ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αν αναζητάτε μεγαλύτερη επιτυχία, ακολουθήστε τον κανόνα των δύο εβδομάδων

Photo by Moose Photos from Pexels

Όλοι έχουμε ορισμένους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε . Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που τα καταφέρνουν. Αυτό μπορεί να σημαίνει, ότι ενδεχομένως να προέκυψαν ορισμένοι ανατρεπτικοί παράγοντες στην πορεία.

Ίσως, να διαπιστώσατε με τον καιρό, ότι δεν το θέλατε πραγματικά ή μπορεί να μην υπολογίσατε εξαρχής το απαιτούμενο κεφάλαιο.
Επίσης, ένα επιχειρηματικό εγχείρημα μπορεί να καταλήξει άδοξα, σε περίπτωση που δεν ξέρετε τι πραγματικά θέλετε να κάνετε. Για παράδειγμα, μπορεί να είστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα ανοίξετε ένα e-shop, ή οτιδήποτε άλλο έχετε σκεφτεί. Όμως, δεν έχετε αναρωτηθεί πώς θα το κάνετε, ή ποιο θα είναι το brand name, ποια η φιλοσοφία του, ποιο θα είναι το ηλικιακό target group και πολλές ακόμα λεπτομέρειες, που χρειάζονται στη σύσταση μία νέας επιχείρησης.

Αν δεν είστε απόλυτα συγκεκριμένοι για το τι επιθυμείτε να κάνετε και ποιος είναι ο στόχος της επιχείρησης σας, τότε θα δυσκολευτείτε πολύ να φτάσετε στην κορυφή. Κάτι που ακόμα ισχύει με τις νέες επιχειρήσεις, είναι ότι αρχίζουν να θεωρούνται αποδοτικές, όταν τα έσοδα είναι ίσα με τα έξοδα. Ίσως να φαίνεται παράταιρο, όμως σκεφτείτε ότι κανένας δεν μπορεί να κάνει ένα νέο εγχείρημα, βγάζοντας κέρδη από την επόμενη κιόλας μέρα.

Γι ‘αυτό τα σχέδια και οι διαδικασίες που δημιουργείτε για εσάς σπάνια λειτουργούν. Είστε πρόθυμοι να εργαστείτε σκληρά, αλλά όχι για πολύ καιρό. Είστε διατεθειμένοι να πιέσετε τον εαυτό σας, όχι όμως σε σημείο που να χάσετε τη βολή σας.

Έχοντας αυτή τη λογική, ξεκινάτε αργά, με ένα πλέγμα ψυχικής ασφάλειας. Έτσι, μέσα σε λίγες μέρες, παρατηρείτε ότι έχετε έλλειψη προόδου, με αποτέλεσμα να αναρωτιέστε αν τελικά ήταν καλή η ιδέα σας να προσπαθήσετε.

Αν ψάχνετε να βρείτε τον λόγο που πήγε κάτι στραβά, τότε στραφείτε στον ίδιο σας τον εαυτό. Η εκκίνηση πρέπει να έχει μία δυναμική και αυτό γιατί μερικές ευκαιρίες μπορεί να προκύψουν μόνο για μία φορά. Επομένως, μην αφήσετε τον χρόνο να πάει χαμένο. Η αναβλητικότητα, είναι χειρότερη ακόμα και από έναν μη ξεκάθαρο στόχο.

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Ωστόσο, υπάρχει ένας κανόνας για να ακολουθήσετε, αυτός των δύο εβδομάδων. Τόσος χρόνος αρκεί για να κρίνει αν ο στόχος σας είναι πραγματοποιήσιμος ή όχι.

Οι λόγοι είναι οι εξής:

1. Μπορείτε να τολμήσετε οτιδήποτε σε δύο εβδομάδες. Εάν πιστεύετε ότι αυτό δεν ισχύει, τότε έχετε επιλέξει σαφώς έναν στόχο που δεν σημαίνει αρκετά για εσάς. Αυτός ο χρόνος είναι αρκετός για κινήσετε διαδικασίες για την έναρξη σας, να συγκεντρώσετε απαραίτητες πληροφορίες με θέματα γραφειοκρατίας και ανταγωνισμού και γενικά να μπείτε σε μία τροχιά.

2. Το πιο σημαντικό, είναι ότι στο τέλος των δύο εβδομάδων, θα έχετε απολαύσει κάποιο επίπεδο επιτυχίας, βελτίωσης και απόδοσης στην προσπάθεια σας.

3. Θα συνειδητοποιήσετε μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνεχίσετε τη σκληρή δουλειά και να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση σας ότι είστε αρκετά ικανοί για να τα φέρετε εις πέρας.

4. Το χρονικό αυτό διάστημα θα σας βοηθήσει να εστιάσετε στο τώρα και σε ό, τι είναι σημαντικό για τη στιγμή και όχι για τον επόμενο μήνα. Αυτό είναι πολύ θετικό καθώς για να πετύχετε έναν μακροπρόθεσμο στόχο, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε βραχυπρόθεσμους, που σταδιακά θα σας οδηγήσουν σε αυτόν.