FASHION

Fashion News: Νέες καλοκαιρινές συλλογές και φιλανθρωπικές δράσεις στο επίκεντρο των συζητήσεων

Πηγή φωτογραφίας Instagram @angelosbratis

Η εβδομάδα γέμισε με νέα από το χώρο της μόδας. Μεταξύ άλλων, συναντάμε την ευφάνταστη καλοκαιρινή συλλογή του Άγγελου Μπράτη αλλά και τις φιλανθρωπικές δράσεις των Balenciaga και Iacopo Capone Doumas.

Bratis Blue

Η νέα συλλογή του Άγγελου Μπράτη, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη μέσα από τον επίσημο ιστότοπο του, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ανατολική Θεσσαλονίκη αποκλειστικά από το κατάστημα I BLOOM. Έμπνευση για τη collection του αποτέλεσαν το ελληνικό καλοκαίρι, η Μεσόγειος θάλασσα, ο καυτός ήλιος και τα χαρακτηριστικά χρώματα των νησιών μας, το άσπρο και το μπλε. Με αυτές τις υπέροχες εικόνες στο μυαλό ο κ. Μπράτης δημιούργησε για ακόμη μια φορά μια εμβληματική collection, η οποία εκφράζει το ελληνικό ιδεατό, παρασέρνοντας μας σε έναν «χορό» αισθήσεων και παραισθήσεων. Η συλλογή αποτελείται από μοναδικά κομμάτια, που υμνούν τον μινιμαλισμό και συνδυάζουν την εφηβική ανεμελιά με την ώριμη κομψότητα μιας δυναμικής γυναίκας. Με φόντο τον ουρανό και το απέραντο γαλάζιο «βυθιστείτε» στα υπέροχα κομμάτια της SS20 συλλογής του αγαπημένου σχεδιαστή.

Balenciaga & NAACP

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες από τη δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd από έναν λευκό αστυνομικό, ωστόσο ο κόσμος συνεχίζει να διαδηλώνει με αμείωτη ένταση και πάθος κατά του φυλετικού ρατσισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, το luxury label Balenciaga ανακοίνωσε πως καθιερώνει την 25η Μαΐου ως την ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιεί κάθε χρόνο δωρεά για αυτόν τον σκοπό. Το ποσό της δωρεάς δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά η φιλανθρωπική οργάνωση που έχει επιλέξει είναι η National Association for the Advancement of Colored People. Πρόκειται για την πρώτη και μεγαλύτερη οργάνωση που υπερασπίζεται και μάχεται υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ. Επιπλέον, ο οίκος δεσμεύθηκε να δημιουργήσει ακόμα ένα παρόμοιο ταμείο στη Γαλλία για υποστηρίξει με τη σειρά του τις τοπικές προσπάθειες καταπολέμησης του ρατσισμού στην χώρα.

Iacopo Capone Doumas x Μαρίνα Βερνίκου

Μία συνεργασία από το χώρο της μόδας και του design ήλθε για να βοηθήσει στην μάχη κατά της πανδημίας. Ο λόγος για τον designer Iacopo Capone Doumas και την καταξιωμένη φωτογράφο Μαρίνα Βερνίκου, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα μοναδικό έργο τέχνης για μια online δημοπρασία. Αποτελεί μία πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε από τον Iacopo Capone Doumas, ο οποίος κατασκευάζει χειροποίητες σανίδες του surfing στην Ελλάδα, εμπνευσμένες από το πάθος του για τη θάλασσα, το surf και το ενδιαφέρον του για τη σύγχρονη διακόσμηση και αρχιτεκτονική. Το νέο τους project, λοιπόν, αποσκοπεί στη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πόρων για την προστασία, πρόληψη και φροντίδα ευπαθών ομάδων από την COVID-19 στην Ελλάδα. Οι καλλιτέχνες πιστεύουν ότι η συμβολή όλων είναι απαραίτητη μετά τις ανάγκες που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα. Με τον δικό τους τρόπο προσκαλούν όλους τους λάτρεις της τέχνης να συμμετέχουν στο online auction.

 

Διαβάστε επίσης:

Jeans: Ποιο είναι το ιδανικό για κάθε σωματότυπο

Carrie Bradshaw: Τα outfits της Νεοϋορκέζας fashionista που μας εμπνέουν αυτό το καλοκαίρι

Trend Alert: Πώς θα εντάξετε στο style σας την τάση της «slip» φούστας