HOUSE & GARDEN

Πώς να διαλέξετε τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά σας χαλιά

χαλιά
πηγή: instagram @decolowcost

Η διακόσμηση την άνοιξη και το καλοκαίρι, γίνεται πάντα πιο ανάλαφρη. Αυτό σημαίνει ότι τα χειμωνιάτικα βαριά χαλιά, αντικαθίστανται από ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά, τα οποία σαφώς και είναι πιο λεπτά σε ύφανση.

Αν και μερικές φορές είναι παρεξηγημένα ως αντικείμενα, τα χαλιά μπορούν να επηρεάσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη διακόσμηση ενός χώρου, αφού μπορούν να χαρίσουν συγκεκριμένο χρώμα, στιλ και υφή στο σημείο όπου τοποθετούνται. Γι’ αυτό καλό είναι προτού κάνετε μια αγορά, να είστε σίγουροι ότι επιλέξατε το κατάλληλο για το σπίτι ή τη βεράντα.

Ακολουθούν μερικά χρήσιμα tips για τα θερινά χαλιά:

Χρώμα – Όσον αφορά το καλοκαίρι, οι περισσότεροι προτιμούν ελαφριά χρώματα. Αυτό ισχύει και για τα χαλιά, καθώς τα πιο ανοιχτά συμπληρώνουν ευχάριστα τη διακόσμηση σε ένα καλοκαιρινό σπίτι και φέρνουν μια φιλόξενη αίσθηση στο χώρο.

Χρώματα όπως το πράσινο, το κίτρινο, το κόκκινο, το γαλάζιο και οι διαφορετικές αποχρώσεις του πορτοκαλί χαρίζουν μια διακριτική “έκρηξη” χρώματος σε ένα σπίτι. Για μια πιο θηλυκή αίσθηση, το μοβ, το ροζ και το λιλά είναι ακόμη πιο κατάλληλες αποχρώσεις. Φέτος θα ξεχωρίσει αρκετά το μπλε και όλες του οι αποχρώσεις, από ανοιχτές μέχρι και πιο navy.

Kουρελούδες – Οι κουρελούδες είναι χαλιά που τονίζουν εκτός από τη boho και μια πιο καλοκαιρινή και ανοιξιάτικη αίσθηση.

Επομένως σε περίπτωση που έχετε μερικές από αυτές, είναι ευκαιρία να διακοσμήσετε το δάπεδο στην κουζινα, το υπνοδωμάτιο, την είσοδο και τη βεράντα, ή όπου αλλού σας βρίσκει σύμφωνο αυτή η λύση.

Καθαρισμός– Είναι αρκετά σημαντικό να μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα το χαλί. Το καλοκαίρι υπάρχει πιο έντονη κινητικότητα από και προς τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού. Επίσης περπατάμε περισσότερο ξυπόλυτοι. Γι’ αυτό και καλό είναι να ξέρετε ότι το χαλί σας είναι εύκολο στο καθάρισμα.

4 εποχών- Μια άλλη λύση για όσους δεν έχουν αρκετό αποθηκευτικό χώρο για να κάνουν αρκετές αλλαγές στα χαλιά, είναι να επιλέξουν ένα 4 εποχών. Στις εκθέσεις χαλιών υπάρχει και αυτή η κατηγορία στο μενού και έχει εξίσου ικανοποιητικές επιλογές μέσα από μια αρκετά μεγάλη ποικιλία, σε σχέδια, μεγέθη, χρώματα και μοτίβα.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι τα πιο μοσχομυριστά φυτά για την αυλή ή το μπαλκόνι του σπιτιού

8 χρήσεις που μπορείτε να δώσετε σε ένα απλό έπιπλο με ράφια και πώς θα το αναδείξετε

Γιατί η λεβάντα είναι το ιδανικό φυτό για το εξωτερικό του σπιτιού φέτος το καλοκαίρι

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση