ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πόσο ασφαλές είναι το delivery φαγητό αυτές τις μέρες;

Photo by Viktor Forgacs on Unsplash

Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει πολλές συνήθειες που είχαμε μέχρι τώρα. Μία από αυτές είναι το φαγητό delivery. Φαινομενικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το φαγητό παραδίδεται μέσα στο δικό του κουτί και σακούλα.

Ποιος όμως μπορεί να σας εγγυηθεί ότι το άτομο που σας φέρνει την παραγγελία είναι απόλυτα υγιές ή αν οι παρασκευαστές του φαγητού τήρησαν πιστά όλους τους κανόνες υγιεινής;

Photo by Bank Phrom on Unsplash

Στην Αμερική πολλές εταιρείες προνόησαν προσφέροντας στους πελάτες τους την επιλογή να γίνει παράδοση χωρίς επαφή αφήνοντας το φαγητό στην πόρτα ή την είσοδο του σπιτιού. Επιπλέον συνιστούν σε όσους έχουν παραγγείλει να πλένουν διεξοδικά τα χέρια τους πριν παραλάβουν την παραγγελία και να επαναλάβουν το ίδιο αμέσως μετά την παραλαβή.

Γενικά αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι οι υπηρεσίες διανομής τροφίμων και ψηφιακής συνδρομής σημειώνουν αύξηση των πωλήσεων, τη στιγμή που τα πολυκαταστήματα, οι αλυσίδες μόδας και τα εστιατόρια παρουσιάζουν αρκετά μεγάλη πτώση. Η πανδημία και τα νέα μέτρα πρόληψης έστρεψαν τους καταναλωτές περισσότερο προς τις ηλεκτρονικές αγορές και στις προσαρμοσμένες υπηρεσίες τους γύρω από την κρισιμότητα της κατάστασης.

Για να είστε πιο σίγουροι ότι τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής φροντίστε να παραγγέλνετε από εστιατόρια ή fast foods που είναι εγκεκριμένα και πιστοποιημένα. Οι επιστήμονες ακόμα δεν είναι απόλυτα ξεκάθαροι για τη ζωή του ιού στις επιφάνειες. Γι’ αυτό και πρέπει να τις καθαρίζετε συχνά με χλωριούχο και όχι αλκοολούχο διάλυμα.

Παρά το γεγονός ότι οι προφυλάξεις που αναφέρονται είναι σημαντικές, το πιο σημαντικό είναι να παραμείνετε υγιείς και να μην μολύνετε τους άλλους. Σκεφτείτε ότι το ανάλογο άγχος έχει και ο διανομέας που συναντά τόσο κόσμο από πόρτα σε πόρτα.

Για να αποφύγετε τα χειρότερα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μόλις πληρώσετε τον υπάλληλο να πλύνετε αμέσως τα χέρια σας και να σκουπίζετε με αντισηπτικό τη συσκευασία και τα δοχεία και οτιδήποτε μπορεί να έχει έρθει σε επαφή με τρίτο χέρι.