#ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ

3 ασκήσεις που επαναφέρουν την πρόσθια κλίση του αυχένα

Photo by Ellieelien on Unsplash

Η εργασία στον υπολογιστή, ειδικά όταν βρίσκεστε στο σπίτι, σε μια όχι τόσο εργονομική θέση, οδηγεί σε μία σειρά από πόνους στον αυχένα και την πλάτη.

Ο φυσιοθεραπευτής Vinh Pham, PT, συνιδρυτής των “Myodetox Clinics”, προτείνει μια λύση τριών ημερών, που λειτουργεί με στόχο να διορθώσει την πρόσθια στάση του κεφαλιού και όλους τους πόνους που συνοδεύονται μαζί του.

Όταν έχετε κακή στάση του σώματος για μεγάλο χρονικό διάστημα, αρχίζει να προκαλεί βλάβη στο σώμα σας. Αυτή η κατάσταση με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να φθείρει τη σπονδυλική στήλη και να περιορίζει την ικανότητα σας να μετακινείτε τον λαιμό, τον κορμό και τους ώμους σας.

Μια συνέπεια της στάσης του μπροστινού κεφαλιού, σύμφωνα με τον Pham, είναι ότι μπορείτε να αρχίσετε να βασίζεστε στους μυς του λαιμού για τις κινήσεις των βραχιόνων. Οι μύες του αυχένα και οι ώμοι,  θα αρχίσουν να δουλεύουν έντονα για να στηρίξουν ψηλά το κεφάλι.  Ο λαιμός, η ωμοπλάτη και οι ώμοι είναι στενά συνδεδεμένοι μεταξύ τους, οπότε όταν ένα από αυτά τα σημεία δεν κινείται καλά, τα υπόλοιπα πρέπει να κινηθούν περισσότερο.

Για να μην συμβεί αυτό, πρέπει να μειώσετε την ένταση και τη δυσκαμψία στο λαιμό σας, επειδή επιτρέπει στους μύες σας να λειτουργούν σε σταθερό υπόβαθρο. Για να συμβεί αυτό, προτείνει τρεις ασκήσεις που θα σας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσετε τους σωστούς μύες κατά την ανύψωση αντικειμένων ή την εκτέλεση άλλων κινήσεων του βραχίονα. Παράλληλα θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τον πόνο και την ένταση του αυχένα που συσσωρεύεται από την κακή στάση του κεφαλιού.

Προτού ξεκινήσετε, ο Pham συνιστά να θερμάνετε το λαιμό σας: “Μετακινήστε το λαιμό σας γύρω, στη συνέχεια κάντε αυτές τις ασκήσεις και επαναφέρετε, Θα πρέπει να παρατηρήσετε ότι ο αυχένας σας γίνεται λιγότερο άκαμπτος και πιο ελεύθερος”.

Πώς να διορθώσετε τη στάση του αυχένα

1. Με την πλάτη σας σε έναν τοίχο και το πηγούνι σας καλυμμένο, σηκώστε παράλληλα τα χέρια σας μπροστά στο πρόσωπό σας και κρατήστε τους αγκώνες λυγισμένους σε 90 μοίρες. Ανασηκώστε αργά τα χέρια πάνω από το κεφάλι και στη συνέχεια πίσω και κάτω από το στήθος. Κάνετε τρία set των πέντε επαναλήψεων.

2. Στην ίδια θέση εκκίνησης, κρατήστε τα χέρια ανοιχτά και λυγισμένα κατά 90 μοίρες σύμφωνα με τους ώμους σας. Σηκώστε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας, στη συνέχεια κάτω κάτω λίγο κάτω από τους ώμους σας. Κάνετε τρία set των πέντε επαναλήψεων.

3. Από την ίδια θέση εκκίνησης, βάλτε το δεξί σας πόδι στο ένα άκρο μιας ζώνης αντίστασης, μεταφέροντας το άλλο άκρο στο δεξί σας χέρι. Σηκώστε το χέρι σας μπροστά στο πρόσωπό με τον αγκώνα λυγισμένο σε 90 μοίρες. Στη συνέχεια πιέστε σιγά-σιγά το δεξί σας χέρι ακριβώς πάνω από το κεφάλι σας, και στη συνέχεια να το κατεβάσετε το στην αρχική θέση. Επαναλάβετε τρία set των πέντε επαναλήψεων και στη συνέχεια κάντε το ίδιο στην αριστερή πλευρά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vinh Pham (@vinnierehab) στις