TRAVEL

Αεροπλάνο της Ολυμπιακής Αεροπορίας μετατράπηκε σε πολυτελή κατοικία

Η ζωή μέσα σε ένα διαμέρισμα είναι συνηθισμένη. Το ίδιο και η ζωή σε μία μονοκατοικία, φάρμα ή loft. Ακόμα και το να ζει κανείς σε σκάφος ή σε ένα ειδικά διαμορφωμένο container μοιάζει πολύ πιο λογικό σε σχέση με την επιλογή που έκανε ο Bruce Campbell, ο οποίος μετέτρεψε ένα παλιό αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας σε μία πολυτελή κατοικία. Το γεγονός αυτό, όσο παράδοξο και αν φαίνεται δεν παύει να είναι αλήθεια.

Με αποφασιστικότητα και με αρκετά υψηλό budget, ο Αμερικανός ηλεκτρολόγος μηχανικός κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Στο πρακτικό κομμάτι, πέρα από τη γενναία ποσότητα χρημάτων που δαπάνησε, γνώριζε ότι θα έπρεπε να δώσει λύση για τους χώρους, αφού δεν πρόκειται για μία τυπική κατοικία. Ένα αεροσκάφος έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό και μελετημένο σύμφωνα με τις ανάγκες της λειτουργίας του. Επίσης δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε οικοδομικό τετράγωνο μίας πόλης. Έτσι, κατέληξε στην επιλογή να μετακομίσει και να εγκαταστήσει το νέο του «σπίτι» μέσα στο δάσος Hillsboro, στο Oregon της Αμερικής.

 

H πρώτη εικόνα του σημείου με το αεροσκάφος «χωμένο» στη μέση του πουθενά, για κάποιον που δεν γνωρίζει την ιδιαίτερη αυτή ιστορία, είναι μάλλον μακάβρια αφού παραπέμπει σε ένα αεροπορικό δυστύχημα προκαλώντας τρόμο στη σκέψη και μόνο ότι δεκάδες άνθρωποι πιθανότατα έχουν βρει βίαιο θάνατο. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται απλώς για την εφαρμογή της πρωτότυπης ιδέας του Campbell, αφού με μία δεύτερη ματιά μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι το αεροσκάφος εξωτερικά είναι άθικτο και σε εξαιρετική κατάσταση.

 

Πηγή φωτογραφίας: Instagram #airplainehouse

 

Η κατασκευή που ο Αμερικανός ηλεκτρολόγος μηχανικός αποκαλεί «σπίτι», είναι ουσιαστικά ένα boeing 727, που ανήκε κάποτε στον στόλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Αυτό μαρτυρούν άλλωστε και οι καλοδιατηρημένες επιγραφές του.

Πηγή φωτογραφίας: Instagram #airplaneinthewoods

Ο Campbell κατάφερε να πάρει στην ιδιοκτησία του τον «γίγαντα των αιθέρων» πριν περίπου 20 χρόνια, και συγκεκριμένα το 1999, καταβάλλοντας το γενναίο ποσό των 100.000 δολαρίων, ενώ κατέβαλλε ακόμη 120.000 δολάρια για να μεταφέρει το αεροσκάφος έξω από το Portland στο Oregon ώστε να ξεκινήσει να το μετατρέπει σε κατοικία: «Τα αεροπλάνα μπορούν -και θα έπρεπε- να μετατρέπονται σε υπέροχα σπίτια», υποστηρίζει ο ίδιος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι τρέφει μία ιδιαίτερη αδυναμία στα αεροσκάφη. Ο ίδιος, μάλιστα, είναι τόσο ένθερμος υποστηρικτής αυτής της ιδέας, που σχεδιάζει να αγοράσει και δεύτερο αεροσκάφος, αυτή τη φορά από την Ιαπωνία.

 

 

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι η μετατροπή ενός τέτοιου αεροσκάφος σε βιώσιμη κατοικία δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση. Όπως αποκάλυψε ο Campbell, χρειάστηκε πολύς χρόνος, κόπος, κεφάλαιο, αλλά και ατελείωτες ώρες προσωπικής εργασίας, προκειμένου το παλιό boeing να γίνει ένα λειτουργικό σπίτι. Ωστόσο, φαίνεται ότι καμιά φορά η θέληση, η επιμονή και μερικά χρήματα αρκούν για να γίνει ένα όνειρο πραγματικότητα.

 

 

Μέχρι στιγμής, ο Campbell περνά στο συγκεκριμένο αεροσκάφος – σπίτι τον μισό χρόνο κάθε έτους, ενώ το υπόλοιπο μισό το περνά στην Ιαπωνία. Σε συνέντευξη του έχει δηλώσει ότι κάθε φορά που επιστρέφει εκεί, πάντοτε κάνει μία νέα εργασία, προσθέτοντας κάτι καινούριο. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να το κάνει, καθώς πάντοτε θα βρίσκει κάτι να αλλάζει και να βελτιώνει, οραματιζόμενος όλα όσα μπορεί να καταφέρει μέσα σε ένα αεροσκάφος-σπίτι.