BEAUTY

No Make Up Days: Πώς «αντιδρά» η επιδερμίδα

Πηγή φωτογραφίας Instagram @josephcarrillo

Μία αρκετά πρωτόγνωρη εμπειρία αποτελεί η καραντίνα… Έχουμε συνηθίσει μία δυνατή, πολυάσχολη και γεμάτη καθημερινότητα.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ αλλάζουμε 2 και 3 outfits, ενώ ταυτόχρονα  φρεσκάρουμε το μακιγιάζ μας ώστε να ταιριάζει στη κάθε περίσταση. Σε αυτή τη «γλυκιά» φρενίτιδα είπαμε αντίο την προηγούμενη εβδομάδα και τώρα συνεχίζουμε την δουλειά από το σπίτι… εκεί όπου δεν υπάρχουν αδιάκριτα βλέμματα, εκεί όπου κυκλοφορούμε με τις πιτζάμες και τον κότσο μας ψηλά, να φτάνει το ταβάνι με υπερηφάνεια! Έτσι, μένουμε στο σπίτι χωρίς τα συνηθισμένα glamorous outfits και το πιο βασικό… χωρίς μακιγιάζ! Μετράμε ήδη, λοιπόν, λίγες μέρες στη καραντίνα με αποτέλεσμα να μετράμε και έναν σημαντικό χρόνο χωρίς το make up, κάτι το οποίο φυσικά έχει θετικό αντίκτυπο στην επιδερμίδα. Τι συμβαίνει, λοιπόν, ύστερα από μία μέρα, μία εβδομάδα ή ένα μήνα αποχής από το μακιγιάζ;

Για αρχή η συχνή κάλυψη του προσώπου με μακιγιάζ σε συνδυασμό με τη χρήση των όχι και τόσο καθαρών πινέλων δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για την εμφάνιση διάφορων βακτηρίων. Επόμενο είναι να προκληθεί φλεγμονή, η οποία θα οδηγήσει στην εμφάνιση αλλά και την επιδείνωση της ακμής. Η αποχή από το μακιγιάζ φέρνει έτσι το πρώτο θετικό αποτέλεσμα, καθώς μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση της παραγωγής του σμήγματος και στην εξάλειψη της ακμής. Στη συνέχεια οι no make up days συμβάλλουν και στη διατήρηση της λάμψη και της νεανικότητας της επιδερμίδας. Τα καλυπτικά προϊόντα μακιγιάζ τείνουν να «κάθονται» στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, με αποτέλεσμα να τις τονίζουν. Η παύση της χρήσης τους αλλά και η ευκαιρία του δέρματος να «αναπνεύσει» θα σας χαρίσουν μια πιο νεανική εμφάνιση.

Καθώς οι μέρες περνούν και εσείς δεν χρησιμοποιείτε μακιγιάζ θα παρατηρήσετε πως σταδιακά οι πόροι δείχνουν μικρότεροι. Αυτό συμβαίνει καθώς τα προϊόντα του μακιγιάζ σε συνδυασμό με το μολυσμένο αέρα της πόλης φράζουν τους πόρους με αποτέλεσμα να δείχνουν πολύ μεγαλύτεροι. Έτσι, ο βαθύς καθαρισμός και η αποχή από το μακιγιάζ που κάνετε λόγω της καραντίνας μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των υπολειμμάτων από τα προϊόντα που τους φράζουν, κάνοντάς τους να δείχνουν μικρότεροι. Βέβαια, όπως αντιλαμβάνεστε για να επιτευχθούν όλα αυτά πρέπει να βοηθήσετε και εσείς κάπως… Η φροντίδα, λοιπόν, του προσώπου πρέπει να γίνει η προτεραιότητα σας. Η υιοθέτηση ενός makeup free look, που αναγκαστικά κάνετε όλες αυτές τι ημέρες,  καλεί για μια πραγματικά αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα αναγκαστείτε να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στη φροντίδα της, υιοθετώντας μια skincare ρουτίνα που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της. Ο διπλός καθαρισμός, η εβδομαδιαία απολέπιση, η σωστή ενυδάτωση και η καθημερινή αντηλιακή προστασία θα αναδειχθούν σίγουρα σε προτεραιότητές σας.

Μην ξεχνάτε πως όλα αυτά θα συμβάλλουν στην τόνωση της αυτοπεποίθησης σας. Όσο θα περνά ο καιρός και θα συνηθίζετε το νέο σας look, θα αρχίσετε να αγαπάτε τη «γυμνή» επιδερμίδα σας και να εκτιμάτε ακόμα περισσότερο τη φυσική σας ομορφιά, ενώ θα αποκτήσετε την ανεπιτήδευτη ομορφιά. Επίσης, θα αλλάξει και η make up routine σας, καθώς θα χρειαστείτε όλο και λιγότερα προϊόντα, με αποτέλεσμα να γίνετε ακόλουθοι του Parisian Style!