ΥΓΕΙΑ

Ποια καθημερινή συνήθεια χαρίζει ψυχική υγεία καλύτερη όραση και ευκολότερη απώλεια βάρους

πολυκυστικές
Photo by Katy Anne on Unsplash

Πολύ συχνά γίνεται λόγος για το πόσο ευεργετικό είναι το περπάτημα για την υγεία και όχι άδικα. Μελέτες έχουν αποδείξει, ότι βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει το μεταβολισμό, βοηθά στη διατήρηση μυϊκής και οστικής μάζας και φυσικά αποτελεί μια αλάνθαστη μέθοδο για την αντιμετώπιση του στρες και της κατάθλιψης.

Το πλεονέκτημα αυτής της πολύ υγιεινής συνήθειας, είναι ότι θεωρείται κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Οποιοσδήποτε και αν είναι ο χρόνος ή η ένταση του βαδίσματος, οι έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα και είκοσι λεπτά την ημέρα αρκούν για να προσφέρουν όλα αυτά τα οφέλη.

Επίσης είναι προτιμότερο να συνδυάζεται με το φως του ήλιου για να επιτρέπετε στο σώμα σας να λάβει και τη βιταμίνη D η οποία είναι απαραίτητη για τον οργανισμό.

Ακολουθούν 3 σημαντικά οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε με έναν σύντομο περίπατο.

Διάθεση – Υγεία

Μια δραστηριότητα όπως το περπάτημα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία με τη σειρά της αυξάνει τα επίπεδα αδρεναλίνης και ενδορφινών στον οργανισμό. Τα υψηλότερα επίπεδα αυτών των ορμονών αυξάνουν τη διάθεση και την ενέργεια, γι ‘αυτό πάντα αισθάνεστε καλύτερα μετά από μια βόλτα.

Επίσης, σύμφωνα με το «Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας», το περπάτημα μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου, άνοιας, καρκίνου του παχέος εντέρου και του μαστού αλλά και κατάθλιψης.

Επιπλέον πολλοί γιατροί συνιστούν το περπάτημα για την καταπολέμηση της γήρανσης και του πόνου των αρθρώσεων.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι όλες οι παραπάνω θετικές αλλαγές δεν παρατηρήθηκαν ούτε σε μαραθωνοδρόμους ούτε σε άτομα που σηκώνουν πολλά βάρη στο γυμναστήριο, αλλά σε άτομα που περπατούν τουλάχιστον για είκοσι λεπτά τη μέρα.

Όραση

Για όσους έχουν μικρά παιδιά, καλό είναι να γνωρίζουν ότι όταν τα βγάζουν έξω για έναν περίπατο, εκείνα αναπτύσσουν καλύτερη μακρινή όραση. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μία κινεζική μελέτη περίπου 1.000 παιδιά σχολικής ηλικίας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που έπαιρναν ένα διάλειμμα 40 λεπτών για υπαίθριες δραστηριότητες καθημερινά, είχαν χαμηλότερο κίνδυνο για ανάπτυξη μυωπίας, από τους συμμαθητές τους που δεν βγήκαν καθόλου από τις αίθουσες τους.

Ο χρόνος που περνάνε έξω φαίνεται να είναι ευεργετικός, επειδή εστιάζουν σε αντικείμενα σε μεγάλη απόσταση ενισχύοντας έτσι του μύες των ματιών. Μια άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Essex έδειξε ότι μόλις πέντε λεπτά εξωτερικού παιχνιδιού βελτιώνει την πνευματική ευεξία και την αυτοεκτίμηση ενός παιδιού.

Τοπικό πάχος

Μελέτες δείχνουν ότι η τακτική άσκηση, όπως το περπάτημα σε συνδυασμό με τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες, σύντομα θα οδηγήσει σε ένα μικρότερο νούμερο στα ρούχα και μια πιο λεπτή μέση.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να ξεχωρίσετε την ημικρανία από έναν απλό πονοκέφαλο

Πώς μπορείτε να εντοπίσετε την αιτία ενός πονοκεφάλου

Οι 5 αιτίες χρόνιου πονοκέφαλου και πώς να τις αποτρέψετε

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση