NEED TO KNOW

5 Χόμπι που μπορείτε να ξεκινήσετε στην καραντίνα

Ο ελεύθερος χρόνος στο σπίτι κατά τη διάρκεια της καραντίνας, δε χρειάζεται να μοιράζεται μόνο μεταξύ του netflix και του πρόχειρου φαγητού. Η αδράνεια, είναι κάτι μη δημιουργικό και σίγουρα δεν αποβάλλει το στρες και το άγχος. Σίγουρα είναι απαραίτητες κάποιες στιγμές χαλάρωσης, όμως όταν χάνεται το μέτρο, τότε δεν αποκλείεται να μας επηρεάσει σωματικά και ψυχικά.

Τα χόμπι, είναι οι ασχολίες που μπορούν να μας ενεργοποιήσουν ξανά και να μας κάνουν πιο δραστήριους και χαρούμενους, όταν όλα γύρω μας μένουν στάσιμα. Η ρύθμιση μιας καθημερινής ρουτίνας είναι επίσης καλύτερη για την ψυχική ευεξία και τα χόμπι μπορούν να μας κρατήσουν αρκετά αφοσιωμένους και συγκεντρωμένους, χωρίς καν να απαιτείται ιδιαίτερη προσπάθεια.

Επομένως, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μετατρέψουμε το άγχος σε δημιουργία, ακολουθώντας μια ασχολία που ταιριάζει στις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα μας. Δείτε παρακάτω, 5 χόμπι που μπορείτε να ξεκινήσετε από τώρα:

Κηπουρική:

Η επαφή με τη φύση είναι πολύτιμη και ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε από το σπίτι, είναι να ασχοληθείτε με την κηπουρική. Ακόμα και αν δεν έχετε αυλή ή κήπο, μπορείτε να καλλιεργήσετε στο μπαλκόνι βότανα και φυτά που μπορούν να αναπτυχθούν σε μικρότερο χώρο ή δεν χρειάζονται πολύ ήλιο.

Επίσης μην ξεχνάτε ότι ακόμη και τα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται κάποια φροντίδα. H ασχολία αυτή σίγουρα θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να απαλλαγείτε από το άγχος κατά τη διάρκεια του lockdown.

Πλέξιμο:

Αν και φαίνεται παλιομοδίτικο, το πλέξιμο, το κέντημα και το ράψιμο, έχουν αποδειχθεί ότι δρουν θεραπευτικά στην ψυχή, χάρη στην επαναλαμβανόμενη φύση τους που απαιτεί επίσης συγκέντρωση.

Κάτι ακόμα που θα σας μείνει από αυτό το χόμπι, είναι το τελικό προϊόν, το οποίο αν δεν θέλετε να το κρατήσετε, μπορείτε να το κάνετε ένα πιο προσωπικό δώρο για ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.

Στο ίντερνετ μπορείτε να βρείτε από διαδικτυακά σεμινάρια, μέχρι βίντεο στο youtube για να μάθετε την τεχνική που απαιτείται. Ακόμα και αν είστε αρχάριοι, το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Μαγείρεμα:

Ανακαλύψτε τον σεφ που κρύβετε μέσα σας και βελτιώστε τις αποδόσεις σας στην κουζίνα. Η μαγειρική είναι μια εξαιρετική ασχολία που μπορείτε να επιλέξετε για να αντιμετωπίσετε την πλήξη και την αδράνεια.

Επιπλέον, το κομμάτι της διατροφής είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την υγεία, την οποία οφείλετε να προστατέψετε ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Ακονίστε τα μαχαίρια σας και βρείτε την έμπνευση μέσα από διάφορες μαγειρικές εκπομπές, βίντεο με τεχνικές κ.ο.κ.

Γράψιμο:

Το γράψιμο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση του στρες και της απογοήτευσης κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, Ακόμα και αν αυτό δεν είναι το στοιχείο σας, καλό είναι να γνωρίζετε ότι δε χρειάζεται να είναι οργανωμένο ή σκόπιμο. Απλά μεταφέρετε τις σκέψεις σας κρατώντας ένα ημερολόγιο. Η οπτικοποίηση τους θα σας βοηθήσει να τις επεξεργαστείτε καλύτερα.

Χειροτεχνία:

Το χόμπι αυτό συνδυάζει τη χαρά της δημιουργίας, τη φαντασία και την εφευρετικότητα, στοιχεία που όλοι έχουμε ανάγκη να αναπτύξουμε αυτή την περίοδο.

Όπως και στις προηγούμενες προτάσεις έτσι και σε αυτή, οι επιλογές είναι απεριόριστες. Από το να μεταποιήσετε ένα παλιό έπιπλο, μέχρι και να φτιάξετε πιο θεματικές κατασκευές όπως για παράδειγμα χριστουγεννιάτικες, τα DIY θα είναι πάντα στην κορυφή της λίστας με τα πιο ενδιαφέροντα χόμπι.

Διαβάστε επίσης:

6 δώρα που μπορείτε να στείλετε στους αγαπημένους σας για να τους αναπτερώσετε τη διάθεση

Οι 5 DIY τάσεις διακόσμησης που επικράτησαν στο instagram κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Πώς να φτιάξετε ένα online portfolio – Ένα χρήσιμο εργαλείο για τα επαγγελματικά σας

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση