ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

Solo Female Travel: Ιδανικοί προορισμοί για τη νέα ταξιδιωτική τάση που αλλάζει τα δεδομένα

Πηγή: BeLatina

Ποιος είπε ότι μία γυναίκα δεν μπορεί να ταξιδέψει μόνη της;

Τα μόνα που χρειάζονται για να το καταφέρει είναι καλή διάθεση, κατάλληλος εξοπλισμός και φυσικά….η επιλογή του σωστού προορισμού!

Τα κορίτσια φαίνεται ότι κατακτούν ολοένα και περισσότερο πλέον τον κόσμο με την παρουσία και τη δράση τους. Εκτός αυτού, όμως, οι γυναίκες φαίνεται ότι επιθυμούν έντονα να εξερευνήσουν τον κόσμο αυτό και τις δυνατότητες που απλώνονται μπροστά τους.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί σήμερα είναι ότι, όσο περνούν τα χρόνια, τα ατομικά ταξίδια των γυναικών γίνονται όλο και περισσότερο τάση. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι και το 2020 θα παρατηρήσουμε σημαντική αύξηση στις περιπετειώδεις εκείνες γυναίκες, που είναι έτοιμες να εξερευνήσουν τον πλανήτη, χωρίς να έχουν την ανάγκη καμίας συντροφιάς.

Μέσα από αυτή την ταξιδιωτική εμπειρία και μακριά από συμβιβασμούς και περιττές συντροφιές, οι γυναίκες φαίνεται να ανακαλύπτουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό τους, γνωρίζοντάς τον καλύτερα και ανοίγοντάς του νέους ορίζοντες, όλα στοιχεία που καταλήγουν σε μία μοναδική εμπειρία ευεξίας και αυτοπροσδιορισμού.

Έτσι, όλο και περισσότερες γυναίκες ταξιδεύουν πλέον solo, θέτοντας τους δικούς όρους, τις επιθυμίες και ρυθμούς. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας σειράς μελετών, μάλιστα, η τάση αυτή όχι απλώς δεν φθίνει, αλλά δείχνει μάλλον να καθιερώνεται μεταξύ του γυναικείου πληθυσμού των ταξιδιωτών.

Ενδεικτική είναι η αύξηση που σημειώθηκε πέρυσι, με τις αναζητήσεις γυναικών για ατομικά ταξίδια να παρουσιάζονται ενισχυμένες κατά 131%. Η εταιρεία Taxi2Airport.com, μάλιστα, έχει καταγράψει ήδη, στην αυγή του 2020, περισσότερες από 16.000 αναζητήσεις από γυναίκες ταξιδιώτες για μεταφορά με ταξί στο αεροδρόμιο, αριθμητικό στοιχείο που φανερώνει τη γυναικεία μετακίνηση στον πλανήτη.

Υπάρχει, όμως, κατάλληλο μέρος για μία μοναχική ταξιδιώτισσα;

Ναι, απαντά η ταξιδιωτική εταιρεία Tourlane, που διεξήγαγε μία έρευνα, σχετικά με τους καταλληλότερους προορισμούς παγκοσμίως, οι οποίοι ενδείκνυνται για μία γυναίκα να ταξιδέψει μόνη της.

Τώρα, λοιπόν, που το ατομικό ταξίδι τείνει να γίνει η απόλυτη τάση για τις γυναίκες travellers ανά τον κόσμο, τα κορίτσια μπορούν πλέον να αρχίσουν να φτιάχνουν βαλίτσες, καθώς οι ταξιδιωτικοί εμπειρογνώμονες της Tourlane ανακάλυψαν και δημοσίευσαν τους καταλληλότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τα περιπετειώδη κορίτσια που ταξιδεύουν μόνα τους.

Η επιλογή των προορισμών που παρουσιάστηκαν από την Tourlane βασίζεται σε μία σειρά από κριτήρια. Μεταξύ άλλων, στα κριτήρια αυτά, που καθόρισαν τους ταξιδιωτικούς προορισμούς που θεωρούνται κατάλληλοι για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες, περιλαμβάνεται η εκπροσώπηση των γυναικών στις τοπικές επιχειρήσεις, η νομική ισότητα και η ισότητα των δύο φύλων, οι αντιλήψεις για την ασφάλεια των γυναικών, οι επιλογές διαμονής και η ποιότητα της διαθέσιμης επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων ταχύτητας στο διαδίκτυο και τηλεφώνου.

Πάμε να μάθουμε ποιοι είναι οι προορισμοί αυτοί!

Ευρώπη

Η Ευρώπη αποτέλεσε την ήπειρο με τους περισσότερους προορισμούς που προτάθηκαν από την Tourlane για solo γυναικεία ταξίδια. Πιο συγκεκριμένα, οι ευρωπαϊκές πόλεις που βρέθηκαν υψηλά στη λίστα με τους καταλληλότερους προορισμούς για τα ατομικά ταξίδια γυναικών ήταν συνολικά 26, περισσότερες δηλαδή από οποιαδήποτε άλλη ήπειρο.

Ανάμεσά τους, κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για τις περιπετειώδεις γυναίκες αναδείχθηκε η εναλλακτική Λιουμπλιάνα, η πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Ίσως αυτό είναι ένα μη αναμενόμενο αποτέλεσμα για πολλούς, ωστόσο η Σλοβενία δείχνει να ανεβαίνει με σταθερούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, γεγονός στο οποίο φαίνεται να έχει βοηθήσει και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Φοιτητών (Erasmus), που έχει αναδείξει την βαλκανική χώρα, αλλά και την πρωτεύουσά της σε δημοφιλή προορισμό, ιδιαίτερα μεταξύ των νεότερων, σε ηλικία, ταξιδιωτών.

Πρόκειται για μία μικρή χώρα, που θεωρείται από τις ασφαλέστερες της Ευρώπης, ενώ είναι εύκολο κανείς να βρει τα «πατήματά» του σε αυτήν και να την ανακαλύψει όπως της αξίζει.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα που παρουσιάζει η Λιουμπλιάνα είναι το γεγονός ότι, λόγω γεωγραφικής θέσης, έχει εξαιρετική συνδεσιμότητα με πολλές, άλλες αγαπημένες πόλεις της Ευρώπης, οι οποίες επίσης τέθηκαν ψηλά στη λίστα της Tourlane για τα ταξίδια των γυναικών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η Βιέννη, το Ντουμπρόβνικ, η Πράγα, αλλά και η Βουδαπέστη.

Πηγή: Thewanderingblonde.com

Παράλληλα, μεγάλες και δημοφιλείς ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ έλαβαν επίσης το πράσινο φως για ατομικά ταξίδια γυναικών, ενώ στην ίδια λίστα συμπεριλήφθηκε και το Δουβλίνο, αλλά και η δική μας Αθήνα.

Τελευταία προσθήκη στην προτεινόμενη λίστα ευρωπαϊκών προορισμών για γυναίκες ταξιδιώτισσες της Tourlane αποτελεί η Βαρκελώνη, με το 82,5% των γυναικών που καταγράφουν να αισθάνονται ασφαλείς το περπάτημα μόνο μια νύχτα.

Ασία

Η επιλογή των καταλληλότερων προορισμών για solo travel girls στην Ασία δεν ήταν μία απλή υπόθεση. Μεγάλο μέρος της ηπείρου καταλαμβάνεται από κράτη με πολύ αυστηρούς νόμους, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, όπως είναι άλλωστε γνωστό.

Οποιοσδήποτε προγραμματίζει να επισκεφθεί μία ασιατική χώρα, θα πρέπει να πάει καλά διαβασμένος, έχοντας μελετήσει από πριν τα ιδιαίτερα πολιτιστικά στοιχεία κάθε τόπου, καθώς μπορεί να βρεθεί φορώντας….χειροπέδες, για πράξεις που ούτε θα φανταζόμασταν στην Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό, πολλές μεγάλες πόλεις αποκλείστηκαν αυτόματα ως κατάλληλες, ενώ δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι καταλληλότερος ασιατικός προορισμός για γυναίκες θεωρείται η Σιγκαπούρη. Η πρωτεύουσα της Σιγκαπούρης θεωρείται η ασφαλέστερη πόλη της Ασίας και μία από τις πιο αξιόλογες παγκοσμίως, παρουσιάζοντας ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και έχοντας αναχθεί σε επίκεντρο οικονομικών και επιχειρηματικών εξελίξεων σε παγκόσμια κλίμακα.

Λίγο βορειότερα, η κοσμοπολίτικη και επίσης δημοφιλής, τα τελευταία χρόνια, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ βρίσκεται ψηλά στη λίστα ασφάλειας για τις γυναίκες, παρουσιάζοντας έντονη την αίσθηση της ισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα.

Η πόλη αποτελεί το πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της χώρας, ενώ παρατηρείται ότι είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μητροπολιτική περιοχή της χώρας, από άποψη πληθυσμού, αλλά και οικονομίας.

Πρόκειται για μία πανέμορφη και πολύχρωμη πρωτεύουσα με έντονα τα παραδοσιακά πολιτιστικά στοιχεία. Παράλληλα, από τη δεκαετία του 1990, η πόλη έχει αναχθεί και σε κέντρο διεξαγωγής πλήθους διεθνών αθλητικών, πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ένα από τα αξιοθέατα που ξεχωρίζουν είναι τα υψηλότερα δίδυμα κτήρια στον κόσμο, οι πύργοι Πετρόνας.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως βρίσκεται επίσης στην ίδια λίστα. Ο λόγος για το αγαπημένο, τροπικό και καταπράσινο Μπαλί, το οποίο μόνο πέρυσι κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από 5,8 εκατομμύρια δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κοινοποιημένες από γυναίκες που ταξίδεψαν ως εκεί μόνες. Τα δεδομένα αυτά δεν προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη σε όσους ασχολούνται με τα ταξίδια, καθώς το Μπαλί ανάγεται ολοένα και περισσότερο σε τόπο επίσκεψης «ψηφιακών νομάδων», οι οποίοι μάλιστα έχουν την τάση να ενώνονται και να έρχονται σε επαφή με άλλους ταξιδιώτες της ίδιας κατηγορίας.

Ορυζώνες και τρεχούμενο νερό εναλλάσσονται με κοκοφοίνικες και φυτείες από μπαμπού, δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό τοπίο, που ξεχειλίζει από γαλήνη και θετική ενέργεια και που δικαιολογεί απόλυτα γιατί ο συγκεκριμένος προορισμός βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τα μέρη-στόχους των περισσότερων ταξιδιωτών.

Βόρεια Αμερική

Η περιήγηση μίας γυναίκας που ταξιδεύει solo στην Βόρειο Αμερική είναι πολύ διαφορετικό από τις επιλογές της Ευρώπης και της Ασίας. Εκεί, μία γυναίκα θα πρέπει ίσως να ξεκινήσει από το προφανές: Την τεχνολογική και αστική ζούγκλα της Νέας Υόρκης.

Η αμερικανική μεγαλούπολη, που μοιάζει να έχει μπει σε μία ειδική συσκευή, που όλα τα διογκώνει και τα μεγεθύνει, θα κάνει παραδόξως μία γυναίκα να αισθανθεί αρκετά ασφαλής, ανάμεσα στα πανύψηλα κτίρια και τις ατελείωτες λεωφόρους, τα αμέτρητα φώτα και την βουή της καθημερινότητας, όλα στοιχεία που υποδηλώνουν ένα και μόνο πράγμα: Ότι οι κάτοικοί της ξέρουν να ζουν.

Παρά τα μεγάλα μεγέθη της, η Νέα Υόρκη είναι μία πόλη στην οποία κανείς δεν χρειάζεται ούτε χάρτη ούτε συντροφιά για να την εξερευνήσει.

Πηγή: favim.com

Τα τελευταία χρόνια, η αμερικανική μεγαλούπολη, που αποτελεί πρωταρχικό ταξιδιωτικό στόχο πολλών ταξιδιωτών κάνει τεράστιες προσπάθειες να διατηρείται καθαρή και να καταπολεμά αποτελεσματικά το έγκλημα, γι΄αυτό και θεωρείται ιδανικός προορισμός της Βορείου Αμερικής για solo ταξιδιώτες.

Είναι εύκολο πλέον να φτάσετε εκεί, να βρείτε διαμονή, να την εξερευνήσετε, να επικοινωνήσετε με άλλους ανθρώπους και, τελικά, να την ερωτευθείτε!

Το μικρότερο, αλλά εξίσου κατάλληλο San José στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια είναι μία ακόμη ιδανική επιλογή. Αποτελεί το σπίτι της Silicon Valley και μία κυψέλη δραστηριότητας, καθώς είναι ένα μέρος όπου η ζωή δεν σταματά ποτέ και πάντα έχει κάτι ενδιαφέρον να σας δείξει και να εξερευνήσετε.

Το San José έχει καταφέρει σίγουρα να κερδίσει τις εντυπώσεις ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο, που καταφθάνουν εκεί για να ζήσουν την απόλυτη, αυθεντική, καλιφορνέζικη εμπειρία. Πρόκειται για ένα σημείο του πλανήτη που ξεχωρίζει για την θερμή υποδοχή και αντιμετώπιση των ξένων, ενώ αποτελεί και σημείο συνάντησης των ομοϊδεατών.

Το σίγουρο είναι ότι η Καλιφόρνια είναι προοδευτική, έχει ανθρώπους ανοιχτόμυαλους και αποζητά τη γνωριμία και την επαφή με το διαφορετικό. Αυτό την καθιστά εξαιρετική επιλογή για έναν ξένο ταξιδιώτη…πόσο μάλλον για μία solo γυναίκα!

Από την άλλη, λίγο βορειότερα, η καναδική πόλη του Βανκούβερ προσφέρεται για μία μοναδική απόδραση. Ο Καναδάς είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του πλανήτη, πράγμα που σημαίνει ότι έχει κανείς πολλά να εξερευνήσει σε αυτή την άπλετη γη. Οι Καναδοί, άλλωστε φημίζονται για την φιλική τους διάθεση και την πρόθεσή τους να αναδείξουν τις ομορφιές της χώρας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βανκούβερ συγκαταλέγεται στις πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής, δίνοντας στους επισκέπτες της τη δυνατότητα να χαλαρώσουν και να απομακρυνθούν από τα συνηθισμένα και απ’ ότι τους προβληματίζει και τους απασχολεί.

Νότια Αμερική

Όποιος βρεθεί σε εκείνη τη μεριά του πλανήτη, δε μπορεί φυσικά να παραλείψει μία επίσκεψη στις ξεχωριστές ομορφιές των κρατών της Νοτίου Αμερικής, με τον ιδιαίτερο πολιτισμό και τους τόσο διαφημισμένους και ελκυστικούς προορισμούς της.

Αναφορικά με τα solo ταξίδια των γυναικών, ωστόσο, οι προορισμοί που προτείνονται είναι συγκεκριμένοι και, προς έκπληξη όλων, αυτοί είναι περισσότεροι από εκείνους της Βόρειας Αμερικής. Οι κάτοικοι της Νοτίου Αμερικής φημίζονται ως ανοιχτόκαρδοι και ιδιαίτερα θερμοί άνθρωποι, που υποδέχονται με χαμογελαστά πρόσωπα και ανοιχτές αγκάλες τους ταξιδιώτες.

Η Νότιος Αμερική είναι ένα σημείο του πλανήτη με μοναδικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά, γι’ αυτό, σε κάθε περίπτωση, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να προχωρήσουν πέρα από τις τουριστικές προτεινόμενες διαδρομές, εμβαθύνοντας και ανακαλύπτοντας τα ιδιαίτερα αυτά έθιμα και τις συνήθειες των ντόπιων.

Από την λίστα δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει το Μπουένος Άιρες, η πρωτεύουσα της Αργεντινής και γενέτειρα του πιο ερωτικού χορού, του τάνγκο. Πρόκειται για μία πόλη γεμάτη ιστορία, μουσική και ανθρώπους που ζουν έντονα, με πάθος, που αγαπούν τον πολιτισμό τους και λατρεύουν να τον γνωρίζουν στους ταξιδιώτες που καταφθάνουν εκεί.

Tα διηγήματα του Μπόρχες και οι μελωδίες του Άστορ Πιατσόλα περιγράφουν απόλυτα την μαγεία που χαρακτηρίζει αυτό το μέρος. Μία βόλτα στα λιθόστρωτα καλντερίμια και τα χρωματιστά σπίτια, που δημιουργούν μία χαρούμενη παλέτα στην φυσιογνωμία της πόλης θα σας πείσουν για την ομορφιά της, ενώ η περιήγηση θα πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή σε μία ερωτική και άκρως ατμοσφαιρική μιλόνγκα, το στοιχείο που χαρακτηρίζει κατεξοχήν τον αργεντίνικο πολιτισμό.

Παρ’ όλα αυτά, υψηλότερα στη λίστα με τους προτεινόμενους προορισμούς για solo γυναίκες ταξιδιώτισσες βρίσκεται ένα άλλο μέρος, ίσως λίγο άγνωστο σε εμάς τους Έλληνες. Πρόκειται για την ορεινή πόλη Cusco του Περού, που βρίσκεται 11.152 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Ολόκληρη η γη των Ίνκας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, εξαιτίας της ανεκτίμητης αξίας του ιστορικού, φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της.

Η πόλη Cusco, ειδικότερα, αποτελεί την πρωτεύουσα των Ίνκας, ενώ το όνομά της σημαίνει «ομφαλός της Γης» στην γλώσσα Κέτσουα. Τα υψίπεδα με την αλπική βλάστηση αποτελούν το χαρακτηριστικό της φυσιογνωμίας αυτού του ιδιαίτερου μέρους.

Η παρθένα, καταπράσινη φύση και η ινδιάνικη κουλτούρα, που παραμένει ολοζώντανη στην περιοχή, θα σας χαρίσουν μοναδικές εικόνες.

Περού

Λίγο νοτιότερα, η γυναίκα ταξιδιώτισσα θα βρει έναν άλλο προτεινόμενο προορισμό που αξίζει να επισκεφθεί. Πρόκειται για την Valparaíso της Χιλής, μία μοναδική σύνθεση περισσότερων από 40 πολύχρωμους λόφους, που απολαμβάνει την θέα των καταγάλανων νερών της θάλασσας του Ειρηνικού. Αυτό το ταξίδι, στο μέρος που είναι γνωστό και ως «διαμάντι» της Χιλής, υπόσχεται να σας μείνει αξέχαστο.

Πολύχρωμα αρχοντικά δίνουν ζωντάνια στο σημείο, διατηρώντας παράλληλα ζωντανή την ιστορία της ευημερίας που απήλαυσε η πόλη κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Ολόκληρη η περιοχή έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με τις ομορφιές της να έχουν αναγνωριστεί και να έχουν αποτυπωθεί ακόμη και σε ποιήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Πάμπλο Νερούδα, που αγάπησε και ύμνησε το συγκεκριμένο σημείο του πλανήτη μέσα από το έργο του. Μάλιστα, στην Isla Negra βρίσκεται κι ένα από τα σπίτια του στη χώρα.

Η Cartagena της Κολομβίας, επιπροσθέτως, που φιλοξενείται επίσης στη λίστα των καταλληλότερων προορισμών για solo ταξιδιώτισσες, προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες, σε μία ατμόσφαιρα αθεράπευτα ρομαντική και μέσα στο ονειρικό τοπίο που σχηματίζει η πόλη.

Η Cartagena έχει καταφέρει να συνδυάσει αρμονικά τα δείγματα της αποικιοκρατικής ισπανικής αρχιτεκτονικής με την εξωτικού χαρακτήρα φύση της, ενώ φημίζεται για τις απίστευτες παραλίες της, αλλά και για τα φαντασμαγορικά φεστιβάλ που διοργανώνει και αποτελούν κυρίαρχο πολιτιστικό event της περιοχής.

Παράλληλα, ο συνδυασμός των λιθόστρωτων δρόμων, που σχηματίζουν ειδυλλιακούς λαβυρίνθους, αλλά και οι ατελείωτες, χρωματιστές βουκαμβίλιες, που «ντύνουν» τα μπαλκόνια των σπιτιών δικαιολογούν απόλυτα γιατί το συγκεκριμένο σημείο έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO από το 1984 ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η επίσκεψη στη Νότιο Αμερική για τις solo travellers ολοκληρώνεται με το Κίτο, την πρωτεύουσα του Ισημερινού. Η πόλη, το πλήρες όνομα της οποίας είναι Σαν Φρανσίσκο ντε Κίτο, είναι χτισμένη στη λεκάνη του ποταμού Γκουαλαμπάμπα, στους πρόποδες του ηφαιστείου Πιτσίντσα και απλώνεται σε υψόμετρο 2.850 μέτρων, γεγονός που την καθιστά την δεύτερη ορεινότερη πρωτεύουσα του κόσμου, μετά την Λα Πας της Βολιβίας.

Η ιδιαίτερη ομορφιά της και η ιστορική της αξία έχουν οδήγησαν την UNESCO στην απόφαση να περιλάβει, το 1978, το Κίτο στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Ωκεανία

Οι γυναίκες ταξιδιώτισσες δεν έχουν κανένα λόγο να φοβηθούν ένα ατομικό ταξίδι και στην μακρινή Ωκεανία, που έχει τις δικές της προτάσεις για επίσκεψη και περιήγηση.

Κατά την επίσκεψή της εκεί, μία γνήσια traveller δεν θα μπορούσε να μην επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Αυστραλίας, το Σίδνεϊ. Η αυστραλιανή πρωτεύουσα, μάλιστα, έλαβε την πέμπτη θέση παγκοσμίως στην λίστα με τους καταλληλότερους και ασφαλέστερους προορισμούς για γυναίκες, λαμβάνοντας τη βαθμολογία 9,73 στις 10, σε ό,τι αφορά στην ισότητα των φύλων.

Η ζωή εκεί έχει δύο διαστάσεις: Τη χαλαρότητα που εκφράζεται μέσα από τις διαχρονικές συνήθειες των κατοίκων να σερφάρουν στα μεγάλα κύματα των ακτών της πόλης, αλλά και να κάνουν τζόκινγκ στις υπέροχες παραθαλάσσιες, ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές, αλλά και τους έντονους ρυθμούς ενός αστικού κέντρου που φιλοξενεί περίπου 4,5 εκατ. κατοίκους. Ο συνδυασμός αυτών των δύο, φαινομενικά αντιφατικών στοιχείων αποτελεί και το σήμα κατατεθέν της πόλης.

Μία επίσκεψη στην διάσημη Όπερα, που έχει γίνει καρτ ποστάλ παγκοσμίως επιβάλλεται, ενώ εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η περιήγηση στα υποθαλάσσια τούνελ του Ενυδρείου, αλλά και η γνωριμία με το δεύτερο «εθνικό ζώο» της Αυστραλίας μετά τα καγκουρό, τα χαριτωμένα κοάλα.

Στην άλλη άκρη της ακτής βρίσκεται το περίφημο Όκλαντ, το οποίο, αν και περιβάλλεται από ηφαιστειακούς κρατήρες, έχει καταφέρει να κερδίσει την έγκριση της ασφαλούς περιήγησης για μοναχικούς ταξιδιώτες. Οι συνήθειες του Όκλαντ είναι όπως ακριβώς και η φυσιογνωμία του, που χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη ηφαστείων: Εκρηκτικές. Η ζωή στην πόλη κυλά έντονα, κάτι, άλλωστε, που δικαιολογείται και από το γεγονός ότι το Όκλαντ αποτελεί την πολυπληθέστερη και πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη πόλη της χώρας.

Το έντονο υδάτινο στοιχείο της πόλης την έχει καθιερώσει ως πρωτεύουσα της ιστιοπλοΐας, ωστόσο αυτό δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που την χαρακτηρίζει, καθώς φιλοξενεί πολλές και διαφορετικές προτάσεις και δραστηριότητες. Must δραστηριότητα για έναν ταξιδιώτη αποτελεί το bungee jumping από τον πανύψηλο Sky Tower, αλλά και η περιήγηση στην καταπράσινη, παραδεισένια φύση της πόλης της Νέας Ζηλανδίας.

Οι ιδανικοί προορισμοί πολλοί και ο κόσμος απέραντος, γεμάτος ομορφιές. Διαλέξτε όποιο μέρος σας αρέσει και σας ταιριάζει περισσότερο, φτιάξτε βαλίτσες και…φύγαμε!