ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 + 1 τρόφιμα που συμβάλουν στην απώλεια λίπους από την κοιλιά

Photo by jwlez on Unsplash

Το τοπικό πάχος γύρω από την κοιλιά, συνήθως δεν αποβάλλεται εύκολα και μάλιστα δυσκολεύει ακόμα και άτομα τα οποία δεν έχουν περιττό βάρος. Για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, χρειάζεται αερόβια άσκηση, καθώς δεν αφορά τη σύσφιξη μυών, αλλά την απώλεια του λίπους, όπως και μία πιο στοχευμένη διατροφή.

Δείτε μερικά τρόφιμα, που λόγω συστατικών τους θα διευκολύνουν την προσπάθεια σας:

Πράσινο τσάι 

Τα φύλλα τσαγιού περιέχουν πολλές ευεργετικές ενώσεις. Μία από αυτές, είναι η καφεΐνη. Αν και ένα φλιτζάνι περιέχει σχεδόν τρεις φορές λιγότερη καφεΐνη σε σχέση με ένα του καφέ,  η ποσότητα της θεωρείται και πάλι αρκετή για να έχει μία ήπια επίδραση.

Η καφεΐνη, σύμφωνα με πολλές μελέτες, είναι ένα γνωστό διεγερτικό, που έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην καύση λίπους και βελτιώνει την απόδοση της αθλητικής δραστηριότητας.

Επίσης, ενισχύει τον μεταβολισμό άρα και την ταχύτητα απώλειας βάρους κατά 21%. Αυτό οφείλεται στην L-theanine, μια ηρεμιστική ένωση που εμποδίζει την απελευθέρωση της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, η οποία είναι υπεύθυνη για την αποθήκευση του σπλαχνικού λίπους.

Μούρα

Τα μούρα (αλλά και τα μαύρα φασόλια και τα κεράσια), όπως μαρτυρούν τα ευρήματα από ένα μεγάλο εύρος ερευνών, είναι γεμάτα με ανθοκυανίνες, ενώσεις που επιτρέπουν στα λιποκύτταρα της κοιλιάς να απορροφήσουν νέο λίπος. Σαν αποτέλεσμα, τα άτομα που κατανάλωναν αυτά τα φρούτα, έχασαν σταδιακά 30% περισσότερο λίπος στην κοιλιά από εκείνα που δεν τα συμπεριέλαβαν στη διατροφή τους.

Πρόσφατα ευρήματα μιας άλλης μελέτης, δείχνουν ότι τα μούρα μπορούν να επηρεάσουν γονίδια, που ρυθμίζουν την καύση και αποθήκευση λίπους, βοηθώντας στη μείωση του τοπικού πάχους και στη μείωση της χοληστερόλης. Ειδικά αν ακολουθείτε μία δίαιτα με χαμηλά λιπαρά, είναι πιο πιθανό το ενδεχόμενο να μειώσετε τα τριγλυκερίδια και να βελτιώσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με τη συχνή κατανάλωση τους.

Photo by Nanxi wei on Unsplash

Κρεμμύδια

Η κουερσετίνη, μια ένωση στα κρεμμύδια, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την καύση του λίπους στην κοιλιά 636% αλλά και του σπλαχνικού, ενισχύοντας την παραγωγή ενός ενζύμου που καθορίζει εάν οι θερμίδες θα αποθηκευτούν ως λίπος ή θα καταναλωθούν ως «καύσιμο», από τον μεταβολισμό.

Επίσης, θεωρούνται μία τροφή που περιέχει διαλυτές ίνες και προβιοτικά. Συμβάλουν στην υγεία του εντέρου, που ως γνωστόν επηρεάζει σημαντικά το βάρος και κυρίως την απώλεια του λίπους γύρω από την κοιλιά. Πρόσφατες μελέτες, έδειξαν ότι η συχνή τους κατανάλωση μπορεί να συμβάλει και στην μείωση της παχυσαρκίας.

Μήλα

Σύμφωνα με τους διαιτολόγους, τα περισσότερα από τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι ιδανικά για απώλεια βάρους. Στην κορυφή της λίστας, βρίσκονται τα μήλα λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Οι ιδανικές ώρες για να τα καταναλώσετε, είναι στο πρωινό και στο μεσημεριανό σας σνακ. Δρουν αποτελεσματικά στην καύση του λίπους γύρω από την κοιλιά, επειδή επιβραδύνουν την πέψη και ρυθμίζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό έχει ως συνέπεια να παραμένετε χορτάτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τέλος, σας βοηθά να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα του στομάχου.