ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στο καλοκαίρι: 4 ελληνικές ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2020

Ελαφονήσι, Χανιά, Κρήτη, πηγή: Instagram

Από την ψήφο των χρηστών της τουριστικής πλατφόρμας TripAdvisor

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας και οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε σε μία διαδικασία αναζήτησης του καταλληλότερου προορισμού διακοπών, που θα μας ξεκουράσει και θα μας αναζωογονήσει.

Η χώρα μας είναι πάντοτε πρωταγωνίστρια σε ό,τι αφορά στην καλοκαιρινή περίοδο και τις διακοπές. Άνθρωποι από όλο τον πλανήτη έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, με σκοπό να απολαύσουν για λίγο την περίφημη ελληνική φιλοξενία και να ζήσουν το όνειρο σε μία χώρα προικισμένη με αμέτρητες ομορφιές. Οι ελληνικοί προορισμοί, ωστόσο, πρωταγωνιστούν και στις επιλογές των Ελλήνων, καθώς το καλοκαίρι στην χώρα μας είναι από μόνο του μία ξεχωριστή εμπειρία.

Κάποιοι από εμάς σίγουρα είχαμε σκεφτεί να περάσουμε το φετινό καλοκαίρι σε κάποιον προορισμό του εξωτερικού, «χορταίνοντας» την όρεξή μας για ανακάλυψη νέων τόπων και εμπειριών. Με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, ωστόσο, που ήρθε και ανέτρεψε το παρόν μας, είναι μία καλή ευκαιρία να αναθεωρήσουμε και να σκεφτούμε τις διακοπές μας σε κάποιον προορισμό του εσωτερικού, από τους τόσους που έχει αυτή η χώρα να επιδείξει.

Για τους περισσότερους από εμάς, διακοπές σημαίνει να είμαστε ξαπλωμένοι σε μία ειδυλλιακή παραλία, να απολαμβάνουμε τον καυτό ήλιο και τα καταγάλανα ελληνικά νερά. Κι αν ακόμη δεν έχουμε ιδέα για το πού θα μπορούσαμε να περάσουμε τις φετινές μας διακοπές, υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να μας βοηθήσουν.

Οι χρήστες της διεθνούς φήμης τουριστικής πλατφόρμας TripAdvisor ψήφισαν τις 20 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, στο πλαίσιο των καθιερωμένων ετήσιων βραβείων Travelers’ Choice Awards για το 2020.

Ανάμεσα στις παραλίες που αναδείχθηκαν κορυφαίες στην Γηραιά Ήπειρο βρίσκονται και τέσσερις, μοναδικής ομορφιάς ελληνικές παραλίες. Μέρη που έχουν αποτελέσει έμπνευση για φωτογραφίες, τουριστικές καμπάνιες και, παράλληλα, για οργάνωση διακοπών, διαφημίζοντας την χώρα μας ως τα πέρατα του κόσμου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι οι τρεις εξ αυτών συμπεριλαμβάνονται επίσης στη λίστα και με τις κορυφαίες παραλίες του κόσμου.

Η μαντεψιά είναι ίσως αρκετά εύκολη, καθώς οι 4 ελληνικές παραλίες που συμπεριλήφθηκαν στη λίστα είναι μερικά από τα πιο όμορφα και ξεχωριστά παραθαλάσσια σημεία της χώρας μας.

Την πρώτη ελληνική παραλία την συναντάμε στην δεύτερη θέση της 20άδας με τις κορυφαίες ευρωπαϊκές παραλίες και δεν είναι άλλη από την διάσημη παραλία Κλέφτικο της Μήλου. Πρόκειται για την πολυφωτογραφημένη παραλία με τους κατάλευκους, επιβλητικούς βράχους, που συναντούν το γαλάζιο της θάλασσας, δημιουργώντας μαγικές εικόνες.

Κλέφτικο, Μήλος, πηγή: Instagram

Οι βραχώδεις σχηματισμοί αποτέλεσαν παλιό ορμητήριο πειρατών, παίρνοντας διάφορες μορφές και σχηματίζοντας κοιλώματα και σπηλιές που δημιουργήθηκαν από την αέναη ροή της θάλασσας και του αέρα με το πέρασμα των χρόνων. Τα νερά εδώ είναι κρυστάλλινα, καταπράσινα και πεντακάθαρα, μαγεύοντας έτσι τον κάθε επισκέπτη.

Κλέφτικο, Μήλος, πηγή: Instagram

Η δεύτερη ελληνική παραλία στην λίστα του TripAdvisor είναι το εξωτικό Ελαφονήσι στα Χανιά της Κρήτης. Το Ελαφονήσι συναντάται στην έβδομη θέση της λίστας. Πρόκειται για μία από τις διασημότερες ελληνικές παραλίες, ενώ είναι μάλιστα ένας ιδιαίτερα γνωστός τόπος και στο εξωτερικό. Το Ελαφονήσι, αυτή η λιμνοθάλασσα με τα καταγάλανα αβαθή νερά και την απέραντη αμμουδιά, ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο φυσικό του κάλλος, ενώ ένα είναι το σίγουρο: Δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Ελαφονήσι, Χανιά, Κρήτη, πηγή: Instagram

Λίγο πριν το «κλείσιμο» της πρώτης δεκάδας συναντάμε την τρίτη ελληνική παραλία που συμπεριλήφθηκε στην λίστα του TripAdvisor με τις 20 κορυφαίες της Ευρώπης. Και δεν θα χρειαστεί να απομακρυνθούμε και πολύ, αφού η τρίτη ελληνική παραλία της λίστας είναι και πάλι στην Κρήτη και μάλιστα όχι ιδιαίτερα μακριά από το Ελαφονήσι.

Ελαφονήσι, Χανιά, Κρήτη, πηγή: Instagram

Πρόκειται για τον ονειρικό Μπάλο, ο οποίος βρίσκεται επίσης στα Χανιά και χαρίζει καρτποσταλικές εικόνες, που μας κάνουν να θέλουμε να ταξιδέψουμε ως εκεί αμέσως. Η πάντοτε γαλήνια λιμνοθάλασσα, τα κρυστάλλινα αβαθή, ζεστά νερά, αλλά και η απέραντη λευκή αμμουδιά, όλα είναι στοιχεία που συνθέτουν ένα μέρος, το οποίο φυσικά και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την εν λόγω λίστα.

Μπάλος, Χανιά, Κρήτη, πηγή: Instagram
Μπάλος, Χανιά, Κρήτη, πηγή: Instagram

Η τελευταία ελληνική παραλία καταλαμβάνει την 13η θέση στην λίστα του TripAdvisor, κατέχει ωστόσο μία από τις κορυφαίες θέσεις στις καρδιές όσων από εμάς την έχουν επισκεφθεί. Ένα μέρος πραγματικά αναζωογονητικό, που έχει όλα όσα χρειάζονται για ένα πλήρες, συναισθηματικά, καλοκαίρι. Πρόκειται για την πανέμορφη παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, ένα μικρό νησί, το οποίο ωστόσο έχει αποκτήσει ευρεία φήμη, καθώς ξεχωρίζει για την ομορφιά του.

Σίμος, Ελαφόνησος, πηγή: Instagram

Η Ελαφόνησος και ο Σίμος αποτελούν, μάλιστα, τον κυριότερο λόγο των ταξιδιωτών που επιλέγουν να επισκεφθούν το νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου. Μία λωρίδα γης, που «κόβει» την παραλία στα δύο, διακόπτει την κατά τα άλλα ατελείωτη χρυσαφένια αμμουδιά του Σίμου με τα καταγάλανα, πεντακάθαρα, άκρως φωτογραφίσιμα νερά του.

Σίμος, Ελαφόνησος, πηγή: Instagram

Σημειώνεται ότι στην λίστα με τις καλύτερες παραλίες διεθνώς συμπεριλαμβάνονται το Κλέφτικο, το Ελαφονήσι και ο Μπάλος. Στην παγκόσμια λίστα, το Κλέφτικο καταλαμβάνει τη 10η θέση, το Ελαφονήσι την 21η και ο Μπάλος την 24η.

Ολόκληρη η λίστα με τις 20 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης:

-Spiaggia dei Conigli, Lampedusa, Σικελία
-Κλέφτικο, Μήλος
-Luskentyre, Isle of Harris, Lewis and Harris, Outer Hebrides
-Playa de Ses Illetes, Φορμεντέρα, Βαλεαρίδες Νήσοι
-La Concha Beach, Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία
-Woolacombe Beach, Woolacombe, Ηνωμένο Βασίλειο
-Ελαφονήσι, Χανιά, Κρήτη
-Cala Mariolu, Baunei, Ιταλία
-Μπάλος, Χανιά, Κρήτη
-Black Sand Beach, Vik, Ισλανδία
-Rhossili Bay, Rhossili, Ηνωμένο Βασίλειο
-St. Brelade’s Bay Beach, St. Brelade, Jersey
-Σίμος, Ελαφόνησος
-Playa de Muro Beach, Playa de Muro, Ισπανία
-Cala Goloritze, Baunei, Ιταλία
-Fig Tree Bay, Πρωταράς, Κύπρος
-As Catedrais Beach, Ribadeo, Ισπανία
-La Cote des Basques, Biarritz, Γαλλία
-Iztuzu Beach, Dalyan, Τουρκία
-Konnos Bay, Αγία Νάπα, Κύπρος
-Spiaggia di Cala Rossa, Isola di Favignana, Aegadian Islands
-Falesia Beach, Olhos de Agua, Πορτογαλία
-Banna Strand, Tralee, Ιρλανδία
-Praia Da Rocha, Πορτογαλία
-Derrynane Beach, Caherdaniel, Ιρλανδία

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα βρίσκεται τους 3 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου

Flying Fox: Το ακριβότερο σούπερ γιοτ στον κόσμο ενοικιάζεται για 3 εκατ. λίρες την εβδομάδα

Το ξενοδοχείο που σε κάνει ένα με τη φύση – Το δωμάτιο δεν έχει τοίχους και οροφή