ΖΩΔΙΑ

Πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας, σύμφωνα με το ζώδιό σας

Ας το παραδεχτούμε, είναι ανάγκη όλων να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Το χρειαζόμαστε για να είμαστε πιο δημιουργικοί, πιο ανοιχτόμυαλοι και γεμάτοι όρεξη να μοιράσουμε τη θετική μας ενέργεια στον κόσμο.

Ας δούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να πετύχουμε το self-care, ανάλογα με το ζώδιό μας:

Κριός: Δοκιμάστε μία νέα στάση Yoga την ημέρα

Δουλεύουν πολύ και ο εαυτός τους δεν είναι προτεραιότητα. Οι Κριοί καλό θα είναι να αποκτήσουν ένα χόμπι που θα διευρύνει τόσο το μυαλό όσο και το σώμα και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από τη yoga. Επειδή ο χρόνος τους είναι περιορισμένος, μία νέα στάση κάθε μέρα, αρκεί!

Ταύρος: Καταγράψτε τα πράγματα που πήγαν καλά μέσα στη μέρα

Όσο άσχημη κι αν ήταν μία μέρα, κάτι έγινε που θα μας έκανενα νιώσουμε καλά. Οι Ταύροι καλό είναι να επικεντρωθούν σε αυτό, να το σημειώσουν σε ένα χαρτί και να αφήσουν μακριά τις αρνητικές σκέψεις.

Δίδυμος: Μην ξεχνάτε να κάνετε διαλογισμό

Η ζωή τους είναι γεμάτη δράμα και υποχρεώσεις και χρειάζονται άμεσα έναν τρόπο να χαλαρώσουν. Οι Δίδυμοι καλό είναι να μυηθούν στη φιλοσοφία του διαλογισμού για να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν σε όλα με επιτυχία– δε χρειάζεται παραπάνω από 10 λεπτά τη μέρα!

Καρκίνος: Γίνετε μινιμαλιστές

Ο χώρος μας αντικατοπτρίζει την ψυχή μας. Για να είναι λοιπόν οι Καρκίνοι 100% ήρεμοι, πρέπει να γίνουν ένα με τη λέξη μινιμαλισμός. Καθαρίζοντας τις ντουλάπες, πετώντας ή δωρίζοντας ό,τι δε χρειάζονται, εκτός από το περιβάλλον τους, θα καθαρίσουν και την ψυχή τους.

Λέων: Ανανεώστε τη ρουτίνα ομορφιάς σας

Οι Λέοντες έχουν στόχους και αγχώνονται για να τους πετύχουν. Για να φεύγει η πίεση της ημέρας, η περιποίηση του δέρματος το βράδυ είναι αναγκαία και καλό είναι να προσθέσουν σε αυτήν μάσκες ενυδάτωσης, καθώς το άγχος φαίνεται στο δέρμα, όσο κι αν δε θέλουμε να το πιστέψουμε.

Παρθένος: Διαβάστε βιβλία πριν τον ύπνο

Το 2020 είναι η χρονιά που οι Παρθένοι θα ανακαλύψουν νέα πράγματα και θα διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο πριν τον ύπνο για την ανάγνωση μερικών σελίδων από ένα βιβλίο θα μπορέσουν να το πετύχουν, χωρίς να παραμελήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Ζυγός: Ανανεώστε την πρωινή σας ρουτίνα

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάμε τη μέρα μας είναι καθοριστικός για τη συνέχειά της. Γι’αυτό οι Ζυγοί  καλό είναι να ξυπνούν λίγο νωρίτερα, να ετοιμάζονται χωρίς άγχος και όλα θα κυλούν πιο ήρεμα.

Σκορπιός: Πηγαίνετε για ψώνια

Μία καινούρια τσάντα, ένα όμορφο ζευγάρι παπούτσια ή ένα στιλάτο φουλάρι αρκούν για να τονώσουν την αυτοπεποίθηση καθενός – πόσο μάλλον των Σκορπιών!

Τοξότης: Επιλέξτε υγιεινά γεύματα

Εφοδιάζοντας τον οργανισμό τους με θρεπτικές και υψηλής διατροφικής αξίας τροφές, οι Τοξότες θα αισθανθούν γεμάτοι ενέργεια και υγιείς. Επιπλέον θα εξοικονομήσουν χρήματα καθώς θα ξοδεύουν λιγότερα για έτοιμο φαγητό.

Αιγόκερως: Επενδύστε σε ταξίδια

Αισθάνονται τεράστια ανάγκη να γνωρίσουν τον κόσμο και είναι καιρός να το κάνουν. Οργανώνοντας μικρές και κοντινές εκδρομές, ή μακρινά ταξίδια, οι Αιγόκεροι θα αποφορτιστούν και θα επιστρέψουν δριμύτεροι στην καθημερινότητα.

Υδροχόος: Αφήστε στην άκρη το κινητό

Εύκολα το λέμε, δύσκολα το κάνουμε, όμως είναι απαραίτητο. Λίγη ώρα μακριά από την οθόνη του κινητού θα αποφορτίσει τους Υδροχόους και θα τους επιτρέψει να χαλαρώσουν.

Ιχθύς: Κάνετε γυμναστική

Ακόμα κι αν ο χρόνος πιέζει και διαθέτουν μόνο μερικά λεπτά, οι Ιχθείς καλό είναι να μην παραλείπουν την άσκηση. Ακόμα κι αν πρόκειται για μερικές σανίδες ή καθίσματα, θα δουν τη διάθεση και το σώμα τους να βελτιώνονται μέρα με τη μέρα.