HOUSE & GARDEN

8 χρήσεις που μπορείτε να δώσετε σε ένα απλό έπιπλο με ράφια και πώς θα το αναδείξετε

ραφιέρα
πηγή: instagram @islandcollective

Ένα απλό έπιπλο με ράφια, το οποίο θυμίζει πλέγμα, είναι από τα πλέον συνηθισμένα που συναντάμε σε κάθε σπίτι. Το κύριο στοιχείο που τα χαρακτηρίζει, είναι το έξυπνο και λειτουργικό design, χάρη στο οποίο μπορεί να έχει παραπάνω από μία χρήσεις.

Στην αγορά υπάρχει μια πληθώρα από σχέδια και μεγέθη, που να προσαρμόζονται στον κάθε χώρο με ευκολία. Εκτός όμως από τη δυνατότητα για μια καλή οργάνωση, τα πολυχρηστικά αυτά έπιπλα, μπορούν εξίσου εύκολα να διακοσμηθούν, ανάλογα με το στιλ του χώρου όπου βρίσκονται.

Στην πραγματικότητα, οι ραφιέρες αυτές, είναι απλά ένας γεωμετρικός σκελετός , που περιμένει από εσάς να τον “ντύσετε” και να τον μετατρέψετε σε ένα υπέροχο έπιπλο για το σπίτι.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις χρήσεις που μπορείτε να του δώσετε:

Βιβλιοθήκη

Η χρήση αυτή είναι αρκετά προφανής. Αν το σχήμα είναι ορθογώνιο, μπορείτε να το τοποθετήσετε είτε κάθετα, είτε οριζόντια ανάλογα με το πώς σας βολεύει. Σε περίπτωση που προορίζεται για ένα δωμάτιο μικρού παιδιού, ίσως η οριζόντια διάταξη να βοηθά πιο πολύ, για να μπορεί να φτάνει να βρίσκει τα πράγματα του.

Εκτός από βιβλία μπορείτε να προσθέσετε ορισμένα αντικείμενα και διακοσμητικά κουτιά για να του δώσετε στιλ και προσωπικότητα.

 Διαχωριστικό έπιπλο

Τα έπιπλα που θυμίζουν πλέγματα, ειδικά όταν επιλέγονται σε μεγάλη κλίμακα, μπορούν να διαχωρίσουν έναν ενιαίο χώρο με κομψότητα και στιλ, αναλαμβάνοντας το ρόλο του τοίχου.

Επίσης δίνουν μια πολύ καλή λύση για αποθήκευση και οργάνωση. Αν έχετε ρούχα ή εσώρουχα, ή άλλα αντικείμενα που θέλετε να αποθηκεύσετε χωρίς να φαίνονται μπορείτε να τα οργανώσετε μέσα σε κουτιά. Φροντίστε να είναι όμορφα και να ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση, για να μη δείχνει άχαρο το έπιπλο, από όποια πλευρά του χώρου και αν κάθεστε.

Έπιπλο εισόδου

Μια ραφιέρα-πλέγμα μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη και στην είσοδο του σπιτιού. Ειδικά στην οριζόντια της διάταξη αν είναι ορθογώνια. Έτσι θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε την ελεύθερη επιφάνεια της για να τη διακοσμήσετε αλλά και για να βάλετε ένα μικρό μπολ για τα κλειδιά και άλλα μικροαντικείμενα σας.

Μπουφές

Το έπιπλο αυτό μπορεί να αναλάβει το ρόλο ενός μπουφέ πίσω από μια τραπεζαρία. Ανάλογα με το στιλ της, επιλέξτε τα κατάλληλα κουτιά, διακοσμητικά και είδη σερβιρίσματος.

Κομοδίνο

Στη μικρότερη κλιμακά του, το έπιπλο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κομοδίνο στο υπνοδωμάτιο.

Τροφοθήκη

Το ουδέτερο design και η λειτουργικότητα του, το κάνουν κατάλληλο και για χρήση στην κουζίνα ως ένα έξτρα έπιπλο για τροφοθήκη. Επίσης μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί και σε μια αποθήκη για να οργανώσετε μέσα τα απορρυπαντικά και άλλα είδη καθαρισμού.

Μπάνιο

Το διακριτικό έπιπλο μπορεί να τοποθετηθεί και μέσα στο μπάνιο για να ορφανώσετε σε αυτό τις πετσέτες και τα προϊόντα ομορφιά και προσωπικής φροντίδας.

Έπιπλο τηλεόρασης

Σε ένα μικρό σαλόνι ή και μεγαλύτερο, μπορείτε να επιλέξετε το συγκεκριμένο έπιπλο, αντί για ένα τυπικό σταντ για να ακουμπήσετε την τηλεόραση κτλ. Θα έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε αρκετά πράγματα μέσα σε αυτό και επίσης θα το διακοσμήσετε ώστε να μη φαίνεται η τηλεόραση σαν ένα ξένο σώμα μέσα στο σαλόνι.

Διαβάστε επίσης:

4 κοινά λάθη που γίνονται στη διακόσμηση του καθιστικού

Do’s & Don’ts για τη διακόσμηση του καθιστικού

Ιδέες διακόσμησης για το τραπέζι του καθιστικού

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση