ΥΓΕΙΑ

H Ρωσία ξεκινά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού τον Νοέμβριο

Photo by Gustavo Fring from Pexels

Η Ρωσία ετοιμάζει να ξεκινήσει την παραγωγή εμβολίου κατά του κορονοϊού από τον Νοέμβριο, μέσω του Κρατικού Ερευνητικού Κέντρου Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας. Ο γενικός διευθυντής, Rinat Maxiutov, μιλώντας στον ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό, Rossiya 1, ανέφερε ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τις ευπαθείς και υψηλού κινδύνου ομάδες και σταδιακά θα γίνει και στον υπόλοιπο πληθυσμό. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί από το τέλος του έτους, έως και τις αρχές του επόμενου.

Κατά το τηλεοπτικό του διάγγελμα δήλωσε: «Αναμένουμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή τον Νοέμβριο αυτού του χρόνου. Επομένως, προς το τέλος του χρόνου και τις αρχές του επόμενου, μπορούμε να μιλάμε για την μετάβαση από τον εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου στον μαζικό εμβολιασμό».

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Michael Murasko, μία μέρα πριν την ανακοίνωση του Maxiutov, είπε ότι η πρώτη φάση της παραγωγής του εμβολίου θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, ενώ τόνισε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει δωρεάν στη Ρωσία.

Οι δύο εταιρείες που ανταγωνίζονται για το ποια θα ξεκινήσει πρώτη την παραγωγή του εμβολίου, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Ρωσίας Tatyana Golikova, είναι το Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya και η Vektor.

 

Διαβάστε επίσης:

Η γυναίκα πίσω από το εμβόλιο για τον κορονοϊό, Sarah Gilbert

Η Κίνα δανείζει 1 δισ. δολάρια στην Λατινική Αμερική και Καραϊβική για το εμβόλιο του κορονοϊού

#WearAMask: H Jennifer Aniston στη μάχη κατά του κορονοϊού

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση