NEED TO KNOW

5 tips για άψογο τύλιγμα δώρων από τον επικεφαλής του τομέα σπιτιού των Harrods

Photo by Jill Wellington from Pexels

Η μισή χαρά ενός δώρου, είναι όλη η διαδικασία, από τη στιγμή που το παίρνουμε στα χέρια μας, μέχρι να το ανοίξουμε. Γι’ αυτό το περιτύλιγμα ως συνήθως είναι εντυπωσιακό και καλά επιμελημένο.

Επίσης δείχνει ότι το άτομο που προσφέρει το δώρο, έχει προσπαθήσει ακόμα και για την πιο μικρή λεπτομέρεια , προκειμένου να μας ευχαριστήσει.

Επομένως ο τρόπος που προσφέρουμε τα δώρα μας, έχει συμβολικό νόημα. 

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε πώς να τα τυλίξετε, δείτε τις παρακάτω ιδέες από τον επικεφαλής του τμήματος του σπιτιού, των Harrods.

1. To μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, είναι να χρησιμοποιούν υπερβολικά πολύ χαρτί. Αν περισσεύει αρκετό, θα σας δυσκολέψει να κάνετε τσάκιση στις γωνίες με αποτέλεσμα να μην δείχνει όμορφο. Καλύτερα είναι, να υπολογίσετε ανάλογα με τις διαστάσεις της συσκευασίας πόσο θα χρειαστείτε και να κόψετε το υπόλοιπο.

2. Χρησιμοποιήστε ταινία διπλής όψεως: Θα σας βοηθήσει να κρατάει σταθερό το χαρτί επάνω στη συσκευασία.

3. Αν εξοικειωθείτε σε αυτά τα δύο βήματα, τότε θα σας είναι αρκετά πιο εύκολο να τυλίξετε δώρα με οποιοδήποτε υλικό. Μπορείτε να δοκιμάσετε με ένα κομμάτι υφάσματος για παράδειγμα, που θα δώσει περισσότερη υφή στο δώρο σας. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε υλικό πιστέυετε ότι σας εξυπηρετεί.

4. Χρησιμοποιήστε κουτιά για τα πολύ μικρά δώρα: Αν για παράδειγμα έχετε ένα μικροαντικείμενο όπως κοσμήματα, είναι προτιμότερο να πάρετε το πουγκί που τα περιέχει και να το βάλετε μέσα σε ένα μικρό κουτί για να σας είναι πιο εύκολο να το τυλίξετε.

Το ίδιο, αν το δώρο βρίσκεται μέσα σε ένα φάκελο, είναι προτιμότερο να τον βάλετε μέσα σε ένα κουτί.

5. Για να κάνετε τον απόλυτο συνδυασμό, τυλίξτε και την ευχετήρια κάρτα με το ίδιο χαρτί που χρησιμοποιήσατε για το δώρο. Μια άλλη καλή ιδέα, είναι να επιλέξετε μια ξύλινη ετικέτα και να γράψετε πάνω το όνομα ή μια μικρή αφιέρωση, που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο δώρο σας.

Διαβάστε επίσης:

«Υιοθετήστε έναν ήρωα»: Άγνωστοι στέλνουν δώρα ευγνωμοσύνης στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής

Η χαρά των Χριστουγέννων: Πυροσβέστες ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες έδωσαν χαμόγελα και δώρα στα παιδιά της «Ελπίδας»

Οι 8 «κανόνες» για τα δώρα που πρέπει να αγνοήσετε

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση