ΖΩΔΙΑ

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος χαλάρωσης, σύμφωνα με το ζώδιό σας

Photo by Maeghan Smulders on Unsplash

Με τους ρυθμούς της ζωής μας να βρίσκονται στο κόκκινο, δεν είναι λίγες οι φορές που πήγαμε στο γραφείο έχοντας κοιμηθεί ελάχιστα. Όμως ο ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός, εάν θέλουμε να είμαστε παραγωγικοί μέσα στη μέρα και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό  μας.

Αντί να χαζεύουμε στο κινητό ή την τηλεόραση πριν κλείσουν τα μάτια μας, καλό θα είναι να δώσουμε στον εαυτό μας τον απαραίτητο χρόνο για να ηρεμήσει. Παρακάτω, βρίσκονται οι καλύτεροι τρόποι χαλάρωσης, σύμφωνα με το ζώδιό μας:

Κριός (21 Μαρτίου – 20 Απριλίου)

Οι Κριοί είναι γεμάτοι ενέργεια και πάντα σε ετοιμότητα να ξεκινήσουν κάτι καινούργιο. Όμως έχουν ανάγκη να αποφορτίζονται, ειδικά πριν τον ύπνο. Ο ιδανικός τρόπος να το πετύχουν, είναι να καταγράφουν τις σκέψεις τους κάθε βράδυ, προτού πέσουν στο κρεβάτι. Μπορεί να φαίνεται παιδικό, όμως με ένα στυλό κι ένα χαρτί μπορούν να «αδειάσουν» το μυαλό τους.

Ταύρος (21 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Εκείνοι που ανήκουν στο ζώδιο αυτό, έχουν μία ιδιαίτερη αδυναμία στις όμορφες μυρωδιές. Η λύση, λοιπόν, είναι η αρωματοθεραπεία. Μερικά αρωματικά έλαια, όπως η λεβάντα, θα τους οδηγήσουν σε έναν ήρεμο ύπνο, μακριά από το άγχος της καθημερινότητας.

Δίδυμος (21 Μαΐου – 21 Ιουνίου)

Ο εγκέφαλος των Διδύμων βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση και δε σταματά να επεξεργάζεται πληροφορίες. Γράφοντας σε μία λίστα όλα εκείνα για τα οποία αισθάνθηκαν ευγνωμοσύνη μέσα στη μέρα – ακόμα κι αν ήταν κάτι απλό, όπως ένα κοπλιμέντο που δέθχηκαν – θα επικεντρωθούν στα θετικά και η διάθεσή τους θα φτιάξει, με αποτέλεσμα ο ύπνος τους  να είναι πιο ήρεμος.

Καρκίνος (22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι είναι αρκετό για να χαλαρώσει κάθε νεύρο στο σώμα ενός Καρκίνου. Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, θα «πέσουν», και θα είναι έτοιμος να χωθεί στα ζεστά του σκεπάσματα.

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

Ένα χαλαρωτικό μασάζ αργά το απόγευμα είναι ιδανικό για τους Λέοντες. Όταν αυτό τελειώσει, σώμα και μυαλό θα είναι στην πιο ήρεμη κατάσταση και η μέρα θα τελειώσει με τον πιο χαλαρωτικό τρόπο.

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Τελειομανείς και με το μυαλό τους επικεντρωμένο στις λεπτομέρειες, οι Παρθένοι έχουν ανάγκη να αποφορτιστούν. Μία συνεδρία διαλογισμού είναι ένας τρόπος να το καταφέρουν. Επιπλέον, θα γίνει ομαλά η μετάβαση από την έντονη μέρα, στο χαλαρό βράδυ.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου)

Μερικοί κρύσταλλοι όπως λίθιο και χαλαζίας στο κομοδίνο, μπορούν να βοηθήσουν τους Ζυγούς να ηρεμήσουν. ‘Ετσι, ο ύπνος θα έρθει εύκολα και η επόμενη μέρα θα τους βρει έτοιμους να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου)

Είναι ζώδιο του νερού και όσοι ανήκουν σε αυτό, κατακλύζονται από τα συναισθήματά τους. Χρειάζονται χρόνο να τα διαχειριστούν και επειδή τα πρωινά τους είναι γεμάτα υποχρεώσεις, τον αναζητούν το βράδυ. Γιατί να μην τον συνδυάσουν, λοιπόν, με ένα χαλαρωτικό, καυτό ντους;

Τοξότης (23 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Οι Τοξότες χαρακτηρίζονται από έναν ενθουσιασμό που βρίσκεται διαρκώς «στο κόκκινο». Ενώ αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό, μπορεί να τους δυσκολέψει όταν έρχεται η ώρα να πέσουν για ύπνο. Με μία καλή μάσκα και ωτοασπίδες, όμως, θα απομονωθούν και θα κοιμηθούν απαλλαγμένοι από περισπασμούς.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου)

Η δουλειά είναι σημαντική για τους Αιγόκερους, γι’αυτό δεν είναι λίγες οι φορές που την παίρνουν μαζί στο σπίτι. Περνώντας, όμως, τις τελευταίες ώρες της ημέρας αφοσιωμένοι στην εργασία τους, δεν καταφέρνουν να ευχαριστιούνται τον ύπνο τους. Έτσι, μία ώρα πριν έρθει η στιγμή να ξαπλώσουν, καλό είναι να κλείνουν το laptop και το κινητό, ώστε να ξεκουράσουν το μυαλό τους.

Υδροχόος (21 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου)

Η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Υδροχόων. Όμως, ένα καλό βιβλίο είναι αυτό που θα τους διευρύνει τους ορίζοντες και θα κάνει τη διαφορά ακόμα και στον ύπνο τους.

Ιχθύς (20 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Ένας καθαρισμός προσώπου θα αποβάλλει τις τοξίνες όλης της ημέρας και θα δώσει στους Ιχθείς την γλυκιά αίσθηση χαλάρωσης που τόσο επιθυμούν. Θα νιώσουν έτοιμοι να παραδοθούν στον ύπνο και επιπλέον, όταν ξυπνήσουν η επιδερμίδα τους θα είναι λαμπερή.