FASHION

Τα σημαντικότερα βιβλία για τους ανθρώπους που καθόρισαν τη μόδα

Πηγή φωτογραφίας Instagram @ssun_is_here_

Η μόδα δεν θα υπήρχε χωρίς τα δημιουργικά μυαλά που της «δίνουν σάρκα και οστά», χωρίς τα πρόσωπα εκείνα που την καθορίζουν, την αλλάζουν και την διαμορφώνουν.

Για να γνωρίσει πραγματικά κανείς αυτή τη βιομηχανία και να ανακαλύψει το «μεγαλείο» της θα πρέπει να επικεντρωθεί στα πρόσωπα της. Πιο συγκεκριμένα στους σχεδιαστές και το ταξίδι τους στο χώρο της μόδας. Τα σχέδια τους, που έμειναν στην ιστορία, είναι εμπνευσμένα από πτυχές της ζωή τους, τις οποίες  και μπορείτε να ανακαλύψετε μέσα από τις βιογραφίες τους. Παρακάτω θα βρείτε τα βιβλία που εξιστορούν όλες τις εκφάνσεις της προσωπικότητας, της καριέρας και της έμπνευσης τους. Από τον Christian Dior, που λάτρευε την υψηλή ραπτική, μέχρι την πολυτάραχη ζωή του Alexander McQueen, αυτές είναι οι 5 fashion βιογραφίες που πρέπει να διαβάσετε!

«Dior by Dior»

Η φήμη του Christian Dior απογειώθηκε με την πρώτη του συλλογή το 1947, την πλέον διάσημη «New Look». Αυτή η γοητευτική και μετριόφρων αυτοβιογραφία δίνει μια συναρπαστική και λεπτομερή εικόνα για τη λειτουργία ενός μεγάλου οίκου μόδας, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τον άνδρα πίσω από το υψηλό προφίλ της επιχείρησης. Είναι επίσης ένα μοναδικό πορτρέτο της κλασικής υψηλής ραπτικής του Παρισιού της δεκαετίας του 1950 και προσφέρει μια σπάνια ματιά πίσω από τα παρασκήνια. Ο Dior μιλάει λεπτομερώς για την παιδική του ηλικία στο Granville, την οικογένεια και τους φίλους που είναι πιο κοντά σε αυτόν, τα πιο δύσκολα χρόνια και την ξαφνική επιτυχία του, καθώς και τις πηγές έμπνευσης και δημιουργικών διαδικασιών.

«Alexander McQueen: The Life and the Legacy»

Η ζωή του σχεδιαστή Alexander McQueen στο East London, οι σπουδές του στο Central Saint Martins, η έμπνευση και τα πάθη του, βρίσκονται σ’ αυτή τη βιογραφία του που καταπιάνεται με όλες τις πτυχές της προσωπικότητάς του. Το εν λόγω βιβλίο προσπαθεί να αναλύσει τις σκοτεινές στιγμές και τους λόγους που τον οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Coco Chanel: The Legend and the Life»

Στο συγκεκριμένο βιβλίο η συγγραφέας Justine Picardie ξεφλουδίζει τα στρώματα του ρομαντισμού και του μύθου που περιβάλλουν τον θρύλο της Coco Chanel, αποκαλύπτοντας την αληθινή ιστορία της απίστευτης γυναίκας που διαμόρφωσε τη μοντέρνα μόδα και δημιούργησε μια αυτοκρατορία υψηλής ραπτικής. Η άνευ προηγουμένου έρευνα της Picardie φωτίζει το μονοπάτι της Chanel, από την άγνωστη μοδίστρα στην αριστοκρατία του style, σε αυτήν την εκπληκτική ματιά στο style icon, που απεικονίζεται με περισσότερες από εξήντα έγχρωμες και ασπρόμαυρες εικόνες.

«The Woman I Wanted to Be»

Στο «The Woman I Wanted to Be», η von Furstenberg διηγείται τη ζωή από την παιδική της ηλικία στις Βρυξέλλες έως τις μέρες της ως μια νεαρή πριγκίπισσα, μέχρι τη δημιουργία του φορέματος που συμβολίσει την ανεξαρτησία και τη δύναμη για μια ολόκληρη γενιά γυναικών. Με αξιοσημείωτη ειλικρίνεια και σοφία, ο von Furstenberg αναλύει τι σημαίνει πραγματικά να είσαι γυναίκα. Μιλάει για την οικογένεια και την καριέρα της, τον καρκίνο, τη δημιουργία μιας παγκόσμιας μάρκας και την αφιέρωση της ζωής στην ενδυνάμωση άλλων γυναικών, γράφοντας: «Θέλω κάθε γυναίκα να γνωρίζει ότι μπορεί να είναι η γυναίκα που θέλει να είναι».

«Vivienne Westwood»

Για πρώτη και μοναδική φορά, η Vivienne Westwood έγραψε ένα προσωπικό memoir, σε συνεργασία με τον βραβευμένο βιογράφο Ian Kelly, για να περιγράψει τα γεγονότα, τους ανθρώπους και τις ιδέες που διαμόρφωσαν την εξαιρετική ζωή της. Πρόκειται για ένα βιβλίο με βάθος και ουσία, αφού η Westwood μετρά 50 χρόνια καριέρας και προσπαθεί ενεργά να πραγματοποιήσει θετικές αλλαγές στη βιομηχανίες της μόδας.