FASHION

Πριγκίπισσα Μαργαρίτα: Το στυλ της επαναστάτριας του παλατιού που άφησε εποχή

Πηγή φωτογραφίας Instagram @princessmargaretdiaries

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα ήταν η μικρή αδελφή της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ , η οποία έφυγε από την ζωή πριν από 19 χρόνια. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να απασχολεί τον Τύπο και την μεγάλη οθόνη, με την επιτυχημένη σειρά «The Crown» να παρουσιάζει τη ζωή της.

Η ίδια είχε συνηθίσει να είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας και συνήθως η αφορμή δεν ήταν ευχάριστη προς το Παλάτι. Πιο συγκεκριμένα, το όνομα της βρισκόταν στους ειδησεογραφικού τίτλους λόγω των «μη αποδεκτών» επιλογών της αλλά και του πολυτελούς τρόπου ζωής της.

Η πριγκίπισσα είχε διαφορετικό προφίλ, πολύ πιο οικείο από αυτό της βασιλικής οικογένειας και φρόντιζε να το συντηρεί. Όταν η αδελφή της έγινε βασίλισσα, εκείνη την ακολουθούσε σε όλες τις περιοδείες της ανά τον κόσμο, αλλά ποτέ δεν ξεχνούσε την αγάπη της για τις τέχνες, τη μουσική, το μπαλέτο, την φιλανθρωπία και τη μόδα. Ήταν η αγαπημένη του Τύπου, καθώς ήταν πιο ευχάριστη και ανοιχτή από την αδελφή της, που πάντα την συνέκριναν μαζί της.

Η Μαργαρίτα έζησε μια πολυτάραχη ζωή και δεν συμβιβάστηκε με το βασιλικό πρωτόκολλο. Βίωσε τον χωρισμό, πήρε διαζύγιο, απέκτησε δυο παιδιά και δεν φοβήθηκε να ερωτευτεί. Ο βιογράφος της αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Μαργαρίτα έγινε αντιληπτή με πολλούς τρόπους ως πρωτοπόρος, καθώς κάλυπτε δύο κόσμους: τον βασιλικό κόσμο με όλες τις παραδόσεις και τα πρωτόκολλα και τον σύγχρονο κόσμο. Αν επισκεπτόσουν το σπίτι της στο παλάτι του Κένσινγκτον, είχε ένα όμορφο κλασικό εσωτερικό του 18ου αιώνα, αλλά μέσα σε αυτό το εσωτερικό, είχες μια πολύ σύγχρονη γυναίκα».

Σήμερα, όμως, θα εστιάσουμε στις στιλιστικές της επιλογές, οι οποίες σχολιάστηκαν εξίσου -ίσως και περισσότερο- με την προσωπική της ζωή. Η ίδια λάτρευε τα μεγαλοπρεπή φορέματα, ενώ ήταν θαυμάστρια του Dior και της εμβληματικής συλλογής του «New Look». Η γκαρνταρόμπα της βασιλικής επαναστάτριας -όπως χαρακτηρίστηκε πολλάκις- διέφερε σημαντικά από την βασίλισσα, με το δικό της στυλ να είναι πιο τολμηρό, ακολουθώντας τις τάσεις. Η Μαργαρίτα λάτρευε τα αξεσουάρ, από επώνυμα γυαλιά ηλίου και σε καπέλα και σε φουλάρια και μικρές τσάντες, η συλλογή της ήταν ατελείωτη. Το ίδιο ισχύει και για τα κοσμήματα της τα οποία δεν έλειπαν από καμία της εμφάνιση.

Η απήχηση του στυλ της ήταν τόσο μεγάλη που απέκτησε και το δικό του όνομα «The Margaret Look». Ό,τι φορούσε αμέσως αντιγραφόταν από τους τοπικούς ράφτες, η πελατεία των οποίων εκθείαζε κάθε εμφάνιση της. Ίσως η πριγκίπισσα Μαργαρίτα να ήταν η πρωτοπόρος του Fashion Influencing, αρκετά πριν την Κέιτ Μίντλετον και το διάσημο «Kate Midletton Effect» και έπειτα των επιδραστικών προσωπικοτήτων των social media.

Παρακάτω, λοιπόν, ξεχωρίσαμε μερικές αξιοσημείωτες εμφανίσεις της, που καθόρισαν τη μόδα εκείνων των δεκαετιών αλλά και τους τίτλους των ειδήσεων!

Διαβάστε επίσης:

Parisian Style: 4 ανοιξιάτικα σύνολα που θα απογειώσουν τις εμφανίσεις σας

YSL: Οι κινηματογραφικές εμφανίσεις που φέρουν την υπογραφή του Γάλλου σχεδιαστή

Bridgerton: Γιατί όλοι μιλούν για τις εμφανίσεις της σειράς εποχής του Netflix;

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση