ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 λόγοι για να τρώτε περισσότερη φέτα

πηγή: instagram #feta

Η μεσογειακή κουζίνα, είναι η νούμερο ένα στον κόσμο και όχι τυχαία. Συνδυάζει μια μεγάλη ποικιλία από υγιεινές τροφές, που περιέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Η φέτα, είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό τρόφιμο, για το οποίο υπάρχουν στοιχεία ότι είναι το πιο υγιεινό τυρί σε σύγκριση με τ’ άλλα, που παρασκευάζονται εξ ολοκλήρου από αγελαδινό γάλα. Αν και η περιεκτικότητα του σε λιπαρά είναι αρκετή, οι διαιτολόγοι συνιστούν να τρώτε το μέγεθος ενός σπιρτόκουτου, σε περίπτωση που ακολουθείτε δίαιτα απώλειας κιλών. Τα οφέλη είναι πολλά και υπάρχουν 6 λόγοι για τους οποίους πρέπει να το καταναλώνουμε συχνά:

1. Ευκολότερη πέψη: Η φέτα διευκολύνει τη διαδικασία της πέψης και είναι ένα μη αλλεργιογόνο τυρί και αντιφλεγμονώδες. Αυτό σημαίνει ότι κάνει καλό για άτομα που έχουν ήπιες αλλεργίες στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

2. Περιεκτικότητα σε λιπαρά: Αντικαταστήστε το τσένταρ και την παρμεζάνα με φέτα. Το τυρί αυτό από φυσικού του, έχει χαμηλότερα λιπαρά και θερμίδες σε σχέση με άλλα πιο παχυντικά. Η φέτα μπορεί να έχει 21 γραμμάρια λίπους (ανά 100 γραμμάρια) σύμφωνα με το USDA. Το Cheddar από την άλλη πλευρά έχει 33 γραμμάρια, ενώ η παρμεζάνα έχει 29 γραμμάρια πλήρων λιπαρών, τα περισσότερα από τα οποία είναι κορεσμένα. Παρόλα αυτά πάλι χρειάζεται προσοχή, αν επιθυμείτε να χάσετε κιλά, καθώς δεν θεωρείται διαιτητικό τυρί.

3. Καλή πηγή πρωτεϊνών: Εκτός από τα υγιή λιπαρά και το ασβέστιο, η φέτα μπορεί επίσης να αποδειχθεί καλή πηγή πρωτεΐνης, βοηθώντας σημαντικά στην ανάπτυξη της μυικής μάζας.

4. Καλή πηγή βιταμινών: Η φέτα θα μπορούσε επίσης να είναι μια πολύτιμη προσθήκη στη διατροφή σας εάν θέλετε να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με επιπλέον βιταμίνες από άλλες πηγές, εκτός από τα φρούτα. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Β6, βιταμίνη Α και φωσφόρο.

5. Εξαιρετικό προβιοτικό: Το γευστικό αυτό τυρί, μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία του εντέρου. Η φέτα περιέχει πολυάριθμα προβιοτικά όπως Lactobacillus casei, L. paracasei, L. plantarum, L. rhamnosus, L. coryneformis, Lactobacillus curvatus, L. brevis και άλλα παρόμοια, που είναι καλά για τη γενική υγεία.

6. Καλό για την υγεία των οστών: Παρασκευάζεται ως συνήθως από κατσικίσιο ή αιγοπρόβειο γάλα και είναι μια από τις πιο υγιείς πηγές ασβεστίου και καλίου. Οι διαιτολόγοι αναφέρουν ότι η φέτα, όπως και κάθε γαλακτοκομικό προϊόν, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία των οστών.