαια σε μεγάλες ποσότητες το αποτέλεσμα είναι το άκρως αντίθετο, αφού το μακιγιάζ καταλήγει να δείχνει άτονο, θαμπό, υπερβολικό και πολύ ξηρό. Για να ρυθμίσετε, λοιπόν, τη λιπαρότητα της επιδερμίδας σας, διατηρώντας αναλλοίωτο το μακιγιάζ αλλά και σταθερά τα προϊόντα που εφαρμόσετε, θα πρέπει να επιλέξετε μία διαφανή ή αλλιώς translucent poweder χρησιμοποιώντας την μονάχα στη ζώνη «Τ» και με φειδώ!

Διαβάστε επίσης:

Do it like the French: 3 tips για να «τιθασεύσετε» τα μαλλιά σας

Mask On: 3 εύκολοι τρόποι για να τονίσετε τα μάτια σας

Beauty Review: 3 τάσεις που επικρατούν στο χώρο της ομορφιάς αυτή τη στιγμή

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση