ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ποια είναι τα χειρότερα backrounds που μπορείτε να επιλέξετε σε μία τηλεδιάσκεψη;

επιχείρηση
Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

H τηλεργασία, από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, έγινε για πολλούς μία νέα πραγματικότητα. Ωστόσο αρκετοί, δεν είναι ακόμα απόλυτα εξοικειωμένοι με αυτή. Εκτός από το ωράριο που είναι ένα θέμα που απασχολεί, καθώς φαίνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν τηρείται σύμφωνα με τις συνθήκες του γραφείου, είναι και το κομμάτι των τηλεδιασκέψεων, που γίνονται συχνά.

Όταν έρχεται αυτή η στιγμή, υπάρχουν ορισμένοι “κανόνες”, ώστε να μην δημιουργούμε μία κακή εικόνα για τον εαυτό μας, ή να μην αποσπάμε την προσοχή των υπολοίπων, με όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Δείτε ποια είναι τα χειρότερα backrounds που μπορείτε να επιλέξετε σε μία τέτοια περίπτωση:

πηγή: Pexels

Φώς από πίσω

Όταν φωτίζεται το φόντο από πίσω σας, τότε στην οθόνη φαίνεται μία σκιά, κάτι που δεν βοηθά αυτούς με τους οποίους συνομιλείτε.

Μην στέκεστε στη βιβλιοθήκη

Πολλοί θα σκεφτούν να στήσουν την κάμερα του υπολογιστή, έχοντας φόντο τη βιβλιοθήκη, ώστε να φαίνονται βιβλία που να υποδηλώνουν ότι είστε έξυπνοι και άνθρωποι του πνεύματος. σύμφωνα με τους σύμβουλους καριέρας, η επιλογή αυτή, αν και μερικές φορές δεν έχει απώτερο σκοπό, μπορεί να θεωρηθεί από τον προϊστάμενο ή τον διευθυντή σας, ότι είναι επιτηδευμένη. Γι’ αυτό λένε, ότι είναι καλύτερα να τους εντυπωσιάσετε πάνω στη δουλειά που έχετε αναλάβει, παρά με το να δείχνετε ποια βιβλία διαβάζετε.

Aκαταστασία

Η ακαταστασία, καλό είναι να αποφεύγεται. Σίγουρα για τους περισσότερους αυτό είναι κάτι αυτονόητο. Όμως ακόμα και αν η τηλεδιάσκεψη αφορά έναν συνεργάτη ή αν δεν έχετε μπροστά σας κάποιον προϊστάμενο, φροντίστε και πάλι να έχετε ένα προσεγμένο φόντο πίσω σας. Είναι ωραίο να δείχνετε ότι αντιμετωπίζετε με τον ίδιο επαγγελματισμό τη δουλειά σας, όποια και αν είναι η συνθήκη της εργασίας σας.

Μην “προσπαθείτε” υπερβολικά

Η περίπτωση της βιβλιοθήκης, όπως και άλλες παρόμοιες, όπως το να δημιουργήσετε ένα σκηνικό είτε με αρκετά διακοσμητικά αντικείμενα, είτε με φωτογραφίες ή με οτιδήποτε μπορεί να δίνει αρκετές πληροφορίες για εσάς, καλό είναι να αποφεύγεται. Οι ειδικοί συνιστούν, να έχετε ένα απλό και ουδέτερο φόντο, όπως απλά έναν τοίχο, για να ξεχωρίζετε αποκλειστικά για τη δουλειά σας και τις ιδέες σας.

Κινητικότητα

Αποφύγετε σημεία, όπως το γραφείο στο σαλόνι που μπορεί να συνδέεται και με την κουζίνα. Αν δεν ζείτε μόνοι στο σπίτι, υπάρχει κίνδυνος να περάσει κάποιος από πίσω σας την ώρα της τηλεδιάσκεψης και να σας φέρει σε αμηχανία αλλά και να αποσπάσει την προσοχή των συνομιλητών σας.

Όταν επικοινωνείτε μέσω βίντεο, αυτό που βρίσκεται πίσω σας θα έχει αντίκτυπο σε ό, τι είναι μπροστά στην καριέρα σας. Βεβαιωθείτε ότι το φόντο ενισχύει την αξιοπιστία σας, την επιθυμία σας και τα αυθεντικά σας χαρακτηριστικά, που σας κάνουν να δείχνετε όντως μοναδικοί.

 

Διαβάστε επίσης:

Δημιουργήστε ένα πιο ευχάριστο κλίμα τηλεργασίας με 3 απλά tips

Google: Τηλεργασία για όλους μέχρι τον Ιούλιο του 2021

Τα δύο χερότερα πράγματα που μπορείτε πείτε σε μία συνέντευξη

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση