HOUSE & GARDEN

6 Iδέες διακόσμησης για έναν ήρεμο και ατμοσφαιρικό χώρο

Photo by Minh Pham on Unsplash

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, το άγχος, το στρες και γενικά η ένταση της ημέρας, καλό είναι να μην μεταφέρονται μέσα στο σπίτι. Για να συμβεί αυτό, δεν αρκεί μόνο η ψυχολογική προσπάθεια. Οι ίδιοι οι χώροι έχουν τη δική τους ενεργεια και μπορούν να προκαλέσουν αρκετά συναισθήματα. Επομένως, εκτός από θετικές σκέψεις, μπορείτε να διαμορφώσετε κατάλληλα τη διακόσμηση,ώστε να σας προσδιαθέτει για χαλάρωση και ηρεμία.

Υπάρχουν 6 απλές ιδέες, για να εμπνευστείτε και να διαμορφώσετε το προσωπικό σας καταφύγιο:

– Συλλέξτε διαφορετικούς τύπους φυτών και μην παραμελήσετε τη φροντίδα τους. Αυτό όχι μόνο θα καθαρίσει τον αέρα αλλά θα σας ανακουφίσει από το άγχος. Επίσης, η επαφή με τη φύση, είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για τη δημιουργία ενός γαλήνιου χώρου.

– Επιλέξτε ένα έργο τέχνης που σας κάνει να νιώθετε γαλήνια. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια zen ατμόσφαιρα στο σπίτι.

– Το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον σκοπό. Μπορείτε να βάψετε κάθε τοίχο του σπιτιού, με χαλαρές αποχρώσεις για να πετύχετε μία cozy ατμόσφαιρα. Χρώματα όπως το λευκό, το σμαραγδί, το σιελ, το μοβ της λεβάντας και τα παστέλ γκρι και πράσινα, είναι μερικά από αυτά που ενδείκνυται.

– Να επιλέγετε πάντα απαλό φωτισμό για τον χώρο. Σε αντίθετη περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον απογοητευτικό.

– Βεβαιωθείτε ότι το σπίτι δεν είναι ακατάστατο. Διαφορετικά μπλοκάρετε την ενέργεια των χώρων και χαλάτε τη γαλήνια όψη τους, κάτι που δεν σας επιτρέπει να ηρεμήσετε.

– Χρησιμοποιήστε εποχιακά αντικείμενα. Μπορείτε να γεμίσετε ένα βάζο με μερικά εποχιακά λουλούδια ή να φέρετε μερικά διακοσμητικά αντικείμενα που σχετίζονται με την εποχή. Αλλάζοντας τα κάθε σεζόν, καταφέρνετε να ανανεώνετε τόσο τον χώρο όσο και τη διάθεση σας.

 

Διαβάστε επίσης:

Ιδέες διακόσμησης από τον ιταλικό νότο

Wall decor: Ιδέες με free prints για να δημιουργήσετε τα δικά σας μοναδικά κάδρα

Maximalist décor: Γιατί να το προτιμήσετε και πώς να το εφαρμόσετε

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση