ΥΓΕΙΑ

Επιστημονικό επίτευγμα για το Ισραήλ: Ένα βήμα πιο κοντά στη θεραπεία του covid-19

Photo by National Cancer Institute on Unsplash

H ιογενής λοίμωξη του covid-19, οδήγησε στον θάνατο περισσότερα από 257.000 άτομα και μόλυνε τουλάχιστον 3,66 εκατομμύρια. Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να αναπτύξουν εμβόλια και θεραπείες για την καταπολέμηση της.

Το Ισραήλ υπήρξε μια από τις πιο ενεργές χώρες και πέτυχε “ισοπέδωση της καμπύλης”. Έχει ανακοινώσει δεκάδες ιατρικές μελέτες και τεχνολογίες, που αναπτύσσουν για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού και να θεραπεύσουν όσους είναι σοβαρά άρρωστοι.

Τώρα, σε μια σημαντική ιατρική πρόοδο, το Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας του Ισραήλ (IIBRI), ολοκλήρωσε την ανάπτυξη μιας πιθανής θεραπείας, για τη νόσο του κορονοϊού. Οι επιστήμονες λένε ότι έχουν εντοπίσει ένα αντίσωμα που εξουδετερώνει το SARS-CoV-2 in vitro ή έξω από έναν ζωντανό οργανισμό.

Ο Υπουργός Άμυνας Naftali Bennett, δήλωσε μετά την επίσκεψη του στο εργαστήριο, το οποίο βρίσκεται στο Ness Ziona:«Είμαι περήφανος για το προσωπικό του Ινστιτούτου, το οποίο έχει κάνει μία σημαντική ανακάλυψη».
Tώρα το ΙΙΒR σκοπεύει να κατοχυρώσει την ευρεσιτεχνία και να κινήσει όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες οι οποίες θα συντονίζονται από το Υπουργείο Άμυνας.
Το συγκεκριμένο επίτευγμα ξεκαθαρίζεται ότι δεν είναι εμβόλιο, αλλά έχει τη δυνατότητα να γίνει θεραπεία για τους ασθενείς που νοσούν.
Το ΙΙΒR ωστόσο είχε αρχίσει τις δοκιμές ενός εμβολίου σε τρωκτικά. Μάλιστα ανακοίνωσε όπως και η πόλη Yeroham οτι θα ανοίξουν την πρώτη εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων του Ισραήλ, σε συνεργασία με μεγάλες διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες.