ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 φυτικά συστατικά που απομακρύνουν την κυτταρίτιδα

Photo by zinpix from Pexels

Η κυτταρίτιδα επηρεάζει περισσότερο από το 85 τοις εκατό των γυναικών, ανεξαρτήτου ηλικίας και σωματικής διάπλασης. Ως συνήθως, το δέρμα σε συγκεκριμένες περιοχές όπως οι μηροί, οι γλουτοί, το στομάχι, τα μπράτσα, οι γάμπες και η κοιλιά, έχει την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Αυτό συμβαίνει επειδή τοποθετείται νερό και λίπος στην εσωτερική στοιβάδα του δέρματος και τον υποδόριο ιστό, λόγω της κακής τοπικής αιμάτωσης. Έτσι ο οργανισμός, αντί να αναδομεί και να καίει το λίπος, το στέλνει να αποθηκευτεί στα λιποκύτταρα εκείνα που το έχουν πιο πολύ ανάγκη για να τραφούν.

Η κυτταρίτιδα δεν εμφανίζεται μόνο σε υπέρβαρα άτομα αλλά και σε αδύνατα. Ωστόσο, όταν σημειώνεται απώλεια βάρους στα παραπανίσια κιλά, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να μειωθεί.

Η κληρονομικότητα φαίνεται ότι παίζει κάποιο ρόλο, όμως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν όπως η κακή διατροφή, συχνές δίαιτες, ο αργός μεταβολισμός, οι ορμονικές αλλαγές, η αφυδάτωση, το συνολικό σωματικό λίπος και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας.

Οι περισσότερες γυναίκες θα εκτιμούσαν σε μεγάλο βαθμό οτιδήποτε λειτουργεί ενάντια στην πρόκληση της κυτταρίτιδας. Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχουν ορισμένα φυτικά συστατικά και τρόφιμα, που συμβάλουν στην καταπολέμηση της.  Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:

Photo by Zoran Zonde Stojanovski on Unsplash

Καφεΐνη

Η καφεΐνη λαμβάνεται από τους κόκκους του καφέ και αξιολογείται κλινικά για δράση κατά της κυτταρίτιδας. Μειώνει το λίπος και βελτιώνει την υφή του δέρματος. Προστατεύει επίσης το δέρμα από ζημιές που προκαλούνται από την ακτινοβολία, ειδικά το σχηματισμό ρυτίδων. Επομένως ο καφές, είναι ένα ρόφημα που δρα θετικά για τη μείωση της, αρκεί να πίνεται σκέτος χωρίς καμία άλλη προσθήκη σε ζάχαρη ή γάλα.

Εκχύλισμα Boswellia

Το εκχύλισμα του βοτάνου Boswellia, είναι εμπλουτισμένο με βοσελενικό οξύ, το οποίο έχει την ικανότητα να συσφίγγει το δέρμα. Βελτιώνει την ελαστικότητα του και παρέχει αντιφλεγμονώδη οφέλη.

Κάστανα

Το εκχύλισμα από κάστανα, βοηθά στην ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων. Έρευνες έχουν δείξει, ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της “διαφυγής” υγρών σε περιοχές που επηρεάζονται από την κυτταρίτιδα και έτσι να την μειώσουν αισθητά.

Αμάρανθος

Το εκχύλισμα αμαράνθου είναι μια πλούσια πηγή σκουαλενίου και βιταμινών. Βοηθά το δέρμα να διατηρεί την περιεκτικότητα σε υγρασία και το κάνει πιο απαλό και σφριγηλό.

Ελιές

Το ελαιόλαδο είναι ένα φυσικό μαλακτικό, που παρέχει μια ασπίδα υγρασίας η οποία διατηρεί την επιδερμίδα λεία και ελαστική. Εκεί που χρειάζεται προσοχή, είναι στην ποσότητα κατανάλωσης του. Συνιστάται ένα κουτάλι της σούπας στα κυρίως γεύματα, διότι περιέχει πολλές θερμίδες και μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Μαύρο πιπέρι

Το μαύρο πιπέρι καίει το λίπος, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, αυξάνει τον μεταβολισμό και εκτονώνει τις τοξίνες από το σώμα. Το εκχύλισμα που περιέχει τετραϋδροπιπερίνη έχει τη μοναδική ιδιότητα  να ενισχύει τη διείσδυση των φυσικών βιοδραστικών στο δέρμα.