HOUSE & GARDEN

Πώς η πριγκίπισσα Diana άλλαξε τη διακόσμηση στο παλάτι του Buckingham

By John Mathew Smith & www.celebrity-photos.com from Laurel Maryland, USA – BEST ALL-TIME DIANA!, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=85061623

H πριγκίπισσα Diana, ακόμα και 23 χρόνια μετά το θάνατο της, έχει αφήσει πίσω τη δική της κληρονομιά στη μόδα, καθώς το στιλ της συνεχίζει να απασχολεί τις τάσεις. Όμως, είχε αδυναμία και στη διακόσμηση, καθώς είχε επημεληθεί σε έναν μεγάλο κομμάτι την αισθητική των δωματίων του Buckingham.

Μετακόμισε στο παλάτι το 1981, όταν ήταν μόλις 20 ετών, όμως δεν παρέλειψε να παρέμβει στους χώρους ώστε να αντανακλούν την προσωπικότητα της, ζητώντας τη βοήθεια του interior designer, Dudley Poplak.

Το αγαπημένο στιλ διακόσμησης της πριγκίπισσας, ήταν το μοντέρνο. Επομένως η πρόκληση ήταν να φέρει μια πιο φρέσκια εικόνα στο παραδοσιακό κτίριο, δείχνοντας την ίδια στιγμή σεβασμό στην κληρονομιά του χώρου.

Από τις φωτογραφίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, φαίνεται σε ποια πράγματα είχε ιδιαίτερη προτίμηση. Τα κεραμικά, οι μινιατούρες, τα πλούσια υφάσματα αλλά και τα χαρούμενα μοτίβα σε ζωηρά χρώματα, ανήκαν πάντα στις επιλογές της.

Επίσης, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι το ροζ, ήταν ένα από τα αγαπημένα της χρώματα, κρίνοντας από το καθιστικό. Στα μαξιλάρια, διακρίνονται floral μοτίβα, τα οποία έχουν μία διαχρονική αισθητική αξία για το σπίτι.

Σε ένα άλλο σημείο του παλατιού, φαίνεται ότι έχει επιλέξει το κίτρινο για τους τοίχους. Σύμφωνα με την ερμηνεία των χρωμάτων, το κίτρινο συμβολίζει το φως και τη χαρά. Επίσης, χαρίζει ενέργεια και ενεργοποιεί τη δημιουργικότητα.

Αν και η διακόσμηση, έχει εξελιχθεί εδώ και τρεις δεκαετίες, δεν παύει να αντλεί έμπνευση από διαχρονικά κομμάτια και να τα προσαρμόζει στην κάθε εποχή. Η προσωπική αισθητική της πριγκίπισσας Diana, σήμερα “μεταφράζεται” με το mix & match. Πάνω σε μία παραδοσιακή βάση, προστίθονται μοντέρνες πινελιές, όπως διακοσμητικά μαξιλάρια σε έντονα χρωματιστά μοτίβα, statement αξεσουάρ πάνω σε επιφάνειες όπως ράφια ή coffee table και ποικιλία στις υφές για να δείχνει πιο ζωντανός και πολυδιάστατος ο χώρος.

 

Διαβάστε επίσης:

Πωλείται το σπίτι που ενέπνευσε την Emily Bronte να γράψει τα Ανεμοδαρμένα Ύψη

Η διακόσμηση στην υπερπολυτελή έπαυλη του Tommy Hilfiger κρύβει πολλές εκπλήξεις

Πώς να πετύχετε χρωματικές αντιθέσεις στη διακόσμηση

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση