STYLE

Vintage Shopping: Σε ποια κομμάτια πρέπει να επενδύσετε

Instagram @voguegreece

Η βιώσιμη μόδα βρίσκεται στο κέντρο των συζητήσεων. Οι σχεδιαστές, οι editors, οι fans και όσοι έχουν σχέση με την βιομηχανία αρχίζουν να προβληματίζονται, να σκέφτονται, να αλλάζουν και να διαφοροποιούνται.

Νέες τεχνικές παραγωγής ολοένα και γίνονται μέρος των μεγάλων οίκων. Νέα φιλικά προς το περιβάλλον brands εδραιώνονται στην αγορά. Η αλλαγή όμως δεν βρίσκεται μόνο στους «παραγωγούς» και του «τεχνίτες». Η αλλαγή θα έρθει μέσα από τον κάθε ένα, ξεχωριστά και συλλογικά. Αντί, λοιπόν, να επενδύετε σε νέα trends της «fast» μόδας επιλέξτε να δαπανήσετε σε κάτι που έχει κερδίσει το στοίχημα του χρόνου. Τα τελευταία χρόνια το vintage shopping είναι μία τάση στο καταναλωτικό κοινό, η οποία αποσκοπεί στην επιθυμία του να διαφοροποιηθεί, να γίνει «μοναδικό». Η επιθυμία αυτή είναι και το βασικό νόημα εξάλλου του προσωπικού style.

Το vintage shopping όμως μπορεί να είναι κάπως «χαοτικό», για αυτό και να χρειάζεστε ένα οδηγό ή ένα «shopping GPS». Επειδή ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο gadget, εμείς ξεχωρίσαμε μερικά key items στα οποία μπορείτε να επενδύσετε, τόσο στο επόμενο shopping spree σας όσο και στο online (ειδικά τώρα που βρίσκεστε σε καραντίνα):

-Καμπαρτίνα

Η καμπαρντίνα είναι το «it» πανωφόρι στο χώρο της μόδας, ειδικά για την Άνοιξη! Έχει αποδείξει πως είναι ένα διαχρονικό κομμάτι και μπορεί να σας συνοδεύσει τόσο τους μεταβατικούς μήνες όσο και τους καθαρά κρύους. Όταν, λοιπόν, βγείτε στο vintage shopping «κυνήγι» κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για μία all timee classic καμπαρτίνα. Μην ξεχνάτε πως μπορείτε να την μεταποιήσετε αργότερα όπως επιθυμείτε: Μπορείτε να προσθέσετε ζώνη, κουμπιά ακόμα και να αλλάξετε τα μανίκια!

-It bags

Η εμπειρία του vintage shopping δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς τις  «it bags». Ακόμα και εάν περνούν οι seasons τους μένουν πάντα χαραγμένες στις μνήμες μας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την Classic City AJ της  Balenciaga, την Speedy Bandouliere της Louis Vuitton ή την Luggage Tote της Céline. Φυσικά κανένας fashion lover. Μέσα από αυτή την shopping ευκαιρία μπορείτε να βρείτε ιστορικές τσάντες σε προσιτές τιμές!

-Knitwear

Μπορεί οι κρύοι μήνες του Χειμώνα να αποτελούν παρελθόν, όπως τα knitwears μπορούν ακόμα να φορεθούν αλλά και να σας συνοδεύσουν μέχρι και στα δροσερά βράδια του Καλοκαιριού. Αν αναζητάτε πλεκτά από υψηλής ποιότητας υλικά, όπως το κασμίρι, το μαλλί και το merino, τα vintage μαγαζιά είναι τα κατάλληλα μέρη για να ψάξετε.

-Δερμάτινο jacket

Το συγκεκριμένο κομμάτι έχει μία «μαγεία»: Είναι από τα λίγα ρούχα που δείχνουν πιο ωραία όταν παλιώνουν. Τα δερμάτινα μπουφάν των vintage shops είναι λίγο πιο cool από τα καινούρια και προσαρμόζονται πιο εύκολα στο σώμα. Μάλιστα, όχι μόνο δείχνουν πιο εντυπωσιακά και edgy, είναι ποιοτικά κατασκευασμένα και θα τα χρησιμοποιήσετε σε πολλές εξόδους σας για αρκετά χρόνια. Value for money!

-Denim

Μπορεί τα καινούρια τζιν να είναι πάντα ελκυστικά, αλλά ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πως χρειάζονται αμέτρητες ποσότητες νερού για να κατασκευαστούν. Από την άλλη, το vintage denim είναι stylish και ταυτόχρονα φιλικό προς το περιβάλλον. Επίσης, θα είστε σίγουρες πως δεν θα ξεβάψουν πάνω στις μπότες σας, στις μπλούζες και τα πουκάμισα σας, όπως τείνουν να κάνουν τα «σύγχρονα» jeans από τα fast fashion brands. Επιλέξτε το διαχρονικό και «σώστε» τα υπόλοιπα σας ρούχα.