#ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ

Οι εργαζόμενοι από απόσταση είναι πιο παραγωγικοί από όσους δουλεύουν σε γραφείο

Photo by Icons8 Team on Unsplash

Πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, το όνειρο πολλών ήταν η απασχόληση από το σπίτι. Τώρα που αυτό έχει γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, διαπιστώνουμε ότι είναι γεμάτο προκλήσεις.

Ωστόσο, τα προβλήματα που προκύπτουν  δεν αντιπροσωπεύουν απόλυτα αυτή τη συνθήκη εργασίας. Η δουλειά από το σπίτι δεν σημαίνει απόλυτα και εγκλεισμός μέσα σε αυτό. Τα πλεονεκτήματα παραμένουν αρκετά δυνατά. Το μεγαλύτερο είναι ο χρόνος που κερδίζουμε, από τη στιγμή που δεν μας απασχολεί το ζήτημα της μετακίνησης.

Σύμφωνα με μία έρευνα, ο ένας στους τέσσερις εργαζόμενους έχει εγκαταλείψει τη θέση εργασίας του λόγω της μακροχρόνιας μετακίνησης του. Επίσης, πριν τον κορονοϊό, πολλοί αναζητούσαν εργασίες από απόσταση για να μπορούν να έχουν πιο ευέλικτα ωράρια. Το συμπέρασμα που κατέληξε είναι ότι αυτός ο ανερχόμενος τρόπος εργασίας είναι ιδιαίτερα παραγωγικός.

Photo by Thought Catalog on Unsplash

Οι απομακρυσμένοι υπάλληλοι είναι πιο παραγωγικοί από τους υπαλλήλους γραφείου

Οι εργαζόμενοι από απόσταση αποδείχθηκαν πιο παραγωγικοί, αλλά ποιο είναι το μυστικό τους; Οι έρευνες δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα μυστήριο αφού όσοι συμμετείχαν στην έρευνα ανήκαν στον ίδιο ακριβώς κλάδο.

Οι καλύτεροι τρόποι να παραμείνετε παραγωγικοί ενώ εργάζεστε από το σπίτι

Το μυστικό της παραγωγικότητας βρίσκεται στη λήψη συχνών διαλειμμάτων. Έχει αποδειχθεί ότι όσοι αφήνουν για λίγα λεπτά στην άκρη τη δουλειά τους για να χαλαρώσουν, μπορούν να είναι μέχρι και 37% πιο αποδοτικοί σε σχέση με αυτούς που δεν ξεκουράζονται καθόλου.

Σχεδόν το ένα τρίτο λέει ότι η ώρα εργασίας τους βοηθά να μένουν συγκεντρωμένοι

Το 30 % παραμένει παραγωγικό επειδή είναι καλά οργανωμένο και ξεκινά τα καθήκοντα βάσει προτεραιοτήτων.
Σε μια ενδιαφέρουσα σημείωση, το 50% των εργαζομένων από απόσταση, ανεξάρτητα από την παραγωγικότητα τους, προτιμούν να είναι αυτοαπασχολούμενοι, ενώ το 21% ήδη εργάζονται για τον εαυτό τους.

Οφέλη εργασίας από το σπίτι

Όλοι καταβάλουμε τις μέγιστες δυνάμεις μας για να πετύχουμε στην εργασία, αλλά σε σύγκριση με τους υπαλλήλους γραφείου, όσοι δουλεύουν από απόσταση κέρδισαν επιπλέον 4.523,04 δολάρια το χρόνο, επειδή δεν είχαν μετακινήσεις. Επίσης ήταν σε θέση να διατηρήσουν πιο υγιεινούς τρόπους ζωής, καθώς χρόνο είχαν την πολυτέλεια να γυμνάζονται κατά 25 λεπτά περισσότερο την εβδομάδα.

Αλλά όπως και σε οτιδήποτε άλλο στη ζωή, υπάρχουν μειονεκτήματα: το 29% των εργαζόμενων από απόσταση δυσκολεύονται να βρουν την ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής .

Σε αντίβαρο, τα προνόμια είναι εξίσου σημαντικά: Υπάρχουν λιγότεροι περισπασμοί και μετακινήσεις. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποτελεί βασικό κριτήριο. Όταν επιλέγετε τη σταδιοδρομία σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τρόπο ζωής που σας ταιριάζει καλύτερα και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει από το να κάθεστε σε ένα γραφείο μέχρι να είστε διαρκώς σε ταξίδια και μετακινήσεις.