BEAUTY

Beauty Addict: Η φωτοθεραπεία LED είναι η νέα τάση στο χώρο της ομορφιάς

Πηγή φωτογραφίας Instagram @taylorlashae

Ο κατ’ οίκον περιορισμός έδωσε την ευκαιρία σε όλες μας να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω με τους εαυτούς μας και τις ανάγκες μας. Ανάμεσα στις τελευταίες συγκαταλέγεται και η περιποίηση του προσώπου, η οποία τον τελευταίο καιρό σίγουρα έχει εξελιχθεί.

Nέα προϊόντα και πρωτοποριακές  θεραπείες αναπτύσσονται για να ενισχύσουν τη skincare ρουτίνα μας. Τώρα, τάσεις όπως η φωτοθεραπεία LED, ήρθαν για να μείνουν. Πρόκειται για τη δερματική «φωτοσύνθεση» μέσω μεγάλων λευκών μασκών, τις οποίες συναντάμε σχεδόν κάθε μέρα στα social media και μας προκαλούν απορία αλλά και φόβο…

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά το beauty trend που έχει κατακτήσει τον χώρο της ομορφιάς!

LED Therapy: The Complete Guide

Η LED φωτοθεραπεία είναι μια μη επεμβατική μέθοδος, η οποία ενεργοποιεί τα κύτταρα του δέρματος χρησιμοποιώντας μια ειδική μάσκα υψηλής τεχνολογίας, που εκπέμπει χαμηλού επιπέδου παλμούς με επτά διαφορετικά κύματα φωτός προσφέροντας φως έως και τρεις φορές πιο φωτεινό από του ήλιου.

Βασίζεται στην αρχή ότι τα ζωντανά κύτταρα του δέρματος επηρεάζονται από την δύναμη του φωτός. Ουσιαστικά, θα λέγαμε πως λειτουργεί σαν φωτοσύνθεση για την επιδερμίδα, μετατρέποντας την ενέργεια του φωτός που ήδη βρίσκεται στα κύτταρα του δέρματος και προωθώντας την επούλωση και την αντιγηραντική δράση. Είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία, που αυξάνει τη ζωτικότητα των κυττάρων και διεγείρει τους ινοβλάστες μέσω της έκθεσης τους σε χαμηλά επίπεδα ευεργετικής ενέργειας φωτός. Κάθε χρώμα έχει ειδικό βάρος, θερμοκρασία, μήκος κύματος, πυκνότητα και επίπεδο ενέργειας. Μάλιστα, εκπέμπουν και σε διαφορετικές συχνότητες με σκοπό την αντιμετώπιση πολλαπλών δερματικών παθήσεων.

Η θεραπεία αυτή ελαχιστοποιεί την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, καθαρίζει τις κηλίδες και ελαχιστοποιεί το μέγεθος των πόρων του δέρματος, ενώ παράλληλα βελτιώνει την υφή και τον τόνο του. Ακόμα, επαναφέρει την φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης της επιδερμίδας, μειώνει τις βλάβες από τον ήλιο και αυξάνει την αιματική κυκλοφορία και την ενυδάτωση στο δέρμα. Επίσης, η φωτοθεραπέια με LED μειώνει την ευαισθησία και την ερυθρότητα, τις ουλές, την ξηρότητα του δέρματος και τον κνησμό που προκαλείται από ψωρίαση και έκζεμα, ενώ αναζωογονεί τις φυσικές λειτουργίες του δέρματος.

Η LED φωτοθεραπεία είναι ασφαλής και αποτελεσματική για όλους τους τύπους δέρματος, καθώς δεν έχει καμία παρενέργεια ούτε πόνο. Μπορείτε, λοιπόν, είτε να προμηθευτείτε μία μάσκα ομορφιάς LED μέσω του διαδικτύου είτε να τη δοκιμάστε με έναν ειδικό, έτσι ώστε να δείτε από μόνες σας όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα της συγκεκριμένης θεραπείας.

Διαβάστε επίσης:

Hair Care: Τα ιδανικά κουρέματα για λεπτά μαλλιά

Red Lips: Η τάση στο κόκκινο κραγιόν για αυτή τη season

Ageless Beauty: Οι αποχρώσεις του μακιγιάζ που ξεγελούν το χρόνο

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση