ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τρία πράγματα που οι εκατομμυριούχοι δεν κάνουν ποτέ με τα χρήματά τους

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Σύμφωνα με το βιβλίο «The Millionaire Next Door» του συγγραφέα Τόμας Στάνλεϊ, που ερευνά τις συνήθειες πολλών εκατομμυριούχων, προκύπτει κάτι εξαιρετικό. Ότι όλοι ανεξάρτητα από το χαρακτήρα ή το πεδίο στο οποίο δραστηριοποιούνται, έχουν ένα κοινό τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα χρήματα τους. Αυτό δεν αφορά το πού τα επενδύουν αλλά το πού δεν τα διαθέτουν.

Δείτε παρακάτω τα τρία πράγματα στα οποία αποφεύγουν με κάθε τρόπο να ξοδέψουν:

Δεν έχουν πορτοφόλι γεμάτο με πιστωτικές κάρτες

Η ζωή των εκατομμυριούχων, για πολλούς φαντάζει με μόνιμες διακοπές και ψώνια με πιστωτικές κάρτες. Σύμφωνα όμως με την έρευνα του Στάνλεϋ, οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι δεν βγάζουν κάρτες απεριόριστης χρέωσης.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι εκατομμυριούχοι δεν χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες γιατί όποιος το έλεγε θα ήταν ψέμα. Στην πραγματικότητα, το 59% από όσους ρωτήθηκαν είχαν κάρτα Visa χαμηλότερης χρέωσης και το 56% είχε πιστωτική κάρτα MasterCard.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ενώ οι πιστωτικές κάρτες έχουν προνόμια και οφέλη, είναι χρήσιμες μόνο όταν το υπόλοιπο μιας κάρτας πληρώνεται πλήρως κάθε μήνα, ώστε η κάρτα να μην συγκεντρώνει τόκους.

Αποφεύγουν να δίνουν μεγάλα δώρα στα παιδιά τους ή να τα υποστηρίζουν οικονομικά ως ενήλικες

Οι εκατομμυριούχοι είναι πάντα πρόθυμοι να δαπανήσουν για την εκπαίδευση για τον εαυτό τους, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Πολλοί θεώρησαν ότι η εκπαίδευσή τους είναι σημαντική για την οικοδόμηση πλούτου, αλλά οι περισσότεροι πλούσιοι γονείς και παππούδες ξέρουν επίσης πού να θέσουν τα όρια με την οικονομική υποστήριξη των ενήλικων παιδιών τους.

Ο Στάνλεϊ διαπίστωσε ότι η υποστήριξη ενηλίκων παιδιών δεν ωφέλησε καμία ομάδα. Έγραψε ότι οι γονείς που παρείχαν κάποια βοήθεια στα ενήλικα παιδιά τους είχαν «σημαντικά λιγότερο πλούτο από τους γονείς της ίδιας ηλικίας, των οποίων τα παιδιά ήταν οικονομικά ανεξάρτητα». Μάλιστα το γεγονός αυτό, το γνωρίζουν οι περισσότεροι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι.

Γνωρίζουν επίσης ότι ζημιώνονται αρκετά όταν κάνουν συχνά ακριβά δώρα στα παιδιά τους ή όταν τους προσφέρουν παρωδικά μια μικρή υποστήριξη.

Ως επί το πλείστο, οι εκατομμυριούχοι γονείς τείνουν να δίνουν μόνο σποραδικά, μεγάλα δώρα – περίπου το 60% των εκατομμυριούχων γονέων βοήθησαν τα παιδιά τους να αγοράσουν ένα σπίτι.

Αλλά στην πραγματικότητα δεν δίνουν συχνά χρήματα στα παιδιά τους.

πηγή: unsplash

Δεν περνούν ώρες για τη διαχείριση των επενδύσεών τους

Ο Στάνλεϊ διαπίστωσε ότι η κατοχή μετοχών ήταν ουσιαστικό μέρος των στρατηγικών πλούτου των περισσότερων εκατομμυριούχων – περίπου το 95% κατέχει μετοχές. Επίσης σημειώνει ότι οι περισσότεροι είχαν επενδύσει τουλάχιστον το 20% του πλούτου τους στο χρηματιστήριο.

Οι εκατομμυριούχοι τείνουν να αγοράζουν και να κρατούν επενδύσεις για πολλά χρόνια, επιτρέποντας τους να εμπίπτουν σε μια διαφορετική κατηγορία που τους αποκλείει από υψηλότερους βραχυπρόθεσμους φόρους κεφαλαιουχικών κερδών . Σημαίνει επίσης ότι δεν χρειάζεται να περνούν ώρες κάθε εβδομάδα ή ακόμα και κάθε μήνα για τη διαχείριση των επενδύσεών τους.

Για τους περισσότερους εκατομμυριούχους, η επένδυση είναι μια απλή, πρακτική διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Οι δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ κέρδισαν 1 τρισ. δολάρια κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τραμπ

Covid-19: Πώς κατάφεραν oι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι να γίνουν πλουσιότεροι

Ο κορονοϊός έκανε πλουσιότερους τους Κινέζους δισεκατομμυριούχους – Ποιοι κέρδισαν από την πανδημία

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση