NEED TO KNOW

5 tips για να δουλεύετε με άνεση από το σπίτι ακόμα και αν δεν έχετε το τέλειο γραφείο

γραφείο
Photo by Domenico Loia on Unsplash

Η τηλεργασία μπήκε πιο έντονα στη ζωή μας τον τελευταίο χρόνο και δεν είναι λίγοι όσοι δεν είχαν προβλέψει τον ανάλογο χώρο για ένα γραφείο στο σπίτι.

Οι λύσεις, δεν είναι πάντα ιδανικές, καθώς πολλά σπίτια δε διαθέτουν ένα επιπλέον δωμάτιο για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εργασίας. Ωστόσο, ακόμα και αν το γραφείο δεν είναι τέλειο υπάρχουν ορισμένες επιλογές που μπορείτε να κάνετε ώστε να εργάζεστε με περισσότερη άνεση.

Δείτε τα 5 tips που θα σας βοηθήσουν να έχετε περισσότερη εργονομία και λειτουργικότητα στο χώρο σας:

Έπιπλο γραφείου

Όταν βρίσκετε χώρο στο σπίτι σας, επιδιώξτε να έχετε τουλάχιστον ένα γραφείο πλάτους 90 εκατοστών για δύο οθόνες.

Καρέκλα

Επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα μιας καλής ρυθμιζόμενης καρέκλας. Ο πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι η καρέκλα σας δεν παρέχει αρκετή ή τη σωστή – υποστήριξη. Η κακή στάση του σώματος μπορεί να οδηγήσει σε μυοσκελετικά προβλήματα και να φέρει επιπλέον κούραση.

Προσοχή στη θέση του υπολογιστή

Ένας καλός κανόνας είναι να έχετε το ύψος της οθόνης σας στο επίπεδο των ματιών, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Φορητός υπολογιστής

Πολλοί εργάζονται μέσω φορητού υπολογιστή, γι’ αυτό και οι ειδικοί συνιστούν να πάρετε μια εξωτερική οθόνη, με πληκτρολόγιο και ποντίκι, εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Η οθόνη σε αυτή την περίπτωση βρίσκεται αρκετά χαμηλά, με αποτέλεσμα ο λαιμός να κάμπτεται προς τα κάτω. Επομένως καλό είναι να αποφύγετε τη δυσφορία στον αυχένα.

Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε και τα τρία εξωτερικά στοιχεία, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε. Για παράδειγμα, να αποκτήσετε ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο και ποντίκι. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του φορητού υπολογιστή και μια εξωτερική οθόνη.

Φυσικό φως

Το φυσικό φως μπορεί να ενισχύσει την ενέργεια και τη διάθεση σας κατά διάρκεια της εργασίας σας. Φροντίστε λοιπόν να μην είναι σκοτεινό το σημείο που έχετε τοποθετήσει το έπιπλο του γραφείου. Ιδανικά το παράθυρο καλό είναι να βρίσκεται κάθετα στη θέση της οθόνης, είτε στη δεξιά είτε στην αριστερή πλευρά σας, για να μην πέφτει πάνω στην οθόνη και εμποδίζει την ανάγνωση.

Επιφάνεια εργασίας

Η επιφάνεια εργασίας πρέπει να είναι σε ύψος που να κρατά τα χέρια σας στο πλάι σε περίπου 100 μοίρες, για να βοηθήσει στην καλύτερη ροή του αίματος και στην άνεση θέση του αγκώνα.

Extra tip: ύπαρξη φυσικών ορίων μεταξύ του τόπου εργασίας και του υπόλοιπου σπιτιού, μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία διαχωρισμού μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

Και ακόμη και αν έχετε δημιουργήσει το τέλειο γραφείο στο σπίτι, είναι εξίσου σημαντικό να κάνετε αρκετά σύντομα διαλείμματα για να ξεκουράζετε το σώμα σας.

Κάθε 45 λεπτά μπορείτε να σηκώνεστε και να κάνετε μερικές διατάσεις για να αποφύγετε τυχόν πιασίματα, πονοκεφάλους και κράμπες.

Διαβάστε επίσης:

5 ιδέες για να χαρίσετε περισσότερο στιλ στο γραφείο του σπιτιού σας

3 tips για να διαχειρίζεστε καλύτερα το χρόνο κατά τη διάρκεια της τηλεργασίας

5 τρόποι για να ενισχύσετε την υγεία των ματιών σας

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση