ΤΑΞΙΔΙ

Ζωή με αέρα… Άγριας Δύσης: Πόλη – ρέπλικα πωλείται για 7,5 εκατομμύρια δολάρια

Mellonsfolly Ranch, Νέα Ζηλανδία, πηγή: Instagram

Ζωή σαν παραμύθι σε μία εντελώς δική σας, ιδιόκτητη πόλη

Αν η ζωή που κάνετε σας έχει κουράσει και αναζητάτε μία δραστική αλλαγή για να την κάνετε και πάλι ενδιαφέρουσα, σας έχουμε τη λύση. Στο εξής, μπορείτε να αποκτήσετε την δική σας πόλη και να ζήσετε μέσα σε αυτήν, παρέα με όποιον επιλέξετε να σας συντροφεύσει, ακριβώς όπως ένας καουμπόι.

Μπορεί η ρέπλικα της «μικρής πόλης στην Άγρια Δύση» να μην βρίσκεται στην καρδιά της καουμπόικης ζωής, στο «Wild West» των ΗΠΑ, αλλά στο Mellonsfolly Ranch της Νέας Ζηλανδίας, ωστόσο η πόλη έχει κατασκευαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην της λείπει τίποτα από το γόητρο της ζωής στην Άγρια Δύση.

Mellonsfolly Ranch, Νέα Ζηλανδία, πηγή: Instagram

Χτισμένη το 2006, οι δημιουργοί του Mellonsfolly Ranch έδωσαν προσοχή ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια, ώστε η πόλη – ρέπλικα να αποτελεί μία όσο τον δυνατόν πιο πιστή απεικόνιση του Γουαϊόμινγκ του 1860.

Η μίνι πόλη, που πωλείται σε όποιον αγαπά το West End και επιθυμεί να αποκτήσει τον δικό του, προσωπικό «παράδεισο» έναντι 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων, διαθέτει όλα όσα πρέπει να έχει στην καθημερινότητά του ένας καουμπόης: γραφείο σερίφη, «δικαστήριο», που στην πραγματικότητα είναι αίθουσα σινεμά και φυσικά ένα πλήρως λειτουργικό σαλούν.

Mellonsfolly Ranch, Νέα Ζηλανδία, πηγή: Instagram

Όλοι οι χώροι της πόλης έχουν διακοσμηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να οδηγούν τον επισκέπτη σε ένα μαγικό ταξίδι στον χρόνο. Αντικείμενα όπως παλιά μπιλιάρδα, χαρακτηριστικές δίφυλλες πόρτες και ξύλινη επένδυση στο εσωτερικό και το εξωτερικό των κτηρίων, όλα είναι στοιχεία που δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα και έντονο west end χαρακτήρα.

Σήμερα, το ράντσο λειτουργεί ως ξενοδοχείο, έχοντας χωρητικότητα 20 κλινών. Η ειδυλλιακή τοποθεσία του, στην κεντρική Νέα Ζηλανδία, στη μέση μίας ερημικής τοποθεσίας, περικυκλωμένης από λόφους, συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της…καουμπόικης ατμόσφαιρας.

Το αρχιτεκτονικό αυτό δημιούργημα είναι τόσο πετυχημένο ως προς τον κύριο στόχο του, που, σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο Sotheby’s International Realty, το περιβάλλον προσφέρεται για προσομοίωση της ζωής στα μέσα του 19 αιώνα.

«Το καλοκαίρι είναι για κυνήγι, ψάρεμα και κολύμβηση στα ποτάμια που κατηφορίζουν τις κοιλάδες», διαβεβαιώνει το μεσιτικό γραφείο στην σχετική ανακοίνωση.

Mellonsfolly Ranch, Νέα Ζηλανδία, πηγή: Instagram

«Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι ιδιοκτήτες επωφελούνται από τη γειτονική, γραφική πόλη Ohakune για σκι, στο όρος Ruapehu».

Σημειώνεται ότι, παρά το γεγονός ότι το 2018 η Νέα Ζηλανδία νομοθέτησε περιορισμούς στις αγορές σπιτιών από ξένους, για να ρυθμίσει τις τιμές της αγοράς που είχαν εκτοξευτεί, το Mellonsfolly Ranch εξαιρείται, επειδή θεωρείται επιχείρηση και όχι κατοικία.

Έτσι, οποιοσδήποτε, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν προέρχεται, ενδιαφέρεται να αποκτήσει έναν ιδιαίτερο χώρο, όπου θα μπορεί να ζήσει την αυθεντική εμπειρία west end, μπορεί να διεκδικήσει την αγορά αυτού του ακινήτου.

Mellonsfolly Ranch, Νέα Ζηλανδία, πηγή: Instagram

Εναλλακτικά, μπορεί να αναζητήσει μία από τις διάφορες πόλεις – φαντάσματα που υπάρχουν ακόμη στις ΗΠΑ από εκείνη την εποχή και είναι διαθέσιμες προς πώληση σε ενδιαφερόμενους ιδιώτες.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2018, μια τέτοια μικροσκοπική πόλη στην Καλιφόρνια είχε αγοραστεί έναντι 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ μια άλλη στο Ντάντον του Κολοράντο, μετατράπηκε σε θέρετρο πολυτελείας, έναν περίπου αιώνα μετά την εγκατάλειψή της.

Mellonsfolly Ranch, Νέα Ζηλανδία, πηγή: Instagram
Διαβάστε επίσης: