BEAUTY

Το απόλυτο make up hack για τις τηλεδιασκέψεις

Πηγή φωτογραφίας Instagram @ariviere

Έχουμε κάνει πολλές φορές λόγο για τη νέα τάση στο μακιγιάζ, το «no-make up» look.  Ωστόσο, είναι σημαντικό να μιλήσουμε ξανά για αυτό, καθώς το καθεστώς της τηλεργασίας και τα πολυάριθμα zoom meetings απαιτούν το δικό τους φυσικό μακιγιάζ.

Πρόκειται για ένα ελαφρύ -σχεδόν ανύπαρκτο- make up look, που προωθεί τη φυσική ομορφιά και λάμψη της «γυμνής» επιδερμίδας και απαρνιέται οτιδήποτε υπερβολικό και «βαρύ». Ακόμη, κάνει το δέρμα να φαίνεται πολύ πιο νεανικό με τους περισσότερους επαγγελματίες makeup artists να το προτείνουν ανεπιφύλακτα σε κάθε ηλικία. Χρειάζονται λίγα προϊόντα, ενώ η εφαρμογή τους απαιτεί φειδώ! Παρ’ όλα αυτά μπορείτε να προσαρμόσετε το φυσικό μακιγιάζ ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Ένα πολύ σημαντικό hack για το συγκεκριμένο look είναι η χρήση ενός καφέ μολυβιού! Πράγματι, τα γνωστά σε όλες μας kohl pencils μπορούν να ανοίξουν και να τονίσουν το βλέμμα σας, χωρίς να φαίνεται επιτηδευμένο το αποτέλεσμα! Αρκεί, βέβαια, να τοποθετηθεί σωστά!

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε βήμα βήμα τόσο την εφαρμογή του μολυβιού όσο και τη δημιουργία του φρέσκου και ελαφρού μακιγιάζ, που θα απογειώσει την αυτοπεποίθηση σας!

Βάση

Στο συγκεκριμένο μακιγιάζ προωθείται η φυσική λάμψη της επιδερμίδας άρα το πιο βασικό βήμα είναι η ενυδάτωση. Απλώστε, λοιπόν, πρώτα την ενυδατική σας κρέμα και περιμένετε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να απορροφηθεί αποτελεσματικά προτού προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Για αυτό το makeup look θα πρέπει να πείτε αντίο στα βαριά foundations και να διαλέξετε μια πιο ελαφριά υφή όπως μία BB Cream ή ακόμα και μία ενυδατική με ελάχιστο χρώμα σε μορφή CC serum. Για την εφαρμογή αυτών των προϊόντων θα χρειαστείτε μόνο τα χέρια σας. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε περισσότερη κάλυψη σε κάποια σημεία τότε χρησιμοποιήστε ένα concealer και εφαρμόστε το με ένα νωπό σφουγγαράκι. Ολοκληρώστε την βάση σας με ελάχιστη translucent-αδιάφανη πούδρα μόνο στην ζώνη «Τ» και λίγο ρουζ.

Μάτια

Για να δώσετε μία διακριτική ένταση θα χρειαστείτε ένα μολύβι αυστηρά σε καφέ απόχρωση, καθώς δεν είναι τόσο διακριτή η αντίθεση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με δύο τρόπους: Είτε να κάνετε μία μικρή γραμμή κατά μήκος των επάνω βλεφαρίδων σας, δημιουργώντας έτσι το εφέ του eyeliner, ή τοποθετώντας το στην κάτω γραμμή, ακολουθώντας το σχήμα του ματιού σας. Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, μην ξεχάσετε να «σβήσετε» τη γραμμή είτε με μία μπατονέτα είτε με ένα πινέλο, για ένα πιο μαλακό αλλά και πάλι βαθύ eye look. Ολοκληρώστε το μακιγιάζ του με ένα διακριτικό πέρασμα mascara.

Χείλη

Στο «no – makeup» makeup πρέπει όλα να φαίνονται «φυσικά» αλλά σαν να έχουν «ενισχυθεί», χωρίς όμως κάποιος να μπορεί να το διαπιστώσει! Έτσι ακόμα και για τα χείλη μπορείτε να επιλέξετε ένα lip balm με ένα ροδακινί η ροζ προς berry χρώμα και με ελάχιστο μολύβι για το περίγραμμα τους θα έχετε πετύχει το πιο jucy και ταυτόχρονα διακριτικό αποτέλεσμα!

 

Διαβάστε επίσης:

Τα βιβλία ομορφιάς που δεν πρέπει να λείπουν από την βιβλιοθήκη σας

DIY Beauty: Δημιουργήστε μάσκες ομορφιάς με πρωταγωνιστή το σούπερ θρεπτικό αβοκάντο

Pamper Days: Οι μάσκες προσώπου που θα μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σας

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση