ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κορονοϊός: Τα 3 τρόφιμα που θα επαναφέρουν την όσφρηση και τη γεύση σας

Κορονοϊός: Τα 3 τρόφιμα που θα επαναφέρουν την όσφρηση και τη γεύση σας

Η απώλεια της γεύσης και της όσφρησης είναι από τα πιο αξιόπιστα συμπτώματα του κορονοϊού. Δυστυχώς, οι δύο αυτές αισθήσεις αργούν περισσότερο να επανέλθουν, κάτι που έχει αρνητική επίδραση και στην ψυχολογία μας. Ποιος, άλλωστε, δε θα ενοχλούταν αν είχε νικήσει την πανδημία αλλά δεν μπορούσε να απολαύσει κάτι τόσο απλό, όσο το φαγητό του;

Παρότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία, μερικές αλλαγές στη διατροφή μας ίσως βοηθήσουν να τις αποκτήσουμε ξανά και να αναρρώσουμε γρηγορότερα.

Τα παρακάτω τρία τρόφιμα, είναι οι ισχυρότεροί μας σύμμαχοι.

Σκόρδο

Photo by Bryam Blanco on Unsplash

Το σκόρδο είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της πανδημίας, καθώς ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Τα συστατικά του, μάλιστα, καταπραΰνουν το πρήξιμο και τον ερεθισμό της ρινικής κοιλότητας, διευκολύνουν την αναπνοή και, τελικά, επαναφέρουν την οσμή και την όσφρησή μας γρηγορότερα.

Κόκκινο πιπέρι ή πιπέρι καγιέν

Τα καυτερά μπαχαρικά συχνά είναι θαυματουργά. «Ανοίγουν» τη μπουκωμένη μύτη και βελτιώνουν την όσφρηση, ενώ συμβάλλουν στην αντιμετώπιση και του απλού κρυολογήματος.

Photo by Pratiksha Mohanty on Unsplash

Φυσικά, πριν τα καταναλώσουμε, καλό είναι να τα αραιώσουμε σε ζεστό νερό ή να προσθέσουμε κάτι γλυκό, όπως μέλι.

Καστορέλαιο

Το καστορέλαιο είναι επίσης παντοδύναμο. Γεμάτο αντιοξειδωτικές ουσίες που δρουν ενάντια στον ερεθισμό, έχει εξαιρετικά οφέλη για την υγεία. Δρα ενάντια των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, καταπολεμά το βήχα και επαναφέρει την οσμή.

Photo by Peter Fazekas from Pexels

Πριν το χρησιμοποιήσετε, καλό είναι να το ζεστάνετε κι έπειτα να το εφαρμόσετε στη βάση της μύτης, εισπνέοντας έπειτα βαθιά.

 

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Οδηγίες για ασφαλείς γιορτινές συναθροίσεις

Τα 5 τρόφιμα που προστατεύουν τους πνεύμονες από τον κορονοϊό

Tι μπορείτε να κάνετε αν η διατροφή απώλειας βάρους σας προκαλεί πονοκέφαλο

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση