STYLE

Michael Kors: Η νέα συλλογή είναι κομμένη και ραμμένη για την πολυμήχανη γυναίκα

Πηγή φωτογραφίας Instagram @ianbasilion

Ο καταξιωμένος σχεδιαστής Michael Kors παρουσίασε μία συλλογή «ορόσημο» για τη season Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020 στη Νέα Υόρκη, καθώς έρχεται λίγο πριν την 40η επέτειο του brand του.

Το όραμα του σχεδιαστή είχε επικεντρωθεί σε ένα «φλέγον» θέμα που βασανίζει αρκετούς στο χώρο της μόδας, εκείνο της κομψότητας αλλά και της άνεσης, το να δείχνεις «put together» αλλά ταυτόχρονα να νιώθεις άνετα μέσα στα ρούχα σου. Ο ίδιος ανέφερε σχετικά με τις ιδέες του πίσω από τη νέα του συλλογή: «Αρκετοί πελάτες μου ζουν σε αστικά κέντρα τα οποία επιφέρουν μια συναισθηματική επιφόρτιση», την οποία ο ίδιος έχει νιώσει από πρώτο χέρι. Μέσα από την συλλογή του ήθελε να παρουσιάσει ρούχα που να μπορούν να συνοδεύουν τόσο την γυναίκα όσο και τον άντρα στη δραστήρια και πολυάσχολη ζωή τους, όπου η «πιεστική και φορτωμένη καθημερινότητα», μερικές φορές «ζυγίζει» τόνους.

Όπως ανέφερε ο 60χρονος σχεδιαστής εμπνεύστηκε από την συγκεκριμένη επιθυμία του σύγχρονου ανθρώπου και την τάση του να θέλει να «ξεφεύγει» σε πιο ήσυχα μέρη της υπαίθρου, εκεί όπου οι γρήγοροι ρυθμοί της μεγαλούπολης δεν «υφίστανται». Έτσι, η collection για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020 έρχεται σαν μία «λύση» σε αυτές τις επιθυμίες: Κομμάτια εμπνευσμένα από το lifestyle της υπαίθρου και υπογεγραμμένα από την «αστική» και «jet-setting» κομψότητα. «Όλοι ονειρευόμαστε μία απόδραση στην ύπαιθρο. Όμως απέχει πολύ από το lifestyle που ζούμε στη πόλη. Αυτή την στιγμή στοχεύω στο να μεταφέρω τα στοιχεία αυτού του lifestyle στη δική μου συλλογή, με κομμάτια που φέρνουν το συναίσθημα της προστασίας και της άνεσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Πηγή φωτογραφίας Instagram @michaelkors

Η συλλογή που θέλει να γίνει το αντίδοτο στην «υπερβολή» της καθημερινότητας, αποτελείται από loose σιλουέτες, κάπες, επιβλητικά παλτά, ponchos, oversized παλτά, silk και metal φούστες, άνισα εμπριμέ φορέματα, μπότες, περίτεχνες τσάντες μεσαίου μεγέθους και φυσικά από τα πλεκτά. Η collection αυτή πράγματι πέτυχε το σκοπό της, να συνδυάσει την άνεση με την κομψότητα.  Ο Michael Kors ανέφερε για την collection: «Δεν υπάρχει καμία stiletto γόβα στην συλλογή. Ωστόσο, ακόμα και αυτοί που μετακομίζουν στην ύπαιθρο δεν πετάνε στη λίμνη το κινητό τους. Έχουν μια ‘φορτωμένη’ ζωή. Για αυτό και επιθυμούν να ντύνονται κομψά και προσεγμένα αλλά  ταυτόχρονα και άνετα».

Πηγή φωτογραφίας Instagram @michaelkors

Ο Kors θέλησε να ξεφύγει και να διαφοροποιηθεί από την athleisure τάση που επικράτησε την προηγούμενη δεκαετία, κρατώντας ένα μόνο της στοιχείο: Την άνεση. «Οι άνθρωποι ρωτούν:” Πιστεύετε ότι θα σταματήσουμε να φοράμε ποτέ αθλητικά; “Όχι, μάλλον όχι, αλλά υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που είναι άνετες και μπορείτε να τις φορέσετε όλη την ημέρα και να περπατήσετε στους δρόμους της πόλης», τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «Πώς μπορείς να απομακρύνεις τους ανθρώπους από την athleisure τάση και να τους μεταμορφώσεις σε σικάτους κατοίκους; Λοιπόν, δεν απομακρύνεσαι από την άνεση και την ευκολία που προσφέρουν τα αθλητικά ρούχα, αλλά βρίσκεις την κομψότητα και τους δίνεις άλλο ‘χαρακτήρα’».

Πηγή φωτογραφίας Instagram @simplytracy2